PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Links u Rijeci (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44227)

coconut 08.08.2006. 14:55

Links u Rijeci

Da se pohvalim. Bio sam u riječkom Linksu. Za one koji ne znaju gdje je, reći ću vam da se nalazi točno ispod Orijentovog stadiona, prije skretanja za benzinsku pumpu (nekad je tamo bila prodavaonica audio i hi-fi uređaja). Poželjno je parkiranje auta u blizini samog stadiona jer ispred prodavaonice baš i nema mjesta i još se nešto kače sa susjedom oko parkinga.
Dečki su ok, ljubazni, daju dosta konkretnih informacija i savjeta. Još se ne snalaze u skladištu da im je trebalo 15 minuta da mi nađu dva kabela, ali svaki početak je težak. Savjet: prije nego idete kupiti komponentu OBAVEZNO provjerite telefonom ima li je kod njih jer informacija sa weba nije uvijek točna. Povoljno je i to što se svaka roba može dobiti u roku od 24 sata jer im svaki dan u 9.30 stiže roba iz ZG Overseasom. Postoji i dostava na kućnu adresu.

Arthas 08.08.2006. 16:31

Opa, strava! Sad vise ne moram busom se spustat dve stanice do Ve mila, ovi su mi 2 minute od stana haha

Delta S4 11.08.2006. 12:38

Evo, danas sam i ja imao svoj prvi susret sa Linksom u Rijeci. Moram priznati da imaju odličan izbor komponenti. Veliki plus sa te strane.

Prvi minus je to što je odnos prema strankama jednak kao i u HG-spotu ili Ve-Milu...možeš istrunuti tamo dok netko nađe za shodno posvetiti ti djelićak svog vremena. A kad se to i dogodi, bolje se pomoli da u tom trenutku telefon ne zazvoni jer te odmah otkače i posvećuju se telefonskom razgovoru.

Drugi minus je klaustrofobični prostor u kojemu je trgovina smještena... Diskriminantan je ako ništa prema Žaku, on unutra ne bi mogao ni ući...
Ali dobro, to kužim, manji prostor, manja najamnina, manje marže na robu potrebne za pokrivanje najma...

U svakom slučaju, otvaranje Linksa u Rijeci je veliki plus za ljubitelje HW i SW u Rijeci. Ajmo sad još i Borg... ;)

John_Doe 11.08.2006. 13:45

ajd, hvala bogu da su se i u rijeci otvorili. trebat ce im malo vremena da se uhodaju, ali mislim da ce ubrzo pogazit konkurenciju. a kasnije ce najvjerovatnije nac neki veci prostor i bit ce vgg!
bravo links!

mann 11.08.2006. 17:53

Definitivno ono zabolime sto su mali. Vecinu toga pogledam na netu, nazovem i dodjem po to. To i bas nije roba koja se razgledava i tako to.

Anyway za pocetak bolje da su u manjemu prostoru dok se ne uhodaju. A kasnije koga briga gdje i sta. :-) PRVA liga links!!!

marikris 11.08.2006. 19:33

Citiraj:

Autor mann
Definitivno ono zabolime sto su mali. Vecinu toga pogledam na netu, nazovem i dodjem po to. To i bas nije roba koja se razgledava i tako to.

Anyway za pocetak bolje da su u manjemu prostoru dok se ne uhodaju. A kasnije koga briga gdje i sta. :-) PRVA liga links!!!

definitivno se slazem sa tobom, samo jos da se pocnu snalaziti u onom skladistu i jos par sitnica bi trebalo srediti ali inace strava

Arthas 11.08.2006. 20:07

Citiraj:

Autor Delta S4

Prvi minus je to što je odnos prema strankama jednak kao i u HG-spotu ili Ve-Milu...možeš istrunuti tamo dok netko nađe za shodno posvetiti ti djelićak svog vremena. A kad se to i dogodi, bolje se pomoli da u tom trenutku telefon ne zazvoni jer te odmah otkače i posvećuju se telefonskom razgovoru.

Ovo za Ve-Mil po meni ne stoji sto si napisao jer sam tamo bio jako puno puta i sve je uvijek bilo ok... za HG se slazem...

