![]() |
Restart kompa tokom kopiranja sa DVD-a
Prvi put sam se susreo sa ovakvim problemom. Kopiram nešto sa DVD-a na tvrdi disk i nakon nekog vremena racunalo se restarta. Isto se događa i dok gledam materijal sa DVD-a....Mediji su Kvark, uredno sprženi na 2x, čisti ko suza. Nije valjda da je do medija?
|
metni novi firmware
i nemoj niš radit dok pržiš to mi jedino pomoglo ;) |
Citiraj:
|
ne bi trebalo bi to do medija, barem ja nisam nikad imao takve simptome.kad je do medija, tj kad ne moze citat diobro, ili izbaci gresku ili se sve zaledi.
mislim da treba trazit problem negdje u software-u. i operativnom sustavu. edit: da ti se mozda ne pregrije proc, pa ga bios ugasi? |
Siguran sam da nije do pregrijavanja proca.
|
NEC je sam na svom kanalu?
|
Citiraj:
Problem je u memoriji, 100%:smoke: Imao sam jedno 5-6 takvih slučajeva, probaj ispremješat pločice ili ih zamjenit i sve će biti ok. edit: vidim da si "malo" ocao proc... mema ti vjerojatno radi na krajnjim granicama, olabavi latencije ili malo spusti oc. Uglavnom, restart računala prilikom kopiranja bilo čega većega je problem s memom. Ili je neispravna ili radi preko svojih mogućnosti. Ona prolazi Prime i ostale testove ali se ipak u određenom trenutku zblesa. |
Probaj zamjenit i IDE kabal poslje memorije...
|
Citiraj:
|
vrati cpu na default, provjeri ide kablove
|
Ovako. Vratio sve OC postavke na default. Ispremješao memoriju. Stavio samo jednu pločicu. Zamijenio i kabel. Ništa nije pomoglo, jednostavno se zamrzne i restarta. Međutim, kad sam iskopčao CD-ROM problem je nestao. Koje postavke podesit da mi oboje radi ispravno?
|
probaj staviti cd rom kao master a dvd kao slave :) možda pomogne...ili probaj s nekim drugim romom :)
|
Disk ti je SATA? Ako je tako, stavi svaki opticki uredjaj na svoj kanal.
Dakle, prza ti vec je master, a na cd-romu prebaci jumper na master i stavi ga na svoj kanal. Ili napravi ovo sto ti je Hamm rekao, zamijeni im master/slave. |
A da nije stvar sa hardom... Pokusaj prekopirat na neku drugu particiju (ako ti je particioniran) možda ima oštećenje baš na tom dijelu. Ili pokušaj drugi disk pa ćeš znat u čem je stvar
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:47. |