![]() |
Par pitanja oko OC-a, chipset (ATI Radeon Xpress 200)
Evo novi sam u svijetu intela pa samo par pitanja oko oca.
Znaci imam: -Celeron D 341, 2,93GHz -Asrock 775Twins-HDTV (ATI Radeon Xpress 200) Malo sam probao ocati ali bez dizanja napona i mijenjanja bilo kakvih drugih opcija, doshao sam do 160FSB, mislim oko 3,5GHz. Sada neke opcije za koje nisam siguran kako postaviti: 1. OVERCLOCK MODE: CPU,PCIE Sync ili CPU,PCIE Async 2. CPU Thermal Throttling / enabled 3. No Execute Memory Protection / disabled 4. Boot Failure Guard / enabled 5. Spred Spectrum / auto ovo iza crtice su tvornicke postavke Usput Koliko smijem dizat voltažu s box coolerom, koje su temperature prihvatljive? Koliko mogu ocekivati od ovog proca i ploce sto se tice oca? Ako ima josh koja vazna postavka koju gore nisam naveo ne sramite se napomenuti. Hvala na odgovorima sorry na puno pitanja! |
Meni (i lesi) je na tvoj ploci max stabilan FSB bio 165 (ak se dobro sjecam). Gore je bio Pentium D 805, dakle 3,3 GHz i ni makac dalje. Mislim da je bilo zbog prevelikog undervolta ploce jer je isti proc na drugoj ploci potegnuo do 3.8. Sad, posto Celer trosi dosta manje, mislim da bi mogao dosta daleko stici, ali nemoj ocekivat nista ekstremno. PCI i PCI-E zakljucaj i to je u stvari i najbitnije - OC mode bi trebao biti CPU:PCI-E Async i PCI-E bi trebao staviti na 100MHz fixno.
EDIT: ploca bi bootala na vise od 165, cak i digla Windoze, ali je proc padao na Prime-u. |
Imao ja tu ploču,preko 185 nije htjela mrdnut...Proc je bio Cele 3.06
edit: vcore nemožeš mjenjat... |
Citiraj:
E uopce mi nije palo napamet niti pogledat prije postanja dal se može u biti to mi je nezamislivo ali stvarno ne moze. Znaci ^SuperUnknown^ mi je uglavnom rekao sve, ako ima netko još kakvu informaciju slobodno navalite. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:32. |