![]() |
Master kantena
prvo pozdrav svima!
nakon nekoliko brzinskih pokušaja i relativno motivirajućih rezultata rodila se ideja da napravim wireless antenu maksimalno izvedivih performansi. molim sve vas koji imate iskustva da sudjelujete jer stvarno imam puno pitanja. budući se radi o milimetrima kod izrade antene trebaju mi konkretni i provjereni odgovori. sredstva i obujam nisu upitni. bakar, satelitski tanjur, ... konkretno: 1. koji je idealan promjer kantene i da li uopće postoji? 1.1. ako ne postoji idealan promjer nego uzmemo recimo 8cm, koliko na to utjeće duljina kantene (naravno ako je duljina veća od minimalne koje dobijemo proračunom)? 2. planiram staviti i kolektor pod 30° 3. planiram sve napraviti od bakra kao jednog boljeg vodiča 4. koliko su bitna sva već navedena pitanja ako koristim satelitski tanjur? da li je bolje napraviti neku drugu antenu (bi?) za tu namjenu? konačno cilj mi je napraviti antenu maksimalno izvedivih performansi. rezultate testiranja ću detaljno objaviti pa će možda kome u budućnosti koristiti. a sada, odgovori..... hvala |
|
dobro. znači satelitska parabola za najveći domet.
sad me zanima samo samostalna kantena. da li je bolje ako je dulja od minimalne duljine dobivene proračunom na temelju promjera? |
Sto je dulja to ce biti i "usmjerenija"...
Ja imam kantenu duzine nekih 35cm, promjera cca 12cm i na 1km sasvim prisotojnih -70dB. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:43. |