![]() |
Monitor se gasi kad pokrenem igru?
Konfa je iz siga, kad pokrenem bilo koju igru monitor ode u standby. Ista stvar sa 3DMarkom, prođe prvi test i kad bi trebao počet loadat drugi monitor se zgasi.
edit: monitor je LCD hp1730 |
Nope, mislim da to nema veze kod LCD monitora. I našao sam u čemu je problem - rivatuner, kad ga deinstaliram sve radi normalno. još samo da skužim koji mu je?
|
Dakle... poklali su se coolbitsi i rivatuner... i sad mogu birat ili odključanu karticu ili clockanu...
Probao sam uninstall rivatunera + počistit registry + zgasit OC u coolbitsima (jer neznam kako ih maknut) i onda intalirat rivatuner ali opet isto, čim probam clocknut nestane slike u 3D |
ako je to ona grafa, onda je identično i mene u početku isto mučilo, pogotovo sa dva monitora kada sam radio...
dakle, kada i makneš Rivu, ostaje sve otključano pa nema potrebe za njome... uz to koristi isključivo NV drivere sa collbitsom jesi na 71,89 ili si prešao na nove ? |
dakle da ti samo objasnim kako sam svoju podesio...
1. driveri 71,89 ...ne druge već ovaj ...radio je odlično i nikada s njime na istoj grafi nisam imao problema 2. instaliram RIVU i otključam pajpe koji rade OK... 3. deinstaliram rivu !!! ovo je jako bitno 4. lupim colbitse i mirna bosna...zaboravim na čačkanje po grafi do nove instalacije XP-a ! sve drugo je po mojem skromnom mišljnju gubljenje vremena... |
hah sada sam tek vidio da još nisi ni shvatio da jednom otključana, ostaje takva i poslje deinstalacije RIVE !
eto da odradim posao do kraja |
tnx ,baš sam ti mislio poslat PM.
to je ona grafa, driveri su 71.89 e sad, coolbits su već gore, oće upalit ako sada idem preko toga instalirat RT pa deinstalirat? |
Deinstalirao sam RT ali vrati mi natrag na 8,4...
Da li treba nešto posebno podesit u RT? |
...nešto krivo radiš...
ajde postupak još jednom od početka... 1. deinstaliraj sve što imaš , a da ima veze sa grafikom i nanovo digni dx9c ! REBOOOT 2. instaliraj 71,89 REBOOT 3. instaliraj RIVA T i odi na custom i otključaj one pajpe koje sam na slici označio, (onaj drugi par baca artifekte) , označi i opciju restart after change tako nešto...i aplay settings after REBOOT..., sam će se restartatti na OK 4. pukni Colbitse i u 3D digni clock na koliko želiš uz apaly on start up 5. rivu slobodno isključi iz STARTUP-a jer ti ne treba više, a možeš je i skinuti ako ni sada ne ostane otključana poslje restartanja, ...onda mi javi na PM da ne spamamo ovuda... |
Uspio sam maknut RT, a da ostanu odključane.. trebalo je ostavit one neke fajlove koje pita kada ga deinstaliram a to prije nisam napravio.
Dakle sad nema RT, grafa je odključana, clocknem iz coolbitsa .. i .. opet isto!!! : quake2 : Budem probao sad ovako kako si napisao + drivercleaner + regcleaner e, da i ove brojke u sigu su samo "zaokružene" :) |
čekaj onda nema veze sa time više...otključano jest i RIVA nije u STARTUP-u i sve je na driverima...
sada se malo poigraj sa desktopima i primar-secundar monitorom...tu sam se i znal igrati... problem sam rješavao tako da sam deinstalirao drivere i startao samo sa onim koji me zanima ! , a poslej dodao drugi ... ako ne upali tako onda sve iz početka uz obavezno brisanje driver cleanerom... |
Pa šta ne fleshas kartu sa nekim biosom i mir za svagda...
Isto tako frekve podesi u biosu. |
Krenuo sam već sa čiščenjem, pa..
i normalno zapeo Kako maknut/reinstalirat DX9c, i kako maknut coolbitse? edit: samo je LCD spojen |
Citiraj:
Imaš koji link kako odključat pixel/vertex u biosu? |
Citiraj:
Mislim da bi ti pasao bios od WinFast A400 TDH http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfast_a400_2.html A400 TDH BIOS - 325/700MHz **Please refer to LR FTP for PAL BIOS. http://www.leadtek.nl/nts/uk/products/gc/index.php?tab=4&sid=1&step3=yes&pronameid=127&item='Graphic%20Cards'&dl_id=95&dl=7&ml_id=1&ml=5 U nibitoru snimiš svoji originalni bios, vidiš postavke i usporediš ih sa ovim ili nekim drugim biosom. Ako su postavke za memu iste fleshah svoju bez beda. Nisam radio sa nibitorom no vjerujem da ima i mogućnost podešavanja latencija meme pa i to možeš sredit ako se nešto razlikuje od postavki u tvom org. biosu no ne zaboravi , mema nije nužno da je ista ali mora imat isti odaziv u ms. Eventualno vidjet dali ti je tv izlaz PAL/NTSC. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:11. |