PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Umro ADSL Modem:( (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43496)

marko_1 26.07.2006. 17:59

Umro ADSL Modem:(

I tako vec drugi dan za redom meni ne svjetli DSL link lampica ukleta (radi se o LAN modemu), dofuram od frenda isti i šljaka (siemens sa onom plavom naljepnicom), sve 5. Dakle moj je mrtav...
Probal sam i sa resetom al ne reagira nis...

Problem 1: Istekao ugovor od 12 mjeseci (nema garancije za modem :( )

Naime ako uzimam novi u t-scumu pada mi 500 kn u vodu. Malo mozganja i naišao sam na moguće rješenje... Da odem tamo i opet uzmem ugovor na 12 mjeseci i dobim modem za 1 kn :D... Eh, kada bi bilo tako jednostavno...
Prvo moram podnest zahtijev da mi iskopčaju trenutnu pretplatu, a to traje nekoliko dana da se sjete poslat iz Karlovca u Zagreb, pa onda kada mi to prekinu moram podnest ugovor za novih 12 mjeseci, i tek ga onda dobivam za 1 kn....... Cijela procedura bi mogla trajat oko mjesec dana, tako mi je rečeno u t-com centru...

Planirao sam kupit novi modem u dučanu, ukopcat u pc i idemo dalje kao da nis nije bilo, ali kako nisam pri parama a starcima ko fol netreba internet, nema šanse da iskrcam 320 kn za novi, mislim nemam ni za kiflu a sada jos i taj ADSL modem...

Nakon ovog cijelog romana, molim vas dragi ljudi, da li imate kakvo rješenje za ovu bolest... Probajte sebe stavit u tu poziciju i zamislite da nemate 1 mjesec internet... :confused:

nicko 26.07.2006. 18:33

Pogledaj na newsima, sigurno netko prodaje adsl modem (za oko 100kn) :)

coconut 26.07.2006. 18:38

Ako sada otkažeš ugovor, otkaz slijedi od 01.08. Pređeš na drugog ISP-a i dobiješ novi. Meni su uključili ADSL kad sam prelazio na drugog u roku od 10 dana tako da su me full iznenadili.
Drugo, brže i elegantnije rješenje je da preko tržnice kupiš polovni modem obzirom da dosta ljudi (uključujući i mene) ima u ormaru stare, najčešće Siemens C-010 modele, koji im skupljaju prašinu i rješili bi ga se za malu lovu. Modem je ok za svakodnevnu upotrebu. Savjet: ne kupuj polovni usb modem nego ili combo (usb+LAN) ili LAN modem.

Defcon.OS 27.07.2006. 09:52

Citiraj:

Autor marko_1
. . .
Malo mozganja i naišao sam na moguće rješenje... Da odem tamo i opet uzmem ugovor na 12 mjeseci i dobim modem za 1 kn :D... Eh, kada bi bilo tako jednostavno...
. . .

Hmm...i nije baš tako, zar pri otkazu ugovora ne treba vratiti modem u ispravnom stanju?

Ili je to samo dok je garancija. : stoopid

nicko 27.07.2006. 10:24

Citiraj:

Autor Defcon.OS
Hmm...i nije baš tako, zar pri otkazu ugovora ne treba vratiti modem u ispravnom stanju?

Ili je to samo dok je garancija. : stoopid

Ne, modem je tvoje vlasnistvo i t-com ne odgovara za njega, niti ti odgovaras t-comu za njega...

Defcon.OS 27.07.2006. 10:46

Citiraj:

Autor nicko_029
Ne, modem je tvoje vlasnistvo i t-com ne odgovara za njega, niti ti odgovaras t-comu za njega...

Točno, shebo sam se ja, djeljitelj ostaje u njihovom vlasništvu te se mora vratiti.

marko_1 27.07.2006. 11:02

A i da se vraca dobili bi neispravan :D.... Ako netko ima za prodat LAN modem, dakle isključivo LAN neka javi na PM, neda mi se cekat to sa ugovorima pa bolje kupim polovnjaka... Ovo sa prakse moram slat :( ..

Wajs 27.07.2006. 11:12

Ja sam prije dva tjedna produžio ugovor u t scuma, i za 99 kn uzeo se555.
Pa probaj nešto tako. A ima sam prije ono se a-100.

marko_1 27.07.2006. 11:55

Citiraj:

Autor Wajs
Ja sam prije dva tjedna produžio ugovor u t scuma, i za 99 kn uzeo se555.
Pa probaj nešto tako. A ima sam prije ono se a-100.

Ma ne zelim uzimat opet ugovor od 12 mjeseci, ovak ako dode neka jeftinija mreza sam uzmem njih a ove od*ebem :D...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:26.