![]() |
Trgovine s kucistima
Kupujem neko kuciste za 300-400kn pa ak bi mi htjeli dati nazive nekih trgovina ovdje u ZG-u gdje ima dobar izbor...
HVALA |
imas u vemilu thermaltakovih par komada i Chieftec-ovih
|
optimum racunala - antec, vemulj - chieftec
|
|
www.links.hr
Imas ih dosta izlozenih u samom ducanu pa ih mozes vidjeti na licu mjesta, a i deckima nije problem skinuti ga s police da ti ga pokazu iznutra :beer: |
Hg spot ( Al su trenutacno u kur** jer su im sve pobrali sa skladista )
Kupi TT ako imas vise para a ko ne onda Ćuftek :) Ostalo po meni BIG SHIT PozdraF :) |
imas TT swing oko 460kn u vemilju. 12cm sprijeda(kupis) i straga(vec ima).
jako ljepo kuciste.ćufte(k) mi nemaju neki dizajn |
|
1. Antec
2. Coolermaster 3. Chieftec Tim redom, ostalo niti ne gledati. Mjerilo kvalitete kucišta nije količina prozora, šarenih ventilatora ili postotna pokrivenost površine kričavim bojama... Jasno, ovo ne podrazumijeva serverska ili specijalizirana kucišta, tu bi lista malo drugačije izgledala. |
Potpisujem svaku riječ što je Cpl. Hicks rekao.
|
A Silverstone?
|
Citiraj:
|
pod lijepo nisam mislio da se sareni i svijetli na sve strane,mislio sam na dizajn.a naravno da se na prvi pogleda vidi i kvaliteta
http://www.thermaltake.com/product/C.../vb6000bns.asp |
Citiraj:
Ali opet masa ljudi kupuje kućišta po tom principu, bez obzira kaj ljudi govorili/predlagali. Otvara se masa tema po prinicipu koje kučište da kupim, je bolje ovo ili ono, koje vi predlažete i sl., a autori tih tema u većini slučajeva već znaju kaj budu kupili ili su to isto već naručili. Osim toga, ne bi se čudil da ljudi koji i kupe ultra-skupo kućište, na temelju izgleda/slike na web cjeniku..ne bi za živu glavu priznali da kućište nije baš nekaj/da su se zayebali....kaj zbog para koje su dali za kućište, kaj zbog toga jer ne vole biti u krivu. |
ja danas u Eurotrade...uzeo prekrasno kučište sa super tihim napajanjem 500W, i lCD-om za upravljanje ventilatorima koji su pak dodatno opterećeni u loop-u sa tri temp sonde...i sve to kako rekoh u preljepom kučištu...
cjena sada uz neki popust 350kn ! kučište se zove DELUXE (ima i neki sajt http://www.deluxworld.com/news_nei.asp?InfoId=74 ) model MG 415 i 416 (B &W) treba se pogledati...vredi svake lipe... |
Ma bitno da si ti zadovoljan.
|
ako se to odnosi na moje zadovoljstvo, moram reći da sam poznat po tome da sve komentiram pa eto...
već sam pronašao omanji broj grešaka... -trebalo je napraviti "centralno zaključavanje", ovako svaki mulac more odšrafiti stranicu (ukrasni šaraf) u čeprkati svojim masnim čvarčićima po unutrašnjosti MOJE djeve -samo je stavljen jedan ventilator, umjesto dva koliko se mogu na LCD-u kontrolirati (nema smisla uštedjeti na jednom ventilatoru za takvo kučište...) -nema ručku !, istina lako je dodam , ali trebalo je razmisliti i o tome...to je nikakav trošak , a veliki efekat -USB je opet po starom (lošem) običaju na dnu kutije (istina poklopac radi kao da je kakvo industrijsko rješenje!)...zar je problem napraviti na vrhu ? -isti slučaj jest sa gumbima za paljenje i reset...kaj nije ljepše kada je pri vrhu ...jedino kaj moram priznati da je RESET napravljen "pametno" ...naime, pali tek kada se uticne duboko unutra pa ne može se nehotično aktivirati ...potrebno je noktom utisnuti dublje i to za cjeli mm ispod razine okolinoga ukrasnoga ruba eto...inače prema drugim kučištima ovo je mrak...fakat je nešto posebno najsmješnije je što do sada nisam uspio pronači kučište sa MOJIM zahtjevima... čak sam se iznenadio koliko ima skupih kučišta koja nebi stavio ni u WC da broje "klijente", jer su po mojem skromnom mišljenju totalni funkcionalni promašaj, o ukusima se može raspravljati, ali funkcionalnost je ono bitno... imao sam podosta interesantnih rasprava o "industrijskom dizajnu" sa kolegom iz te grane "umjetnosti" sva diskusija jest što je prije Funkcionalnost ili dizajn ? najbolje jest oboje, ali to dovodi do strašno skupih proizvoda...jer nekako se treba napalatiti "razvoj"... kada se dizajneri "razmašu" dobivamo najčešće uređaje upitne funkcionalnosti , i obratno kada se strojar lati posla napravi "kocku" sa dva gumba kao na strojevima...ne valaj ni jedno ni drugo.. na kraju se dolazi da su upravo u tim kučištima najbolje malene firmice gdje jedan dizajner sa boljim poznavanjem strojarskih voda može da složi istovremeno funkcionalan i sasvim dobro dizajniranio kučište...(ili strojar sa smislom za ljepo ...to je već teže naći !) kada se samo dizajneri uhvate posla to najčešće dovodi do "kreatura" od kučišta...koja ne da su ljepa već ponekad i odbojna... naravno ima i velikih firmi koje imaju oboje, ali njihovi proizvodi su i skupi...što naravno nikoga ne raduje (osim ponekih?!?) eto....sad na pitanje dal sam zadovoljan odgovaram: JESAM ! (do sutra !) sva prava na komentare dozvoljena...čak i poželjna... |
Ajde dobro.
