![]() |
Umro Syd Barrett
|
sta da kazem nego R.I.P !
|
Shine on you crazy diamond (Roger Waters):
Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond. Now there's a look in your eyes, like black holes in the sky. Shine on you crazy diamond. You were caught on the crossfire of childhood and stardom, blown on the steel breeze. Come on you target for faraway laughter, come on you stranger, you legend, you martyr, and shine! You reached for the secret too soon, you cried for the moon. Shine on you crazy diamond. Threatened by shadows at night, and exposed in the light. Shine on you crazy diamond. Well you wore out your welcome with random precision, rode on the steel breeze. Come on you raver, you seer of visions, come on you painter, you piper, you prisoner, and shine Citiraj:
|
A osim sto je osnovao pink floyd zadnji put je svirao sa floydima na albumu "A Saucerful of Secrets" (1967 godine).I to jednu dvije pjesme. dakle nije se 1965 pridruzio Bandu, nego je 1965 osnovao BAND, a prestao bit aktivan u BAND-u 1967.
Od tad vec ne postoji originalna postava kakvu znalci sa net.hr ocekuju. Izgleda da su je jedino oni i ocekivali nakon sto on 40 godina već nije aktivni član Pink Floyda, nije puno al izgleda da im je promakla cinjenica da nije clan banda vec 40 godina. Upravo je shine on you crazy diamond posvecena Syd barretu, njihovom prijatelju, osnivacu pink floyda, i bivsem clanu pink floyda.(Album izdan 1975 godine) http://www.rotten.com/library/bio/en...c/syd-barrett/ |
Sav sam se naježio kad su se prošli put Pink Floydovci okupili na koncertu (onaj G8 ili tako nešto). Svirali su kao nekad. A ne kao Rolling Stonesi ili pak Bijelo Dugme...
Pink Floyd je zakon! |
@BrunoZG: Mogao si i neku ljepšu biografiju linkat za čovjeka koji je osnovao flojde, a ne usrani rotten.
Uzela ga je droga, kao i mnoge druge, nije ni prvi ni zadnji, samo je za razliku od Hendrixa, Morrisona i Joplin on preživio eto do danas. |
Svakako jedan od starih klasika... Odličan bend... Napravili su vrlo dobar posao kroz povijest rock 'n' roll-a...
A sada... Rest In Peace :( Citiraj:
|
Strašno mi je žao...
Pink floydi su pravi band. Profesionalci. Joj, kad danas vidim ove linkin park, slipknot, limp bizkit i slične, mrak mi padne na oči :D Znam da je teško izdvojiti samo jednu, ali koja vam je najdraža pjesma Pinkića? Meni je "Comfortably numb". O.T. Sve što se pročita na domaćim stranicama tipa jutarnji, večernji, index, iskon(net) treba tri puta provjeriti na nekim profesionalnim stranicama/medijima. Žalosno je koliko neobjektivnih, neprofesionalnih, šund stranica imamo. |
Citiraj:
Meni prva pjesma njihova koju sam ikad cuo i najvise mi ostala u sjecanju... Mozda i zato najdraza na neki nacin... Wish You Were Here... |
RIP!
Iskreno, pomalo sam se naježio da ne pročitam Dave Gilmour. Ljudi, jeste li vi poslušali Division Bell?! Avatar sve govori. |
To sam metnul da se se vidi da cinjenice iz clanka nisu tocne, Od kud je tom .net-ovcu palo na pamet da bi barret uopce ikad vise svirao sa Floydima.. Sve pjesme koje se gore nabrajaju su napisane kad odavno Barreta nije bilo u bandu.A da ne komentiram debilan nasklov umro " Pink Floyd"., kao da je pink Floyd neka osoba.
Bilo je i lijepsih linkova ali puno duzih, kog zanima bu si zguglal. kad smo vec kod najdraze pjesme , da ne ponavljem vec navedene koje su mi isto drage: npr. Gunner's dream s albuma "The final cut" i floating down through the clouds memories come rushing up to meet me now in the space between the heavens and in the corner of some foreign field i had a dream i had a dream goodbye max goodbye ma after the service when you're walking slowly to the car and the silver in her hair shines in the cold november air you hear the tolling bell and touch the silk in your lapel and as the tear drops rise to meet the comfort of the band you take her frail hand and hold on to the dream a place to stay enough to eat somewhere old heroes shuffle safely down the street where you can speak out loud about your doubts and fears and what's more no-one ever disappears you never hear their standard issue kicking in your door you can relax on both sides of the tracks and maniacs don't blow holes in bandsmen by remote control and everyone has recourse to the law and no-one kills the children anymore and no-one kills the children anymore night after night going round and round my brain his dream is driving me insane in the corner of some foreign field the gunner sleeps tonight what's done is done we cannot just write off his final scene take heed of the dream take heed Citiraj:
|
...nevezano za ovaj slucaj samo da kazem da je napokon izasao njihov dvd legendarnog koncerta "PULSE"...sto reci R.I.P.
