![]() |
Razlika izmedu Nforce4 i Nforce4 Ultra?
logicki je da je ultra bolji ali jel se radi o drukcijem chipsetu ili samo radi na visoj radnoj frekvenciji, zanima me konkretna razlika?
|
mislim da je bila već ovakva tema nforce 4 Ultra ima hardverski firewall te podržava SATA-II
|
nisam naso na forumu... ne zanima me to nego samo jel bolji po performansama ili ima samo neke dodatne stvari tipa firewall hardwarski i zasto je bolja?
|
meni se čini da je isti po performansama
|
je, performanse su iste
|
Kardinalne razlike su:
NF4 4x HTT frekvencija je 800MHz a ne 1000MHz tj nema x5 HTT množitelj NF4 nema podršku za SATA2 niti SLI isto ko i NF4 4x ali ima x5 multi i punu brzinu sabirnice od 1000MHz NF4 Ultra ima podršku samo za SATA2 NF4 SLI ima podršku za SATA2 i SLI ali samo x16 dake dve grafe na x8 ili 1x16 NF4 SLI32 ima punu podršku za 2x16 PCI-E grafe tj ima 32 stazice ostale razlike su ovisno od ploče do ploče i njihova biosa no ovo su glavne razlike |
I običan NF4 čipset možeš modat da podržava SATAII i SLI
|
možeš modat da podržava SATA2 ali da podržava SLI možeš samo na DFI Ultra-D jer ona ima jedina 2 PCI-E slota
|
E da to zaboravio napisat ali i neku Infinity ako ima dva PCI-Expressa a varam se naravno
|
I nForce4 4x ima mnozitelj HTT x5 u BIOS-u. Bar ova moja DFI (sig #1) i nije mazanje ociju nego radi na 1000MHz.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a kako je modati da podržava SATA2?? jel komplicirano i jel steti maticnoj? ima li neki razlog protiv toga?
|
lemilicom ili olovkom (no olovka nije trajno rješenje jer se zna desiti da se istroši trag)
problem je taj što je to jako jako sitno. http://www.dfi-street.com/forum/show...t=remove+epoxy |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:59. |