![]() |
Munje i gromovi...
eto sprzio mi je monitor i linijski dvd player i modem od adsl-a i telefon..uz bucnu eksploziju zarulje u kuhunji s u pol 3 h s noci petaka na subotu.... : axeman :
iskustva..dal ce mi t-comovci dat drugi modem, ili moram novi kupit...i za eventualnu odstetu od elektre..jer se sve dogodilo zbog udara groma kraj trafo stanice, a ja sam dosta blizu, pa se dogodio prenapon u mrezi.. |
Dok ti traje ugovor za adsl, modem je u najmu. Meni je jedan od groma otisao, jednostavno su zamijenili i sve 5.:D
|
Pa ako imas garanciju od T coma možda ti i dadu a za odštetu od elektre ne vjerujem jer nisu oni krivi što ti je grom uništio to.
|
Fak....
A meni se ekipa smije kad uredno sve poistekam van. Ono do cega nemogu doc izgasim. Osatalo Istekam iz struje. Klimu, kompa oba kompletno, TVe, audio, SVE :D .... Cak kad idem nekam na duze, a vani oblačić neki ja istekavam. Monitor probaj tam di si kupio reklamirat. |
monitor se nadam da bum sredio...za modem cu zvat t-com, pa cu vidit..zarulju bum kupio u ducanu, a i dvd player novi cini mi se..
uglavnom ja sam bas dosao doma, kad se to dogodilo, tako da nisam ni stigo pomislit na istekavanje..dobro da nije roknulo dok sam bio na wc-u hehe |
A di zivis, zgrada ili kuca?
|
u kuci..
u zgradi se to nebi dogodilo, pretpostavljam... |
Citiraj:
|
|
Bavi se vjerskim aktivnostima; Č: moli boga da kiša stane: lol2 :
|
Citiraj:
Blejim u zid. ''Muške aktivnosti'' i slično :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
no Spirit ozbiljno, razmisli o ulaganju u jednu ili više ovakvih prenaponskih zaštita (ovisno o dislociranosti opreme). Imaš ove jeftinije sa 5 utičnih mjesta (npr. za telku, liniju, video DVD player) i zaštitom antenskog kabla (pošto i prek njega lako dođe prenapon), i uzmeš još jednu sa zaštitom telefona za komp, printer i DSL liniju. Trošak od 250-300kn, a sigurnost zajamčena...Uostalom pregledaj Linksovu ponudu pa si skombiniraj... I nemoj razmišljati : ko ga hebe, sad mi je spalilo neće više ;) |
Citiraj:
|
meni je to riknulo kaj sam napiso, a susjedu monitor, telefon i mobitel...koji se valjda punio...
|
Citiraj:
i ja mislim da ćeš dobit odštetu od elektre |
hmn pa i ja sam mislio da trafostanice trebaju imati neku uber zastitu a ne da imaju zastitu ko jnc napajanja sve spale samo ona ostanu ziva....
|
Ajd ti sprijeći 2MV da ne probiju negdje po žici ili slično!
|
ljudi. samo kratko
NEMA zaštite od proboja..... sve ove zaštite su za niš... najbolje šta možeš napravit je fidova sklopka, a ni ona nije neš posebno.... |
Piše ti u papirima od adsl-a t comovim da je isključena "viša sila" a.k.a gromovi: hello2 :
|
Nije iskljucena. Pricao sa likom iz T-coma nakon sto sam ih doslovce udavio na telefon i dosli mi isti dan. I ja reko dam i grom opicio, on spojio na svoj laptop i naravno ne radi, pristekao svoj drugi modem na moj komp i radi... Kaze da vidim garanciju, meni taman prije tri tjedna bila istekla, kaze zao mi je... Reko "Pa dajte ajde....." Ja ko neko djete :D... I on nazove centralu u Osijeku i pira jel moze zamijeniti, udarac groma, maloprije istekla garancija... Kazu oni slobodno zamijeni ukoliko garancija traje. I kaze da je imao slucajeva i samo zamjeni i deri dalje... Do sljedeceg baksuznog nevremena ;)
|
danas kad dodjem doma, zovem t-com, jer nisam bio doma, a njih zanima koja lampica svjetli hehe..
koma... uglavnom imam fidofku i ona ja izbacila..ali eto...mozda je pomogla da ne ode sve.... |
A njih zanima koja lampica svijetli jer oni resetiraju valjda u centrali nešto. Mene su ispitivali za ovu link lampicu kako sep onaša dok je lik sa druge strane u centrali "drkao" nesto okolo :)
|
Citiraj:
Nadam se da ne misliš da se oni igaju sa ovakvim ciframa, naročito kada je u pitanju proizvod cijene od 100-500kn ;) |
I naravno salju inzinjera u ovu našu zabit, jel? :D
|
Citiraj:
|
zvao sam t-com i reko da mi svjetli samo PWR i LAN hehe
kvar prijavljen, i kao netko ce mi se javiti danas ili sutra najkasnije...ako se danas ne javi ja sutra zovem ujutro odma..hehe |
Citiraj:
|
eto stricek je upravo kod mene, zamjenio mi je modem, al je reko da mi je i zica od telefona otisla od filtera, odnosno splitera do kompa.. i da si kupim zicu i da mora sljakati sve..pa bumo vidli kaj ce i kak ce bit kad postekam..reko je da je mogla mrezna dobit po piksi isto..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:08. |