![]() |
P4 530 OC
Moj frend ima ovaj proc i 512 ddr2 meme. OC-o sam ga Sa 3.0 na 3.3GHz. E, sad zanima me do kol'ko max ide proc sa matičnom P4S800 i BOX coolerom.
|
Nemoze netko sa foruma znati koliko max ide tvoj proc - to ces sam morati saznati ;)
Uglavnom, nastavi lagano dizati fsb i provjeravati stabilnost sa npr Prime95 oko 10min. Kad pocne javljati greske (ili ako se javi plavi ekran smrti ili ako se Windowsi nemogu dici) onda spusti za oko 10 MHz i provrti opet Prime ali ovaj put 8-12h (ostavi ga preko noci da racuna). Ako ne javi ni jednu gresku znaci da je sistem stabilan i to to je max OC. Ako Prime javi gresku onda spusti fsb jos 10 MHz i opet provjeri stabilnost. Ajde, baci se na posao i javi max OC |
a napon? a temp? nesto si preskocio dok si objasnjavao...
hmmm...ako se ne varam na toj asusici se moze mijenjati napon, tako da ako ne prodje prime, digni napon, pa opet probaj. i najvaznije je paziti na temp... e sad, do kojeg napona i koje temp clockati, to neznam... |
Citiraj:
Oni se pregrijavaju i bez dizanja napona. Neka on ne dira Vcore dok ne nebavi bolje hlađenje... |
Uf najbolji nacin da sfuris proc nego neka ti prijatelj nabavi vodeno ili Sonic Tower sa 120mm ventom pa onda krenite u overclock avanture
|
Citiraj:
|
Ova ploca ima SiS chipset i MISLIM da nema PCI/AGP lock, pa prema tome necete daleko stici jer dizanjem sabirnice se dizu i AGP i PCI frekvencije i moze bit ozbiljnih problema.
|
Citiraj:
A OC bez dizanja napona jako malo povisuje temp (1-2 stupnja) tak da se na to netreba puno obazirati. Citiraj:
|
komp radi ko beba
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:48. |