![]() |
Koji Laptop (i zašto)
Kao što je naslov.
Prije svega molio bih da mi ne pišete neke maštarije i gluposti već što je stručnije moguće. Novac nije pitanje.. Dakle koji je najbolji Laptop?! (naravno da gledamo da je uloženo i dobiveno na vrhuncu). Nije za mene, da me odmah ne napadate da bacam pare. Gledao sam: COMPAQ Presario 2820EA COMPAQ Evo Notebook N1000c TOSHIBA Satellite Pro 6100 DVD 15” TOSHIBA Satellite 1900-704 TOSHIBA Satellite 1950-801 ASUS L3500H Pa me zanimaju vaša mišljenja. |
I ja sam to pitao prije nekog vremena. :rolleyes:
U međuvremenu firmica koja je trebala to platiti mi srezala budget i umjesto laptopa kupila specijalizirani printer :( 22 000 Kn za jebeni printer koji " štampa " ušivne etikete .... aarrgghhh :fuming: :( ---- btw. sorry za off topic, ali morao sam ispoljiti frustracije na ovu temu jerbo mi je JAKO prirasla srcu :rolleyes: ---- |
ja imam "stariji" Sony FX240 i sasvim sam zadovoljan. Ide na 800mhz P3. Ovi novijii modeli im nisu losi isto.
Sto se tosihibe tice ja sam se razocarao, dobio sam jednu toshibu za posao i koristio sam je jedno 2-3 mjeseca i totalno je sranje bilo, samo neznam koji je model tacno bio. takodje probaj neki Fujitsku laptop. |
:D počeo si se baviti samo skupim stvarima, prvo fotić, sad laptop, kaj prelaziš u menađere?:beer:
|
Rekao sam da ne pitaš odakle pare. Ja te pare neću ni vidjeti.
Pa da laptop dode i 30 000 kn .... Ja samo biram laptop za jednog klijenta.. zasto??? Jer se pravim pametan :) i zelim dati savjet... :) A koji je najbolji za svoju cijenu, a recimo da gledamo bolje laptope??? |
Citiraj:
|
nedavno sam na par dana imao compaq evo n800c oduševilo me je jer je hebote potpuno bešuman,i ladan ko led.
Ako lova nije problem pogledaj ovo www.alienware.com//system_pages/area-51m.aspx :clap: |
MRRRCINAAAAA :D :D :D cure sline, jebiga :cool:
tolko dobro...mislim na AREA51 |
Gle faceru treba laptop za pisanje teksta :))))
Ali ne zeli mijenjati brzo, pa bi htio najbolje.. !!! :) Ja nemam veze s time, ja mu samo biram najbolje :) I zato vas pitam za najbolje,.... Gledao sam taj Area 51, no gdje toga ima kod nas?? Mislim htio bih neki laptop da nemoram u Rusiju po njega :) |
Dakle treba mu za šminku. Evo iz HG Spota. Ne znaći da tamo trebaš kupiti ali ti preporučam model
Teška šminka. Kvalitetno i skupo: Notebook TOSHIBA Satellite Pro 6100-0246M + Windows XP Pro, Pentium 4 1.7 GHz, TFT 14.1 , 256 MB, DVD ROM, HDD 20 GB, LAN, FireWire, 802.11b 16.775,00 Nešto manje skupo ali ima PLAVE LAMPICE :eek: :cool: : Notebook HP Omnibook xe4500 F4889J + Windows XP Pro, Pentium 4 Mobile 1.7 GHz, TFT 15 , 256 MB, DVD+CDRW, HDD 30 GB, LAN 14.860,00 Dakako da su oba predobra za njega. Ko ga njega.... kada mu treba notebook za pisanje u Wordu. Još bi dodao i DELL 8200. Zvijer za malo para. Navodno da DELL ima problema sam sa sobom ali to nikako nisam uspio otkriti. |
gledam cijene i plačem:( prije godinu i nešto mene je nejač iz potpisa došla skuplje, a sve više igre idu samo na low details:smoke:
|
Znam da mu ne treba jače, no želi jako jer ne misli uskoro mijenjati.
Compaq Evo n1020v Intel® Pentium 4 2.4 GHz procesor15” TFT zaslon, ATI Radeon 64MB 256 Mb RAM, 40 Gb HDD, DVD/CDRW56K modem/Fast EthernetMS Windows XP Professional Cijena?! Sitnica, samo 12.826 kn... Mislim da mi je taj najvise upao za sada u oko. Ili COMPAQ Evo N800v, P4-M 1.8 GHz 15.500 kn No nije mi jasna ta razlika u cijenama. Kao sto neznam koje su razlike izmedu Presario i Evo i ... |
Pa da taj je super, sigurno mu treba 2,4Ghz za pisanje u wordu jer sam cuo da ovaj novi word koj ce izaci da ce jedva ici na procesoru od kojih 1,5Ghz.
Reci tipu da ak to kupi da je prava faca, makar mu ja nebi preporucio nista ispod 3-3.5Ghz jerbo su danasnji word i notepad jako zahtjevni pogotovo kad pises 1-2 reda teksta. |
ZNAO SAM DA CETE TAKO REAGIRATI.