al samo da znas to ti je genericka kutija u koju ve mulj slaze svoje masine (astro). Tak da mi je malo cudno da si tak odusevljen. Mislim osobno sam ih par otvorio i onak meni je to JNC sa ekrancicom. |
ma OK...samo kaj je ovo izmjenjena verzija
od napred su isti, a dodane su neke fore sa hlađenjima i rupama... sada je ATX2 ne znam kaj je bilo u ASTRO seriji evo več je u funkciji i ne vidim nikakav problem...ako ne krepa za mjesec dana ni neće... u njemu je sada moja kanta... olakšanje od Codegena 480W...koji je vjerno služio , i "udomlajvao" i nekoliko "u kurcšlusu" diskova i optika...gromove da ne spominjem ja se ne palim na "IME"...da je tako nebi vozio FIAT ! uloženo -dobiveno je moj moto, kao i cjele bliže (a vjerujem i šire) okoline... pa pobogu...KIRAC sam ! ...ne mogu od toga uteći |
Kuciste je kopija Novatrona :) Ili je Novatron kopija toga... i da, sumnjam u neku kvalitetu, cijena je nekako premala. Ali ako si zadovoljan, di ces bolje ;)
|
Kupi GMC noblees
|
I janos si kupio kaj na kraju?I za kolko para..
|
Citiraj:
inace ja bih zamjenio 1. i 2. mjesto...al to je sad pitanje ukusa(jednostavno ne volim njihov sistem umetanja optike, diskovlja itd... inace TT dobro kuciste?ak nemas para za tt onda chif?sve ostalo je shit???ok stari moj odi na odvikavanje...ocito si jos mlad,pun entuzijazma itd...sve 5 al pricat ovakve nebuloze je grijeh u najmanju ruku |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
sto mi vrijedi?pa eto mogu nabavit...pitaj vragonu on isto nabavlja...pa da ak slucajno ima nes da nabrojim dobra kucista: evo ono kaj mi je proslo kroz ruke: Coolermaster centurion(uf kolko sam ovo puta pisao -_- best buy i da dode 500 kuna) coolermaster stacker(precijenjen...al opet daleko od loseg kucista) cm uglavnom sve valja...sto rec chif...par losih serija al isto manje vise sve valja->ko i kod anteka ne svida mi se montaza diskova i optike e antek je druga prica...od anteka bi uzimao mozda plusview seriju...al isto kao i gore navedeno ne svida mi se pretjerano cm 4 me sto rec |
Pa sam rekao da su Antec, Chieftec i Coolermaster ponajbolje kod nas i onda to ti iskomentiraš (među ostalim i "ok stari moj odi na odvikavanje...ocito si jos mlad,pun entuzijazma itd...sve 5 al pricat ovakve nebuloze je grijeh u najmanju ruku") i kao svoje primjere nabrojiš iste proizvođače (kod CM ista kućišta koja sam i mislio). Mislim da je riječ o nekom nesporazumu:cool:
|
Citiraj:
nije bio ovaj dio za tebe...da nesporazum...ja sam reko da bi po tvom poredku zamjenio 1. i 2. mjesto;) nhf krivo si me svatio |
Ma to ti je fish, i ja sam zazujao par sekundi dok nisam skužio da tebe nije išao drugi dio poruke, već neke kojima je TT zakon. ;)
|
Onda dobro. Više nisam znao tko je od nas dvojice lud:beer:
|
Fish, definitivno. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:16. |