Babaloo 12.08.2006. 09:57

Citiraj:

Autor Arthas
Ovo za Ve-Mil po meni ne stoji sto si napisao jer sam tamo bio jako puno puta i sve je uvijek bilo ok... za HG se slazem...

He he, ja bi baš obrnuto rekao...:D

Delta S4 12.08.2006. 11:27

Citiraj:

Autor Babaloo
He he, ja bi baš obrnuto rekao...:D

U biti i ja isto...ovi u HG-Spotu djeluju kao da su u nekom drugom filmu... Ali vraćaju se u stvarnost povremeno. Prije će ti se netko u HG-Spotu posvetiti nego u Ve-Milu. Ve-Mil je daleko najgori po odnosu prema strankama. Stvarno ih ne razumijem. U trgovini je 7 stranaka, a svi djelatnici do jednoga slažu nekakve kutije na police. Samo onaj oćalinko radi sa strankama, ali moram priznati da čovjek stvarno dobro radi svoj posao(kad uspiješ doći na red), da je uslužan i da ima živce ko brodske konope.

atha 12.08.2006. 11:43

Citiraj:

Autor Arthas

Jedan si od rijetkih, ali i to nije lose. Znaci da ipak nije bas uvijek kako kazu.
Ja sam uvijek prvi na redu u Ventexu, a mnogima se Ventex nimalo ne svidja.
Meni je to recimo najkorektnija firma u zupaniji, bilo po ponasanju prema musterijama, srdacnosti, usluznosti, znanju ili i po stanju sa reklamacijama i garancijom.

Ali da budemo on topic, super za Links. Vec sam tri puta bio gore i slozio i dvije konfiguracije za neke musterije. Nitko se nije pozalio, nadam se da ce tako i ostati.

pogi 14.08.2006. 22:20

Bio sam ja danas gore po hdd 200Gb, jer se Ve-Mil preuredjuje (inace su mi oni izbor br.1) a kad sam usao u HgSpot (izbor br.2) vidim 5 ljudi ispred mene. Malo su jos usporeni ali trgovina ima potencijala.

@Atha: kud pobogu u Ventex? Je li jos prodaju ploce sa VIA KT266 chipsetom : baad :

coconut 15.08.2006. 06:50

Uz NetCom, Ventex je ubjedljivo najskuplja firma u Rijeci. O lošem izboru (pogotovo za AMD) neću ni pričati.

Brown Acid 15.08.2006. 15:28

Netcom su lopovčine i đubrad po ponašanju. Links rula.

atha 15.08.2006. 15:57

Ok, kakva god koja firma bila, bez takvih rijeci i sinonima.

Sto se tice Ventexa, ipak su okrenuti drugom dijelu trzista u kojem im odlicno ide.
Nemaju bez razloga toliko certifikata. Dalje necu, da ne ispadne reklama, za sve ostalo imate njihov web.

Pomo 15.08.2006. 15:57

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 498806)
Netcom su lopovčine i đubrad po ponašanju.

A da ne govorimo da je jedno vrijeme zapošljavao xy ekipe iz Crikvenice. Da nisi i ti možda tamo radio : roller :

Lihto 15.08.2006. 16:03

bio sam u linksu u rijeci i bio među prvih 100 kupaca i dobio besplatno usb stick od 256mb transcend i sharkoonovu olovku što svijetli:D

marikris 15.08.2006. 16:09

Citiraj:

Autor Lihto (Post 498834)
bio sam u linksu u rijeci i bio među prvih 100 kupaca i dobio besplatno usb stick od 256mb transcend i sharkoonovu olovku što svijetli:D

Kvragu sve. Ja sam bio 122! i od besplatnih stvari nista: nono :

Brown Acid 15.08.2006. 16:31

Citiraj:

Autor Pomo (Post 498829)
A da ne govorimo da je jedno vrijeme zapošljavao xy ekipe iz Crikvenice. Da nisi i ti možda tamo radio : roller :

Misliš na Sanela i onog Istoka (il Juga)? Ne, nisam..nažalost bio sam kupac..jednom i nikad više.. Šta kažeš o ovoj našoj "lokalnoj" trgovini?

