PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   wc-mlin - molim komentare (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44394)

SPLiFF 11.08.2006. 14:14

wc-mlin - molim komentare

Dakle, u 9. mj. prosle godine kupih u doticnom ducanu IBM Thinkpad R50e i SO-DIMM 512 DDR. Odma su mi ugradili memoriju, naravno u nekoj sobici u podrumu. I tako ja na moru, kraj 7.mj. i lap se pocne blesirat, nece dic OS, neke egzoticne errore izbacuje. Napravim reinstall OS-a, bla bla nista. Par reseta napravim, kad ono nece se vise ni upalit, samo crn ekran i ne mrda. Izvadim memoriju, opla - radi. Pogledam memu, kad ono 2-3 pina ostecena. Nista, spakujem memoriju u pun k*** wc papira :D i stavim to u kutiju od naocala, pa kad dodjem kuci rjesim to...

I dodjem ljepo u wc-mlin, i da ne duljim:

-ne mogu mi zaprimit memoriju jer je mehanicko ostecenje i ne moze mi izdat papir
-ispada da memorija ne radi jer sam ju ja pokidao, a ako to i nije razlog kvara, oni tu ne mogu nista (drugim rjecima mogu se je***)
-na pitanje jel moguce da je memorija ostecena pri ugradnji ili je vec bila ostecena prije ugradnje dobivam odgovor - to nikako nije moguce (naravno lol), jer kao ne bi radila uopce (a on je strucnjak za memorije ko i moja baba)
-Ve-mil jasno daje do znanja da se samo konfiguracije astro (kupljene kod njih) mogu donet u kompletu na pregled
-IBM laptope ne servisiraju oni, nego ovlasteni IBM servis
-IBM servis nece dirat memoriju jer nije njihova i ne odgovaraju za nju
-teoretski: da sam doneo laptop u ve-mil i oni izvade memoriju - memorija ostecena - opet bi ispalo da sam ja nju vadio prije i ostetio - na ovo sam dobio potvrdni odgovor (i jos bi mi naplatili 60kn pregled ispravne robe - laptop)

-znaci ja memoriju nisam vadio do tog dana kad je crkla
-jako sumnjam da sam ju ja ostetio pri vadjenju jer znam kako se to radi i nisam debil
-da sam ju slucajno ja ostetio, oni to ne mogu dokazat kao sto ja ne mogu dokazat da je ostecena pri ugradji ili prije nje
-nigdje nisam potpisao da sam pregledao memoriju kad mi je isporucena

Znaci ako kupis laptop i memoriju i oni ti ju ugrade - na nju nemas garanciju - tako ispada

Molim komentare, sta da radim?

Imitator 11.08.2006. 14:55

"-ne mogu mi zaprimit memoriju jer je mehanicko ostecenje i ne moze mi izdat papir"

Kakav papir ti nemogu izadti??
Kod zaprimanja robe u servis (Ve-mil) trebaju na papir napisati tvoje podatke i opis kvara......

Opis kvara je kod tebe da neradi laptop.....

Možda je jedina greška što nisi odnesao cijeli laptop (ako sam dobro shvatio)....

Ja bi ti preporučio da odeš nazad i probaš doći do nekoga tko baš radi u servisu, pa se s njime dogovoriti!
p.s.

Imam poznanika koji radi u servisu u OS, pa mogu kontaktirat njega u vezi tog problema!!
Nemogu ti ništa obećati, ali mogu probat!
Javim se početkom idućeg tjedna (jer nemogu do njega prije....na godišnjem je koliko sam upućen)!!

Pozdrav!

SPLiFF 11.08.2006. 15:15

pa i pricao sam s tipom iz servisa.

Hvala Imitator, ali kod tvog poznanika sam prvi puta dosao s memorijom, on je rekao da ju ne moze zaprimit i izdat mi potvrdu, ali ako hocu nek ju ostavim kod njih pa ce oni vidjeti. To sam i napravio, ostavio broj mobitela, ali on je otisao na godisnji. I za par dana nazovem i kaze mi drugi tip da dodjem osobno, s njim sam i pricao o gore navedenom.

Mozda sam i trebao odnjet cjeli lap. Ali prvo sto bi mi naplatili 60 kn jer je laptop ispravan, a drugo, tvrdili bi da sam ja ostetio memoriju - o ovome sam pricao s tipom iz servisa i rekao mi je "nazalost, ali tako je"

Ja se bas i ne mogu tako lako pomirit sa 433,64 kn...

kazes:
"Opis kvara je kod tebe da neradi laptop...."

je, ali oni nemaju nista s tim. Prije 2 mjeseca riknilo mi je osvjetljenje na displayu. Oso sam do we-mila i rekli su mi "mi nemamo nista s tim, idite u ovlasteni servis". Tamo su mi zamjenili neku plocicu kod ekrana i sve 5.

sve u svemu, kako god se ovo zavrsi, izgubili su jednu musteriju, vjerojatno i puno vise njih...

Imitator 11.08.2006. 15:29

Izgubili su oni puno mušterija zbog takvog ponašanj!

Svejedno javi kako je prošlo, pa možda možemo nešto smisliti!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31.