PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Gainward 7600GT SilentFX (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43806)

doublev 01.08.2006. 09:33

Gainward 7600GT SilentFX

lakse je saznati tko je ubio jfk-a nego saznati nesto suvislo o ovoj karti osim onog sto je napisano na sluzbenoj stranici. a i to nije bas nesto...

ima li tko kakve info? kakva je memorija gore (osim sto je DDR3), ovo pasivno hladjenje koje ima, is it any good?

Razer 01.08.2006. 10:08

Pretpostavljam da ima bržu memu od standardnih 7600gtica, a sad hlađenje se čini ok, al je pasivno :D ...znači kupi grafu i navali na nju vf700 i deri ;)
edit: kriva pretpostavka vidjeh na službenoj stranici da radi na 1400mhz
edit2: evo našao sam lijepu slikicu :D - http://www.gainward.de/media/files/I...M_GS_TV_DD.JPG (iako je velika ne vidi se pročitati što piše ne memi)

^SuperUnknown^ 01.08.2006. 10:55

Meni se ovo hladjenje cini opako i ono sto bih ja napravio - kupio Sharkoon System FAN 140mm S (najslabiji) i nasarafio gore. Kakav Zalman ;)

Razer 01.08.2006. 10:58

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^
Meni se ovo hladjenje cini opako i ono sto bih ja napravio - kupio Sharkoon System FAN 140mm S (najslabiji) i nasarafio gore. Kakav Zalman ;)

To bi bilo najjeftinije ali i najtiše rješenje...inače, na koliko se okretaja uopce vrti taj sharkoonov 14cm vent?

^SuperUnknown^ 01.08.2006. 11:14

~900 :beer:

doublev 01.08.2006. 13:06

i meni se hladnjak cini skroz opasan.. a nish, biti cu pokusni kunic onda...
narucio sam ju i sad cekam da mi odobre kredu.. to ce, kako kazu, biti do kraja tjedna..

ugl, ja vec imam pristojno hladjenje u kucistu. radi se naime o chieftecu (ne sjecam se vise koji model, ima previse znakova da se popamti :) ) sa 12cm straznjim (izvlac) i dva mala bocna 80mm (upuh). to samo po sebi radi dosta buke ali kada je vani hladnije, iskopcam ova dva bocna i onda je super.
zrak dodatno pospjesuje ona turbina od zalmana (9500) na procesoru. tako da je unutra podosta veliki propuh i ovo pasivno silentfx hladjenje bi trebalo davati dosta dobre rezultate.. ali kako kazem, vidjeti cemo kada stigne pa napisem ponesto...

Razer 01.08.2006. 13:08

Odakle si ju naručio? U vezi hlađenja mislim da bi najpametnije bilo stavit 120mm vent na bočnu stranicu da puše po grafi...

doublev 01.08.2006. 13:19

Citiraj:

Autor R@Z3R
Odakle si ju naručio?

iz hgspota... kosta nekih 1300 kn.
zbog odabranog nacina placanja, bio sam prinudjen tamo kupovati.. a osim toga, imam jos nekih dodatnih pogodnosti pa eto..

Citiraj:

Autor R@Z3R
U vezi hlađenja mislim da bi najpametnije bilo stavit 120mm vent na bočnu stranicu da puše po grafi...

yes yes, znam. ali to bi onda zahtjevalo modifikacije kucista a to mi se stvarno neda, prevelika gnjavaza..

doublev 10.08.2006. 13:50

malo bumpam thread ali evo, stigla karta prije tjedan dana pa da napisem..

stvar funkcionira ali jedino pod uvjetom da je u kucistu dobar propuh. za vrijeme slaganja kompa mi je bocna stranica bila skinuta cijelo vrijeme i ovo cudo je radilo temperature izmedju 60 i 70 stupnjeva u idlu. sto bas i nije neki rezultat. hladnjak je na dodir bio skroz vruc po cijeloj svojoj povrsini tako da ne vjerujem da je problem u pasti makar bi se mozda dalo skinut hladnjak dole i zamjenit pastu sa artic ceramique.

inace, kada se stavi bocna stranica koja na sebi ima vent za upuhivanje taman na razini grafe, temperature se spuste na puno prihvatljivijih 40 stupnjeva u idlu i max 70 na loadu.

jos ju nisam probao clockati ali za sada ne vidim niti potrebe.. u x3 reunion demou dobijem 45 fps prosjek sto je i vise nego dovoljno.

maX 14.08.2006. 17:43

Stavi neki tihi 120mm vent da puse po grafi (npr. Glacialtech iz Ve-mila - ja ga imam i uopce se ne cuje, jedan mi hladi grafu, a drugi hladi mene po noci dok spavam :D ) i temperature ce ti biti prihvatljive! ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:53.