Pomo 15.08.2006. 16:37

Skoro se i ja zaposlio...
Uostalom, kad uračunam troškove odlaska do Rijeke pa neku komponentu isplati je se u ovo selo naručit preko neta. U Linksu to super funkcionira. U Rijeci kupim samo ako mi je usput...
Hmm, nebi komentirao ovu lokalnu trgovinu, presmiješna je. Trebalo bi ić malo palit lika i stavljat provale ovdje. Najjače je kad je probao frendu prodat rabljeni ram pod novi...

Brown Acid 15.08.2006. 16:40

Citiraj:

Autor Pomo (Post 498852)
Skoro se i ja zaposlio...
Uostalom, kad uračunam troškove odlaska do Rijeke pa neku komponentu isplati je se u ovo selo naručit preko neta. U Linksu to super funkcionira. U Rijeci kupim samo ako mi je usput...

Neznam, ja ne bi mogao raditi za nekoga tko nezna razliku između kabela za floppy i kabela za hard..(ima tu malo više njegovih bisera)..a i nije baš cijena tako niska..

(to za provale je dobra ideja..imam ih i ja par..razlika izmedju kabela za floppy i hard, onda "nesmijes stavljati ram@400Mhz na ploču od 333Mhz jer će izgoriti", "ovaj Doom3 se može igrati samo na najnovijim karticama s originalnim cd-om koji dolazi uz njih"...itd) ..a to za paljenje lika..been there, done that. :D

Pomo 15.08.2006. 16:49

Govoriš za zaposlenje u Netcomu ili? Jer ja sam mislio na Netcom.
A ovaj u crikveničkom dućanu mora bit skup, kad kupuje na malo po Ve-milu i Kvarku (čitaj sjedne u auto i kupi komp koji je netko kod njega naručio u Ve-milu), dođe doma i nabije maržu+benzin koji je spalio sa onim njegovim "nabrijanim" swiftom. Neznam ko je smiješniji tip ili auto. Yebemu jesi mu vidio novi look? Frajer je obrijao glavu usred ljeta. To blješti.

Brown Acid 15.08.2006. 16:54

Citiraj:

Autor Pomo (Post 498863)
Govoriš za zaposlenje u Netcomu ili? Jer ja sam mislio na Netcom.
A ovaj u crikveničkom dućanu mora bit skup, kad kupuje na malo po Ve-milu i Kvarku (čitaj sjedne u auto i kupi komp koji je netko kod njega naručio u Ve-milu), dođe doma i nabije maržu+benzin koji je spalio sa onim njegovim "nabrijanim" swiftom. Neznam ko je smiješniji tip ili auto.

Ma mislio sam da si se skoro zaposlio tu u Ck. Sad kuzim, mislio si na netcom..uff..neznam gdje je gore..netcom ili "Storm"..
Užas, pitam se kako mu se uopće isplati imat tu trgovinu?? Nisam čuo da je itko rekao nešto pozitivno o tom liku i toj trgovini..

Brown Acid 15.08.2006. 16:56

Obrijao glavu?? Ahahahahahahaha..kada sam ga viđao postajao je sve veći i veći..vjerujem da će morat probijat onaj uski put do storma.. :D

Pomo 15.08.2006. 17:00

Isplati se isto kao i ostatku crikve imat bilo što drugo. Pa deru nas ovdje po cijenama ko mlade majmune. Čak i Plodine imaju ovdje više cijene nego recimo u poslovnici u Kostreni. Ugradnju klime sam naručio u Rijeci i ostalo mi 300/400 kn razlike za istu klimu. Tako i ovaj majmun preživljava, jer su ljudi lijeni skočit do Rijeke ili naručit iz Zagreba.
Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 498868)
Obrijao glavu?? Ahahahahahahaha..kada sam ga viđao postajao je sve veći i veći..vjerujem da će morat probijat onaj uski put do storma.. :D

Nemoj tako i ja imam 30 kila viška, ali ovom raste samo dupe ko' da je žensko, jedva hoda od guzice.
Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 498873)
Znaš da ima sada u Novom neka trgovina, odmah tamo na ulazu u centar..nisam vidio, samo čuo od jednog novljana.

Čuo i vidio neke ponude za neki hardweraj za jedan crikvenički hotel (par laptopa i printeri). Parsto kuna skuplji po laptopu od recimo Mikronisa, ništa prestrašno. Trebalo bi ić pogledat, ali taj Novi mi je uvijek bio ko' da je nakraj svijeta. Links i Ve-mil u Rijeci su meni sve što mi treba.