|
Prvo dje ga ima? To je vjerojatno video dvd?
a drugo kaj znaci taj famozni R.I.P...mačić je samo sa tim komentirao pa me zanima... Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
video dvd ??? ..doci ce i kod nas vrlo brzo,tek je promoviran. |
apsolutno jedni od najvećih. hrpa inovacija. shine on you crazy diamond kao najbolja stvar i po meni najbolji sažetak njihovog rada. RIP
|
RIP :( :(
|
Sve dok su živi Roger Waters i David Gilmour-živ je i Pink Floyd:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Poslušajte album Davida Gilmoura, On The Island,odličan album u stilu Pink Floyda što je razumljivo.
|
PF - Jedan od najboljih bendova ikada.
|
A šta rec za njih nego samo savršenstvo,imali jako velik utjecaj na ostale poznate bendove tog vremena,jadnog syda malo izija lsd ali eto čovik je dosta i dozivija s obzirom na sve R.I.P , ma oni ce živit zauvik u tome uopce nema sumnje jer prave stvari kad nastanu slušat ce se uvik to je prakticki dio glazbene kulture! PiNk FloYd MAJKA !
|
R.I.P.
najbolji bend ikada. ne samo bend nego po meni najbolje sto je glazba dozivjela u proslom stoljecu, to nije samo glazba, to je i poezija, filozofija zivota, religija ... floydi jednostavno kuze sve. :D ne volim toliko fazu s barrettom koliko ovu s watersom. rijetko koja glazba je toliko djelovala na mene i moze me u tolikom mjeri dirnuti. iako vecinom slusam elektronsku glazbu, PF su nenad***************ivi. |
;)
Pink Floyd - Live @ The Paris Theater in London, July 1970 http://www.megaupload.com/?d=61ALUIC5 Pink Floyd - Live @ Pavillion de Paris - Paris, France 02-22-1977 http://www.megaupload.com/?d=K0UJOAA9 Pink Floyd - Live @ Stadio delle Alpi - Torino, Italy 09-13-1994 http://www.megaupload.com/?d=8548OGJI |
phelan. ti nisi procital pravila ovog fo........niš niš zaboravite da sam uopce nekej reko..
|
Citiraj:
|
Nisam pratio forum par dana i propustih ovu vijest :(
Vijest je lose napisana, ali ako ste slusali i gledali film The wall onda znate da se pojavljuje lik Pink... a po Roger Watersu misli se na Syda... iako cisto sumnjam da je autor vijesti znao za to. Ipak moram reci da je faza sa Sydom bila daleko od onoga sto je Floyde ucinila mega bandom. On je samo dao ono lucidno u njihovim stvarima ali da je ostao sa njima malo je vjerojatno da bi nastao Dark side... i ostali albumi. Neznam koliko je ljudi poslusalo te prve albume i one solo od Syda. Sto se tice mog stava o Pink Flydima, mislim da je suvisno trositi rijeci pogledajte samo sto pise ispod nicka. Izasao je konacno PULSE DVD?! U ovom tuzno trenutku to je ipak lijepa vijest. R.I.P. Syd |
Citiraj:
Ma da, glavno da si haklao Prey i vidio u igri Judas Priest :p bdw-da li je to službeno izašao PULSE DVD ??? Ako kaj saznaš-pingaj me. |
Nemas pojma kako sam izbediran zbog Syda :(, bas gledam koncert i srce mi se slama na Shine on You Crazy Diamond... Kao sto rekoh niti bi Floydi bili to sto jesu da ih nije Syd okupio, niti bi bili to sto jesu da ih nije napustio nakon par albuma... "Now there's a look in your eyes, like black holes in the sky"
Da, izasao je PULSE sluzbeno 09.07.2006. Obzirom da je nedjelja i da nista ne radi moram sacekati do sutra u nadi da ce biti u nekom od CD shopova. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:07. |