No sta da kazem tipu!!?! ? Za tekst i to malo sta vama treba, mislim da je najbolje da kupite nesto slabo?!?! Tip ima LAPTOP, mislim da je nesto oko 200 Mhz po pricanju. Zeli neku mrcinu ima para... Nije bitno tko je, nije bitno za sta mu treba. Moje pitanje je koji je najbolji laptop za svoju cijenu, npr. 20 000 kn ili tako nesto. Htio sam izbjeci ove komentare, no ocito nemogu. SVIJESTAN SAM DA MU TO NETREBA, no AKO ZELI STA ONdA?!?! Gledajte i ja bih volio da mogu tako kao i on, no nisam ljubomoran, pomoci cu mu koliko mogu. A sta ce on raditi!? Njegova briga... Rekao je da zeli bolji, bolji ce kupiti, samnom ili bez mene... Hvala. |
Pa ak mu lova nije problem-nek si pikne 17"MAC-a i kraj priče:D
|
Ma za 20.000kn nema loseg laptopa!
Kojeg god da uzme biti ce mu dobar, gledaj samo da uzme neku poznatiju marku tipa Kompak, toshiba, Ibm ..... Izbjegavajte Gericom, Koncar i ekipu...... |
Što je sa Tablet PC? Kloni se Della i Končara. Poznam neke ljude sa navedenima i kažu da uopće nisu zadovoljni- kod Della neka čudna plastika, a kod Končara masa i debljina. Uzmeš si nekog Compaqa, IBMa ili neku sličnu firmu sa dobrom reputacijom, i to ne treba biti najbrži i najskuplji ako ti većinom treba Word :beer:
|
prva i vazna opomena kod ibm-a .. naime imao sam 2 ibm 1.8ghz u rukama..a31p modele.i na bateriji radi na 900 mhz ili 800..a na stekeru na 1.19ghz..hebo im te steppinge..i to se nastelava u biosu ili negdje..tako da kad kupite ne mislite da vam je u 2.4ghz modelu neko podvali 1.7ghz proc
a druga stvar .. mozes ti njemu kupiti koji god hoces ali proc je totalno nevazan..nb nije za igre... ja bih ti preporucio ibm ali malo ti je van cijenovnog ranga...ovi su bili oko 36.000kn..pogledaj okolo ali tvrdim da sa ibmom nemres pogrijesiti (STO SE TICE LAPTOPA) a mozda se i nadje neki do 20k kuna |
Vezano uz raspravu o tome treba li tipu 15 - 20 K laptop ....
Upadne lik u moj dućan i pita djevojke za kožnu aktovku s potpisom. Vele cure dakako, Stefi. Lik lagana zuja ... ne vidite ja trebam finu i SKUPU akotovku. Pa gledajte ove su 2k - 3k kuna, pa ako to nije skupo .... Tip se lagano nasmije, ne vidite ja treba 10 k- 15k kuna torbu. Sad mogle su ga pitati ali zašto strgati 12.000,00 Kn na komad kožne torbe.... Vjerujem da znam odgovor - ima se para, pa ako mogu :beer: , a ako drugi nemogu - jeli čuješ pucketanje, to meni puca kurac :rolleyes: ( btw. moja životna filozofija :D ) Anyway .... IBM - preskup za ono što nudi. Compaq - izvor inf. tast koji radi u Ericssonu, prošlo mu ( doslovce ) tisuće Compaq laptopa kroz ruke - odlićni, samo imaju problema s ekranima nakon 2 godine :eek: HP - svi ga hvale na sve moguće naćine :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A što je sa ASUSovim laptopima?
|
|
joj zaintrigirao si me s onim prvim...
a ono sto sam gore pricao je onaj zadnji model samo slabiji proc.. |
Neznam što se događa s onima koji se lažno reklamiraju?
Najprije te navuće a onda uvali kajlu? :mad: ali ako je istina i ok za mene to ok ponuda. Sutra ću ih kontaktirti da vidim ima li što između redova :confused: Inaće znam da oprema zastarijeva ali nisu to duge gaće i buce da se ne bi moglo koristiti u proljeće...:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ah, djeco, vidim da se ovdje razvila rasprava tipa "moja mama ima bolju metlu".
Savjet profesionalaca na podrucju prijenosnika (ljudi koji u velikim firmama odrzavaju prijenosnike magamentu, servisera prijenosnika, i inih) kaze: IBM. Compaq je najvece sranje medju prijenosnicima, losiji i od Gericoma. HP je imao vrhunske prijenosnike 6000 serije, koja je ugasena, nazalost. Toshiba je odlican prijenosnika, i uz Sony jedini uz bok IBMu. Asus je samo pokusaj prijenosnika, doduse prilicno uspjesan. Dakle, moj savjet je: IBM Znam, znam, sad ide hrachkanje i pljuvachina, ali tu vam, ekipo, ne mogu pomoci.:p |
Kakvo hračkanje i pljuvanje kada si apsolutno u pravi. Razvrstao si stvari u idealnom poretku. Ali IBM ipak previše košta. To se mora priznati.
|
Ok slažem se :)
ALi Compaq lošiji od Gericoma i ... ?!?!?!? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:13. |