PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Munje i gromovi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42619)

Spirit 10.07.2006. 15:39

Munje i gromovi...

eto sprzio mi je monitor i linijski dvd player i modem od adsl-a i telefon..uz bucnu eksploziju zarulje u kuhunji s u pol 3 h s noci petaka na subotu.... : axeman :

iskustva..dal ce mi t-comovci dat drugi modem, ili moram novi kupit...i za eventualnu odstetu od elektre..jer se sve dogodilo zbog udara groma kraj trafo stanice, a ja sam dosta blizu, pa se dogodio prenapon u mrezi..

nino 10.07.2006. 17:58

Dok ti traje ugovor za adsl, modem je u najmu. Meni je jedan od groma otisao, jednostavno su zamijenili i sve 5.:D

Dawar 10.07.2006. 17:59

Pa ako imas garanciju od T coma možda ti i dadu a za odštetu od elektre ne vjerujem jer nisu oni krivi što ti je grom uništio to.

Fleks 10.07.2006. 18:27

Fak....

A meni se ekipa smije kad uredno sve poistekam van. Ono do cega nemogu doc izgasim. Osatalo Istekam iz struje. Klimu, kompa oba kompletno, TVe, audio, SVE :D ....

Cak kad idem nekam na duze, a vani oblačić neki ja istekavam.

Monitor probaj tam di si kupio reklamirat.

Spirit 10.07.2006. 18:39

monitor se nadam da bum sredio...za modem cu zvat t-com, pa cu vidit..zarulju bum kupio u ducanu, a i dvd player novi cini mi se..

uglavnom ja sam bas dosao doma, kad se to dogodilo, tako da nisam ni stigo pomislit na istekavanje..dobro da nije roknulo dok sam bio na wc-u hehe

Fleks 10.07.2006. 18:41

A di zivis, zgrada ili kuca?

Spirit 10.07.2006. 19:52

u kuci..
u zgradi se to nebi dogodilo, pretpostavljam...

big_B 10.07.2006. 19:56

Citiraj:

Autor Fleks
Fak....
..........

Daj mi objasni kaj radiš tih sat ili dva vremena bez elektronike?

Lesa 10.07.2006. 20:31

http://www.links.hr/index.php?option...kl=150.900.006

da ovako nešto uzmeš pa si siguran?

tor 10.07.2006. 20:31

Bavi se vjerskim aktivnostima; Č: moli boga da kiša stane: lol2 :

Fleks 10.07.2006. 20:46

Citiraj:

Autor tor
Bavi se vjerskim aktivnostima; Č: moli boga da kiša stane: lol2 :

Žderem.

Blejim u zid.

''Muške aktivnosti''

i slično :D

Lesa 10.07.2006. 20:51

Citiraj:

''Muške aktivnosti''
vađenje i guranje....utičnice u šteker :D

Fleks 10.07.2006. 21:05

Citiraj:

Autor Lesa
vađenje i guranje....utičnice u šteker :D

Jel to tvoj perverzan um slučajno misli na ono sto ja mislim? Sram te bilo :D .

Lesa 10.07.2006. 21:12

Citiraj:

Jel to tvoj perverzan um slučajno misli na ono sto ja mislim? Sram te bilo
na šta misliš da sam mislio kad sam rekao da ti na ovo misliš...misliim stvarno :)

no Spirit ozbiljno, razmisli o ulaganju u jednu ili više ovakvih prenaponskih zaštita (ovisno o dislociranosti opreme). Imaš ove jeftinije sa 5 utičnih mjesta (npr. za telku, liniju, video DVD player) i zaštitom antenskog kabla (pošto i prek njega lako dođe prenapon), i uzmeš još jednu sa zaštitom telefona za komp, printer i DSL liniju. Trošak od 250-300kn, a sigurnost zajamčena...Uostalom pregledaj Linksovu ponudu pa si skombiniraj...

I nemoj razmišljati : ko ga hebe, sad mi je spalilo neće više ;)

jjd37 10.07.2006. 22:07

Citiraj:

Autor Spirit
eto sprzio mi je monitor i linijski dvd player i modem od adsl-a i telefon..uz bucnu eksploziju zarulje u kuhunji s u pol 3 h s noci petaka na subotu.... : axeman :

iskustva..dal ce mi t-comovci dat drugi modem, ili moram novi kupit...i za eventualnu odstetu od elektre..jer se sve dogodilo zbog udara groma kraj trafo stanice, a ja sam dosta blizu, pa se dogodio prenapon u mrezi..

Elektra priznaje štetu od udara groma (govorim iz iskustva kolega s posla imao isti slučaj) pogotovo ako se desilo na više uređaja u kučanstvu (ili u više kučanstava u ulici - raspitaj se malo!). Potrebno je otiči u Elektru s potvrdom servisa da se nešto može ili nemože popraviti i podnijeti prijavu (koliku lovu daju neznam ali mislim da u slučaju totalne štete daju cijenu novog uređaja). Greška je na strani Elektre jer je njihova zaštita trebala izbacit kod prenapona zato i daju odštetu.

