![]() |
ibmova skrivena particija
Preinstaliroa sam windows i sad mi trebaju neki ibmovi programcici koji se nalaze na toj skrivenoj particiji. Mene zanima na koj nacin joj mogu pristupit te iskopirat zeljene podatke na drugi disk.
Pozdrav |
Dobio si vjerojatno neki recovery CD s lapom pa probaj njega bootat i sl.
|
ja sa svim Thinkpadima koje sam imao nisam dobio nikakav CD; imaš plavi gumbić kojim možeš nanovo dignuti windowse i programčiće sa skrivene particije. Neznam na koji način si ti reinstalirao?
Ako si "reinstalirao" (if you know what i mean ;) imaš na njihovom webu download sekciju? |
imaš na bootu opciju da pokreneš sa tog dijela...
|
Ako si formatirao disk onda si vjerovatno zgazio i hiden particiju. Ne preostaje ti nista drugo nego hop na web i instalacija drivera.
Cak sam citao da IBM ima opciju downloada gdje samo pokrenes DL a aplikacija na webu, nakon sto skuzi koji model laptopa imas, sama napravi skidanje drivera i instalira ih, ali nisam imao potrebe isprobavati. |
yep, skineš sa ibmovih stranica download manager i onda sam skenira šta treba sve skinut i updateat...
|
Tako je...a skrivenoj particiji mozes pristupit tako da instaliras Partition Magic ili sl. i Unhide-as particiju.....Ovo je sve super sto je IBM napravio, ali jedino me zivcira sto kad "reinstaliram" windowse, odmah imam oko 45 servisa pokrenutih i to dosta koci laptop...ali svako zlo za neko dobro ;)
|
Kako sam se iznenadio neki dan, radio sam sa jednim Duo R60e, i kad ono po defoultu instalirane google aplikacije, google desktop, google toolbar i picasa 2.
Izgleda da IBM i google nesto spremaju, ne kuzim?!? ; ) |
Nemoj me zezat??? Cek, napravio si recovery windowsa i imao si predinstalirane te google gluposti??
|
Citiraj:
Da, da sam napravio recovery dobio bi isto! |
Da, na to sam mislio....strasno....valjda su to poceli stavljat s Core Duo procevima....LOOL...
Koliko imas servisa upaljeno na pocetku kad ti se dignu windowsi? |
ja kad sam obrisal tu skrivenu particiju, laptop mi poludil i na kraju svega krepal disk. tak da se nije za za***************avat s tom skrivenom particijom
|
Citiraj:
Ali brijem da ih je brdo, zato sto preko add remove programa ima jedno 25 malih IBM aplikacija koje su standardno instalirane (R51e) ; ) |
Nije bas direktna tema ali nekako spada ovdje.
Kupio sam novi HP lap NX9420 i izbrisao skrivenu particiju. Sada mi prilikom bootanja nesto malo zakenja da ne postoji recovery particija itd... Ok to mogu podnjet. E sada problem. Kako instalirat WINXP na lap koji ima SATA disk, a nemam disketni pogon. Drajvere za sata disk sam dobio. Pokusao sam ih prebacit na USBkey i ne fercera. WINXP zele drajvere na floppiju. tnx |
@ZiViky: Nema ti druge nego nabavit USB floppy...
@Veky.VGW: ma znam, ja imam x41, pa me zanima usporedba samo....meni je upaljeno oko 45 servisa kad se dignu windowsi.... |
@ZiViky
ili napraviti custom windowse s nliteom i ubaciti drivere na nje.. |
Citiraj:
ne zelim te strasit, ali upravo se to i meni dogodilo.laptop sam poslal u dva servisa i nisu uspjeli dici windowse. i jedan i drugi servis su rekli da je to zbog toga kaj sam obrisal tu servisnu particiju i da je disk neupotrebljiv. stavio drugi disk sa instaliranom particijiom i sad je sve ok. nikad vise necu ni blizu toj particiji. ali, nadam se da to nije kod tebe. |
Citiraj:
|
samo ja sam kupio disk od 80GB a ne od 72GB.. pm...
ne mogu me tako za***************avat.. |
Ne svidja mi se to s tim skrivenim particijama,šta npr.da promjeniš disk nije valjda da neće botat.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ili jos bolje klonirati disk.
|
da li znate kako ukljucit drajvere na istalcijski CD od WinXP?
|
Imas sticky u operativni sustavi (cini mi se): "Integriranje Service Packa i drivera za SATA/RAID kontroler na Windows XP CD"
|
Citiraj:
Promijeni servis gdje ga nosis. : nono : Uzivajte, |
istina
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:24. |