![]() |
AMD Athlon 64 x2 4400+
Jel se isplati uzet ovaj proc? Kolka je generalno isplativost dvojezgrenog procesora? Sto se tice 2 mb cache? Kolko mi to znaci sto se tice performansi? Mozda da ipak uzmem 4200+? Unaprijed hvala...
|
ja sam prvo razmisljo (sta se tice amd-a)
o 4400+ pa 4200+, a na kraju sam kupio 3800+ :)koji sad radi bez podignutog napona na 2,48 GhZ. Razlog, taj proc + ploca su me dosli malo manje nego samo 4400+. A cache navodno nije prebitan, a navodno se i jace grije. Pa to sad izgleda otprilike ovako naspram ovih drugih na defaultnim postavkama. http://img124.imageshack.us/img124/2...ock1hb0.th.jpg |
Samo si ti uzmi 3800+, tu razliku nećeš puno ni osjetiti, dok bi razliku u novčaniku sigurno osjetio, kako je Brunozg rekao - za pare 4400+ uzmes i ploču i proc zajedno ;) ...
@Bruno - vidim da si fino ''razradio'' ploču ;) |
jos je u fazi razrade al je pri kraju, ovo smeće od supertalenta cl2 me najvise j...e.ne moze u grubo preko 235, a na ovoj sići di je sad ne moze CL2.
Al dobro nije to ni najpresudniji trenutak:) |
Mislim da si na onoj svojoj temi vidio što UCCC radi :D ...nadam se da si ga uzeo na razmatranje ;) na toj ploči uz 2.7v radi čuda...preko 500 u mom slučaju
|
Citiraj:
Sad ti je brz ko i 4800+ |
Citiraj:
Jer ako i ne zbog keša,ipak je Toledo napredak u odnosu na Manchester jezgru;a koliko god se taj 3800+ dao naklokati pa da bude jak kao recimo 4800+ (kako je i desperados dolje rekao konto Cpu Queen rezultata rekao);ipak se i taj 4400+ da naklokati pošteno,da prebije ovog 4800+ još i više,ma skoro pa do razine jednog finog FX-a... ;) :) A 3800+ nebih uzimao bash rado zbog "samo" jedne mege cache-a...odnosno jer je Machester a ne Toledo. Ali kako im cijene fino idu,najvjerojatnije će upravo jedan taj 3800+ doputovati... :) |
Citiraj:
Ali je zato opteron.. opteron! :D Zna se za sta su oni namjenjeni. Ja cu cekat fino....jedan dual opteron...ako ne izade i Quad kad ja budem ima para za priustit si jednoga! |
Točno je to. jedino mi se 500 kn razlike nije svidlo, da sam bio ziher da će na 2,8 ubo bi ga.
A toledo i manchester jedno te isto, osim kolicine cache-a. Citiraj:
|
Ima li gdje uopće više tih 4400 Toledo?
|
Vjerojatno ima, najprije ce vjerojatno 3800+ nestat radi cijene.
Hmmm, samo mi nije jasno sta im s edesilo sa cijenom? http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do= Il su svi vec prodani po normalnoj cijeni :confused: |
Ma ovo je neka glupost sve je ispod 2000!
|
Ufff... koje cijene... : bonker :
|
Ma daj u HG-Spotu ispod 2.
|
Izgleda da u HG spotu nema vise 4400+ al ima 4600+ ispod 2.000
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=6 Taj bi najvjerojatnije mogo 2.7-2,8 GHz radit. |
Jeste.. nece vise nabavljat proceve sa 2 Mb casha..
Sto je bilo to se prodalo.. tko je jamio, jamio je.. :D I sad se prodaju po ovim nerealnim cijenama, mislim jos je sam to ostalo jel nitko nije lud dat toliko novaca lol.. Ako nekom bas bude trebao ovaj 4400+ X2 nek se javi na PM.. mislim da mogu nabavit jos uvijek za 2100 kn novi zapakirani sa ovjerenom garancijom.. |
Jesi ti klokno šta tog mališu, do kolko prime stable na default naponu?