Spirit 10.07.2006. 22:43

meni je to riknulo kaj sam napiso, a susjedu monitor, telefon i mobitel...koji se valjda punio...

Buger 10.07.2006. 22:44

Citiraj:

Autor Lesa
I nemoj razmišljati : ko ga hebe, sad mi je spalilo neće više ;)

ne lupa grom dvaput u isto mjesto :D

i ja mislim da ćeš dobit odštetu od elektre

Codiac 11.07.2006. 13:06

hmn pa i ja sam mislio da trafostanice trebaju imati neku uber zastitu a ne da imaju zastitu ko jnc napajanja sve spale samo ona ostanu ziva....

ćiber_manija 11.07.2006. 14:27

Ajd ti sprijeći 2MV da ne probiju negdje po žici ili slično!

Renesis 11.07.2006. 14:35

ljudi. samo kratko

NEMA zaštite od proboja.....

sve ove zaštite su za niš... najbolje šta možeš napravit je fidova sklopka, a ni ona nije neš posebno....

Deathwish 11.07.2006. 14:47

Piše ti u papirima od adsl-a t comovim da je isključena "viša sila" a.k.a gromovi: hello2 :

DiGi 11.07.2006. 15:10

Nije iskljucena. Pricao sa likom iz T-coma nakon sto sam ih doslovce udavio na telefon i dosli mi isti dan. I ja reko dam i grom opicio, on spojio na svoj laptop i naravno ne radi, pristekao svoj drugi modem na moj komp i radi... Kaze da vidim garanciju, meni taman prije tri tjedna bila istekla, kaze zao mi je... Reko "Pa dajte ajde....." Ja ko neko djete :D... I on nazove centralu u Osijeku i pira jel moze zamijeniti, udarac groma, maloprije istekla garancija... Kazu oni slobodno zamijeni ukoliko garancija traje. I kaze da je imao slucajeva i samo zamjeni i deri dalje... Do sljedeceg baksuznog nevremena ;)

Spirit 11.07.2006. 15:22

danas kad dodjem doma, zovem t-com, jer nisam bio doma, a njih zanima koja lampica svjetli hehe..
koma...
uglavnom imam fidofku i ona ja izbacila..ali eto...mozda je pomogla da ne ode sve....

DiGi 11.07.2006. 15:39

A njih zanima koja lampica svijetli jer oni resetiraju valjda u centrali nešto. Mene su ispitivali za ovu link lampicu kako sep onaša dok je lik sa druge strane u centrali "drkao" nesto okolo :)

Lesa 11.07.2006. 15:42

Citiraj:

sve ove zaštite su za niš...
Ren, i APC i drugi jaki proizvođači (MGE, Belkin) u US i EU daju garancije na priključenu opremu do 100.000 EUR vrijednosti (što skuplja zaštita, viša cifra). Kao i što piše na ambalaži. Ako izgori priključena oprema, to se prijavljuje i na teren izlazi njihov inžinjer koji analizira razvodnik i gleda (to se naravno jasno vidi) dali je prenapon stvarno prošao kroz njega. Ako je garancija se priznaje za vrijednost opreme koja je izgorila.
Nadam se da ne misliš da se oni igaju sa ovakvim ciframa, naročito kada je u pitanju proizvod cijene od 100-500kn ;)

Fleks 11.07.2006. 16:13

I naravno salju inzinjera u ovu našu zabit, jel? :D

jjd37 11.07.2006. 21:06

Citiraj:

Autor Fleks
I naravno salju inzinjera u ovu našu zabit, jel? :D

DA DA naravno : lol2 : . lijepo piše garancija se odnosi na zemlje EU. Eto bar jedan razlog da i mi tam uđemo.: roller :

Spirit 12.07.2006. 08:46

zvao sam t-com i reko da mi svjetli samo PWR i LAN hehe
kvar prijavljen, i kao netko ce mi se javiti danas ili sutra najkasnije...ako se danas ne javi ja sutra zovem ujutro odma..hehe

Rivi 12.07.2006. 12:03

Citiraj:

Autor Fleks
Fak....
A meni se ekipa smije kad uredno sve poistekam van. Ono do cega nemogu doc izgasim. Osatalo Istekam iz struje. Klimu, kompa oba kompletno, TVe, audio, SVE :D ....
Cak kad idem nekam na duze, a vani oblačić neki ja istekavam.

Pa ti dok sve isključiš, prestane nevrijeme?!?! : roller : : hello2 :

Spirit 12.07.2006. 15:21

eto stricek je upravo kod mene, zamjenio mi je modem, al je reko da mi je i zica od telefona otisla od filtera, odnosno splitera do kompa.. i da si kupim zicu i da mora sljakati sve..pa bumo vidli kaj ce i kak ce bit kad postekam..reko je da je mogla mrezna dobit po piksi isto..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:08.