Brown Acid 15.08.2006. 17:04

Citiraj:

Autor Pomo (Post 498870)
Isplati se isto kao i ostatku crikve imat bilo što drugo. Pa deru nas ovdje po cijenama ko mlade majmune. Čak i Plodine imaju ovdje više cijene nego recimo u poslovnici u Kostreni. Ugradnju klime sam naručio u Rijeci i ostalo mi 300/400 kn razlike za istu klimu. Tako i ovaj majmun preživljava, jer su ljudi lijeni skočit do Rijeke ili naručit iz Zagreba.

Očito..zaboli me srce kad mi prifali dvd-a pa moram ić u "Music Shop" ili kod njega davat lovu za one "No name" dvd-e.. Šta se komponenti tiče..Links ili Rijeka..Znaš da ima sada u Novom neka trgovina, odmah tamo na ulazu u centar..nisam vidio, samo čuo od jednog novljana.

Citiraj:

Autor Pomo (Post 498870)
Čuo i vidio neke ponude za neki hardweraj za jedan crikvenički hotel (par laptopa i printeri). Parsto kuna skuplji po laptopu od recimo Mikronisa, ništa prestrašno. Trebalo bi ić pogledat, ali taj Novi mi je uvijek bio ko' da je nakraj svijeta. Links i Ve-mil u Rijeci su meni sve što mi treba.

hehe, da, također..izbjegavam. Meni je bila ok ekipa u Microproces-u u Rijeci..jest da su nešto sitno imali veće cijene, al atmosfera je bila ono..domaća. :D Za zamjenit nikada problem. Meni su čak bili znali i zamjeniti nakon isteka garancije.

Don 15.08.2006. 17:05

ovi u Netcomu su stvarno užas, stvarno neznaju što prodaju, najbolja spika im je: "pogledajte ovo (3dmarko06) kako trza - e to vam je računalo za 4k kuna, dodate još 4-5k kuna i nema ovakvog trzanja"...a jadan ni sam ne zna zašto trza

Pomo 15.08.2006. 17:32

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 498873)
Meni je bila ok ekipa u Microproces-u u Rijeci..jest da su nešto sitno imali veće cijene, al atmosfera je bila ono..domaća. :D Za zamjenit nikada problem. Meni su čak bili znali i zamjeniti nakon isteka garancije.

Su to oni iznad Vulkana? Damn i s njima sam imao presmiješnih iskustava. Pred dvije godine mi je pala u ruke jedna njihova konfa (uprevo istekla garancija od godinu dana) sa duronom 1300 koja je na sebi imala cnr 56k modem (moj prvi susret s tim egzotičnim utorom, pa sam ostao u šoku). Konfa uredno nije prolazila win xp compatibility test i meni nije uspjelo natjerat XP da radi na tome. Stalno se rušio. A sjećam se i izjava da asusove ploče za intela ne valjaju...

tigman 15.08.2006. 17:32

evo ja bum rekal dve tri lepe za Stormaša...

...toliko guli mušterije, da kada mi neka njegova bivša mušterija dođe i "rasplače" se da mu jeftino popravim ...mogu komotno (da se ne prepadne od niske cjene!!!) na uobičajeni popravak dodati 300-500 % !

Pomo 15.08.2006. 17:41

Citiraj:

Autor tigman (Post 498885)
evo ja bum rekal dve tri lepe za Stormaša...

...toliko guli mušterije, da kada mi neka njegova bivša mušterija dođe i "rasplače" se da mu jeftino popravim ...mogu komotno (da se ne prepadne od niske cjene!!!) na uobičajeni popravak dodati 300-500 % !

Eto i neka korist od njega, nabija cijene popravka u regiji.

hjerkic 15.08.2006. 17:48

Ja sam jednom u linksu kupovao, jer sam iz BiH i stvarno su ljudi u redu
Evo da i ja ispričam jedan doživljaj od jednog trgovca informatičkom opremom, dođem ja kod njega i pitam imate li pastu za procesor, kaže on meni nemam, ali ne treba ti pasta, samo staru fino skini sa proca i stavi bez paste, nije potrebna pasta

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48.