Citiraj:
|
Nope.. nisam ga OC-ao jos.. Imam box cooler gore pa nezelim riskirat.. : sweating
Trebam si gigu rama jos uzet, a nemam love dosta.. Kad sredim ram onda cu ubost cooler za proc, a i nije mi hica jos da ga dizem radi sasvim dobro za sad :) Mene isto zanima koliko bi isao max.. |
Kaj se tiče coolera nije problem , dovoljno hladi. jedino je bučan kad se zgrije pod opterečenjem, ništa drugo.
|
Citiraj:
Žalosno ali istinito, ali svojim očima vidio da jedan X2 4400+ (Toledo) ne ide dalje od 2.3Ghz na defoltu (a i bome sa povišenim naponom). Nadam se da sam ja nešto pogriješio (ili u postavkama DFI-jevog BIOS-a) ili kod testiranja sa Super PI-jem I da, temperature su bile idle 36°C (zalman 7000Alcu mislim), load nisam vidio jer sam se totalno razočarao...:( |
Citiraj:
Citiraj:
Inače se kaže polovni u tom slučaju,taman bio korišten tjedan dana...a ako i nije polovni,korišten je a ne novi i zapakirani... : hello2 : Onda kažeš ja ga zapakiram,ima jamstvo i sve i imao sam ha samo tolko i tolko,razmeš... ;) Jer da mi dođe novi i zapakirani (da je tako rečeno,i da je nekorišten - što novi zapakirani podrazumijeva);a da ima paste po njemu i najmanji trag...mislim da bi isti proc završio u nečijem probavnom traktu,ne volim te fore novo zapakirano,a otpakirano...:rolleyes: Jedino ako bash možeš još koji osim tog tvog nabaviti sa strane,to je onda o.k. i my mistake. ;) :) Ali recimo da je 2K realna cijena... :) |
Vjerujem Vučko , ta arhitektura ima isto svoj maksimu,. al 4600+ je na defaultu 2,4 tak da si barem tu siguran, 10% overckloocka je za ocekivar. pa ..bi to bilo 2640.
Ak si bas peh 2600. Dobro , mozda to ne vrijedi 800 kn u odnosu na cijenu 3800+ x2 |
Ma velim ti, totalno sam se razočarao u Toledu, jadno, jadno...valjda primjerak kojeg nit čovjek koji ne OC-a ne bi htel :D
Cilj mi je bil da taj 4400+ dođe do 2.6Ghz, ali štanga... |
Citiraj:
Nisam narucivao iz tog izvora,al to ide preko jedne firme.. Nije ovaj moj procesor vec se navodno mogu nabavit ovi 4400+ po cijeni od 2100 kn i dobije se kod njih garancija.. Iz Osijeka je firma pa bi se trebala i postarina platit, al svakako jeftinije nego one cijene.. I nemam nikakve zarade, vec privatna firma od frenda.. pa eto ak nekom treba pomoci cu ak moze nabavit lik.. |
Sorry na duplom postu..
Citiraj:
http://img125.imageshack.us/img125/7425/4400dg5.th.jpg Sistem je nestabilan jel nemogu dat vise napona procu od 1.4V ( v2.2 sluzbeni bios).. Kontam da bi na 2.4 MHz moglo radit stabilno.. Za 2.6 GHz bi trebo oko 1.5V Meni je sad na 2.6 GHz s 1.4V naponom proc bio na 38 - 39 °C dok sam radio test sa box coolerom ( inace je 35 - 36 °C ) Mislim da bi mogao i vise od 2.6 GHz ali s vodenim hladjenjem i vise napona :) |
ak ti tak radi na 2,6 mozda bi moglo i na 2,5 radit stabilno, al dobro je reko vucko, nije bas neki overclock u odnosu cijena / dobiveno.
Digni ga kolko ide stabilno na default naponu, steta da ne. tu nema dodatnog grijanja.POsto je stock cooler ukljuci cool and quiet da ne ruzi na 6000 okretaja. |
Pravilo je čim se OC-a, CnQ se disejbla...
Dok se ne dira napon, temperature ne rastu...teško da bi sa vodenim dobio bolje rezultate, možda tišinu, ali to moš i sa Sonic Tower-om i prođeš jeftinije. Ja sam se igrao na 4400+ CCBWE 0608GPCW i velim vam, rezultati nisu neki. Iako je proc i ovako brz, šteta što se nije moglo dobit više for free... |
ne treba vučko, ja sam kloko pa koristim ne CNQ al koristim crystal CPUID, sve za 5 radi.CNQ je iskljucen u biosu. al ak se ne dize napon moze se koristitinormalan CNQ.
|
Greška!
|
Di je greška?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:23. |