PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   P4 530 OC (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43911)

virus1 02.08.2006. 22:51

P4 530 OC

Moj frend ima ovaj proc i 512 ddr2 meme. OC-o sam ga Sa 3.0 na 3.3GHz. E, sad zanima me do kol'ko max ide proc sa matičnom P4S800 i BOX coolerom.

CRO_Dessan 02.08.2006. 23:44

Nemoze netko sa foruma znati koliko max ide tvoj proc - to ces sam morati saznati ;)

Uglavnom, nastavi lagano dizati fsb i provjeravati stabilnost sa npr Prime95 oko 10min. Kad pocne javljati greske (ili ako se javi plavi ekran smrti ili ako se Windowsi nemogu dici) onda spusti za oko 10 MHz i provrti opet Prime ali ovaj put 8-12h (ostavi ga preko noci da racuna). Ako ne javi ni jednu gresku znaci da je sistem stabilan i to to je max OC. Ako Prime javi gresku onda spusti fsb jos 10 MHz i opet provjeri stabilnost.

Ajde, baci se na posao i javi max OC

Mr. M 03.08.2006. 00:08

a napon? a temp? nesto si preskocio dok si objasnjavao...
hmmm...ako se ne varam na toj asusici se moze mijenjati napon, tako da ako ne prodje prime, digni napon, pa opet probaj. i najvaznije je paziti na temp...
e sad, do kojeg napona i koje temp clockati, to neznam...

CRO_Dessan 03.08.2006. 00:25

Citiraj:

Autor Mr. M
a napon? a temp? nesto si preskocio dok si objasnjavao...
hmmm...ako se ne varam na toj asusici se moze mijenjati napon, tako da ako ne prodje prime, digni napon, pa opet probaj. i najvaznije je paziti na temp...
e sad, do kojeg napona i koje temp clockati, to neznam...

Ti nisi normalan. Dizati napon na P4 530 sa box hladnjakom :eek:
Oni se pregrijavaju i bez dizanja napona.
Neka on ne dira Vcore dok ne nebavi bolje hlađenje...

iveumag 03.08.2006. 00:37

Uf najbolji nacin da sfuris proc nego neka ti prijatelj nabavi vodeno ili Sonic Tower sa 120mm ventom pa onda krenite u overclock avanture

Mr. M 03.08.2006. 14:00

Citiraj:

Autor CRO_Dessan
Ti nisi normalan. Dizati napon na P4 530 sa box hladnjakom :eek:
Oni se pregrijavaju i bez dizanja napona.
Neka on ne dira Vcore dok ne nebavi bolje hlađenje...

ok, moja greska, nisam provjerio prije koji je to tocno...khm...da...onda prvo reci da promjeni cooler prije nego ista radi...jer ako se pregrijava i ovako, onda ce se i tih 10% sto je podigao osjetiti na temperaturi...

^SuperUnknown^ 03.08.2006. 14:39

Ova ploca ima SiS chipset i MISLIM da nema PCI/AGP lock, pa prema tome necete daleko stici jer dizanjem sabirnice se dizu i AGP i PCI frekvencije i moze bit ozbiljnih problema.

CRO_Dessan 03.08.2006. 16:18

Citiraj:

Autor Mr. M
ok, moja greska, nisam provjerio prije koji je to tocno...khm...da...onda prvo reci da promjeni cooler prije nego ista radi...jer ako se pregrijava i ovako, onda ce se i tih 10% sto je podigao osjetiti na temperaturi...

Pitao je koliko se moze OC-ati sa Box coolerom, pa sam mu tako i odgovorio. O mijenjanju coolera nije nista rekao, pa se niti ja nisam dotakao te teme.
A OC bez dizanja napona jako malo povisuje temp (1-2 stupnja) tak da se na to netreba puno obazirati.

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^
Ova ploca ima SiS chipset i MISLIM da nema PCI/AGP lock, pa prema tome necete daleko stici jer dizanjem sabirnice se dizu i AGP i PCI frekvencije i moze bit ozbiljnih problema.

E vidis, to bi mogao biti problem. Znam da stariji VIA chipseti nisu imali PCI/AGP lock, ali za SiS nisam siguran

virus1 03.08.2006. 21:00

komp radi ko beba

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:48.