PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Asus PhysX P1 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43238)

Jelc 21.07.2006. 22:24

Asus PhysX P1

260$???

Malo previše...

Quake2 21.07.2006. 22:24

Previše,a i bez veze...

Lihto 21.07.2006. 23:08

definitivno previše para za to....

d0X 22.07.2006. 15:05

ma daj, 260$ dat za nešto što nijedna igra još ne koristi kako treba... rađe bi te novce potrošio na bolju grafu

tor 22.07.2006. 18:38

Je puno para, ali mislim da cijela priča ima dobru budućnost. Možda ne u ovakvom obliku, ali sam koncept obećava.

MadBoY 22.07.2006. 19:51

Jedino da AGEIA izda graficku karticu sa ovim procom na sebi.... tad bi ovo sve i imalo nekog smisla.

d0X 22.07.2006. 20:15

što to ne planiraju napravit ATI i nVidia? znam za onu njihovu soluciju da od dvije grafe u SLI-ju/CF-u jedna služi za grafiku a druga za fiziku.

tor 22.07.2006. 20:33

Citiraj:

Autor MadBoY
Jedino da AGEIA izda graficku karticu sa ovim procom na sebi.... tad bi ovo sve i imalo nekog smisla.

Zašto ne? U suradnji s nekim. Recimo S3---

MadBoY 22.07.2006. 20:55

@dox - nekako mi to sve nespretno izgleda. Imati 3 kartice u kompu koje se dosta griju ne cini mi se kao zgodno i tiho rjesenje.
Dok bi ovaj PhysX + S3 (kao sto je tor napisao) bio pun pogodak (uz uvjet da S3 sredi drivere), jer S3 izgleda priprema DX10 GPU.

Broken Arrow 22.07.2006. 21:02

možda nekaj i bude od toga svega, ali ako budu ovakve cijene ništa...

dmd-0 23.07.2006. 14:18

Citiraj:

Autor d0X
ma daj, 260$ dat za nešto što nijedna igra još ne koristi kako treba... rađe bi te novce potrošio na bolju grafu

postoji jedna igra koja to koristi, Ghost recon advanced warfighter...al slažem se, potpuno nepotrebno...

LAcy 25.07.2006. 14:50

Ja i da hocu nemam gdje staviti tu karticu kad je PCI :)
Ideja je dobra, da nam je netko prije x godina rekao da cemo kupovati i skupo placati graficku karticu bez koje igre ne rade...vjerojatno bi jednako reagirali.
Ipak tesko da ce sad itko napraviti (pa i Epic Games) igru koja nece raditi bez PhysX-a.

Chuby 25.07.2006. 19:19

Citiraj:

Autor MadBoY
@dox - nekako mi to sve nespretno izgleda. Imati 3 kartice u kompu koje se dosta griju ne cini mi se kao zgodno i tiho rjesenje.
Dok bi ovaj PhysX + S3 (kao sto je tor napisao) bio pun pogodak (uz uvjet da S3 sredi drivere), jer S3 izgleda priprema DX10 GPU.

Cek malo.... ti se zahebavas ili??? S3 vec stoljece nije napravio nista konkretno sto bi bilo upotrebljivo u nekom gaming stroju? Jos se sjecam raznih Virge i slicnih propalih pokusaja da bi se onda najavljivao Savage chip koji se pokazao kao srednja zalost, nakon tog mu je cak dodan hardwerski T&L no ni to nije pomoglo.
Mislim da S3-u vise ne moze pomoc ni Voodoo magija a kamo li jos jedan outsider na trzistu :D doduse mogla bi ispast dobra za***************ancija hehe

tor 25.07.2006. 20:13

S3 nije ništa napravio jer sa softverske strane ne leži dobro. Sam hardver i nije loš (ovdje ne govorim o visokoj klasi grafa, nego o srednjoj i nižoj). Malo jača podrška nekog razvojnog tima koji bi speglao drivere bi napravilo čuda. Sjeti se samo koliko su i nVidia i ATI znali profitirati na određenim serijama kartica samo s novom verzijom drivera.

celduce 26.07.2006. 19:16

S3 (VIA) gura tamo neki "my way" u pozadini i to je dobro.

Zasto je sve za***************..cija ako se odma ne izbaci neki lomljivac kostiju?
Zar bi S3 trebao preko noci izdati GPU koji ce neznam ostaviti na koljenima 7900 or something?
To tako ne ide i super je sto razvijaju i sto se trude jer je potreban jos jedan proizvodjac GPU-a.

Za obavijest: za vrijeme Virge serije i prijasnjih serija Trio chipova S3 se je nalazio u svakom trecem racunalu u svijetu, Savage 3D i 4 serija je bila sasvim zadovoljavajuca onome tko nije patio na Voodoo 3 magiju i kolicinu frejmova.
Savage 2000 je bio promasaj i tu su se zeznuli i odlucili prodati (iako su imali poveci kapital i zaliha valjda su se plasili sudbine 3dfx-a). Eto i tako njih VIA - vuce pomalo ali sigurno.

Razvili su oni tako
S3 Chrome S25 - 27 za PCI-E , pa podrska za Multichrome pa najava za DX10 GPU sve to pokazuje da se nesto razvija. Nije ni bitan ovaj "masterblaster" igracki segment dok malo ne osnaze, obnove ugovore i neznam sto. Bitno da ih se prepozna i da se kartuse sa S3-chipom mogu kupiti i u Europi pa i Hrv.... Da imam priliku kupiti u Hrv Chrome S27 (koja je u rangu 6600) uzeo bih je jer se malo grije, nema cooler od pola kg a niti sama nije neka velika, performansama je i predobra za potrebe Low range trzista i ljude koji bas ni ne igraju neke novije naslove.
Kako ce se prica nastaviti sa Ati-em i AMD nitko tocno ne zna ali moguce da ce S3-u to biti mogucnost za napredak i veca naklonjenost te podrska sa softwerske strane i proizvodjaca igara koja bas nije naklonjena S3-u.
Driveri se danas osvjezavaju skoro svakih mjesec dana i bugovi se ispravljaju u igrama a i tu je podrska raznih skupina/programera koji malo modaju drivere.
(malo Off topic ali neka se zna....:rolleyes: )

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:42.