![]() |
Program za Defragmentaciju harda
Preporuke za neki progy molim,po mogućnosti Free/Shareware(izuzev onog u windozima): sweating
|
diskkeeper, al nije freeware
|
Ja koristim O&O Defrag PRO. Imas više vrsta defragmentacije i svarno je ok program.
|
Perfect Disk 7.0 no njega moraš platiti, al je odličan! :)
|
Prvih 30 dana ga se može koristiti sa full mogućnostima ;)
|
Downloadal sam OOdefrag, perfect disk mi se ni dalo sve ono ispunjavat : lol2 :
čini mi se ko ok program baš sad veselo šajba po disku e da još jedno question pošto svakim formatiranjem "smanjujem" kapacitet diska,ima koji način(prog) da vratim taj izgubljeni prostor:rolleyes: |
Citiraj:
|
Pa ne smanjuje ti se kapacitet diska, on samo bolje posloži kockice, da bude brži kajaznam.... ? Tebi se smanjuje kapacitet diska?
|
ne krivo ste me shvatili :rolleyes:pogledajte malo bolje rekao sam Formatiranje ne defragmetniranje(s tim je sve ok) neg svaki put kad formatiram particiju mi se malo smanji sad mi je 69.8 a prije je bila 71.x
|
Ne, ja te nisam krivo shvatio, i hard nije traperice da se smanjuje nakon formata (pranja). Po toj logici moj 5 godina star hard od 40Gb bi se već u najmanju ruku prepolovio, jer sam ga formatirao već xy puta. Kapacitet mu je isti kao i na dan kad je kupljen. Tako mora biti i na tvome. Ako nije (ne kažem da ti se priviđa), mislim da ti nešto fizički nije u redu sa hard diskom. Bad sectori možda?
|
Jao.. Sorry, nisam dobro pročitala *oops* Uživaj u defrag-roštanju, mogla bih i ja.. Pozz!
|
ja koristim diskeeper i ima stvarno puno mogucnosti. po meni najbolji.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
inače hvala svima na preporukama programa: cheers2 : cheers2 |
Čemu služi defragmantacija ?Ja imam svoj HDD 3 godine i nisam to još ni jednom napravio...ha.?
|
Freeware @ http://www.sysinternals.com/: hello2 :
|
blozer, evo laički receno ;)
Kad hard zapisuje podatke, zapisuje ih na razlicitim mjestima, razbacano. Defragmentacija slaze te podatke da bi se disk lakse "snalazio" medju njima. Da ne bi krivo shvatio ne slaze on tako da prebaci neku sliku u My Documents ili sl. :D, nego ih slaze po disku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@ blozer: da nemas mozda linux pa se pitas takvo pitanje.
ja koristim nortonov i super sam zadovoljan sa njim. |
Citiraj:
Norton i super zadovoljan ti bas ne klapa u istoj recenici : lol2 : |
Citiraj:
do sada nisam nikada imao problema sa nortonom,a koristim ga jos od win 98 |
moram se sloziti sa fleksom norton je onak govno :D
Sto se tice defragmentera ja koristim defoltnog windowsovog i zadovoljan sam :D Nego yaxyo e dali imas sliku monice iz siga ali u velikom formatu ? Zena je presavrsena. |
|
Citiraj:
Codiac ti je sve rekao ;) |
perfect disk 7.0, koristim ga odličan je i po meni najbolji od svih navedenih... ukoliko ga netko želi koristiti više od 30 dana nek mi se javi na pm;)
|
Disk size se moze samo smanjiti od bad sectora i to je to. ili imas neki virus za koji nisam znao da postoji. napravi scandisk i onda procitaj koliko imas bad sectora, ako ih imas, javi se za par metoda kako ih se probat rijesit ako nisu "oni pravi".
|
Citiraj:
|
Defaultni od Windowsa...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:32. |