![]() |
Nemogu instalirat windowse :-(
Konfa
Cpu: P4 1,6ghz s478 MB: Asus P4-S533 RAM: 2x256mb infineon HDD: Baracuda pata, 80gb VGA: Sapphire 9600np DVD: LG Floppy: nema Sve ostale kartice sam izvadio iz kompa cak i misa, a floppy ni nema. Noramlano ubacim win cd u dvd i krene butanje. Formatiranje normalno prode i krene instalacija windowsa i na nekih 85% javlja kako nemoze procitat fajl (svaki put drugi) stisnem retry i prode i na kraju mi izbaci plavi ekran sa nekom greskom da se javim administratoru : bonker : Isto se desava kod XP pro sp2 i kod 2000 pro sp4 |
jesi siguran da ti je cd rom u top formi?
|
Mislim da su ti CD-ovi već izgrebani...
Ili CD-ROM/DVD-ROM, ovisno kaj imaš, je otišlo. Makar, ja sam imao takvih problema kad mi se original izgrebao (napravio backup sa nLite-om) ili kada sam ja sa nLite-om radio svoje windowse, bez nekih stvari koje dolaze originalno (tipa, calculator, internet explorer etc.) |
da, al nisam primjetio i najvećeg neprijatelja instalacija , a to je neprovjereni overclock. Jel 100% provjeren. da odklonis tu mogucnost sve na defaul pa probaj opet.
|
Bios je na default postavkama uz male izmjene (nije nista oc-ano)
Promjenio sam hard, cdrom i tipkovnicu; win xp i 2000. Ni u jednom slucaju ne prolazi instalacija osim u zadnjem pokusaju doso je do one "tocke" kad se instalacija restarta i tu je bacio plavi ekran. CD-i nisu zgrebani. Poludit cu neznam vise sta da radim ?????????? |
male izmjene= nije default.
default=default |
Moram namjestit da mi se boota sa cdroma i hebes windowse ako se nece instalirat sa ne nedfaultnim postavkama biosa. Prije su se bez problema instalirali na toj ploci dok sam imo 1.8@2.6
|
Slazem se ja sa tobom, al treba locirat problem, a od neceg treba počet.
Citiraj:
|
Nemam vise ideja zato sam i stavio na forum i sve mi je to cudno zasto tek pri kraju instalacije se srusi i to sa obadvije verzije windowsa.
|
da nije do harda?ja sma imao isto takvih problema na jednoj starijoj konfi kad su se win instali, i nakon 5-6pokušaja, hard je krepo...a i prije je imao bad sectore...
|
Onda počni tražit uzrok, memorija, HDD, napajanje, kabel od HDD-a, IDE utor na matičnoj, nekaj drugo na matičnoj. Može biti hrpa uzroka...
|
ja bi rekao da je memorija, imao sam takvih problema kad sam kupio jednu sdram memoriju, kod instalacije xp-a stalno stišćem retry, retry prođe ali, provrti memtest86
|
Uspjela je instalacija, iscupo sam jedan stap rama i stavio cdrom na primary slave.
Jel postoji neki program da mi ispita da li dobro funkcionira secondary ide na ploci? Hvala na pomoci |
Jok. jedino metoda pokušaja sa drugim diskom/CD-ROM-om/kabelom
|
Prije bi bio razlog što si isčupo ram
Citiraj:
|
Mene je ram tako zafrkavao.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58. |