![]() |
RADI pa NE RADI
DAKLE ,danas sam si kupio MAXTORA DIAMONDMAX 10 (250GB) ,sata2,prikljucio ga na ploču DFI LANPARTY ULTRA(koja podržava sata) i pojavi se problem...
događa se to da mi komp hard ne prepozna te javi DISK BOOT FAILURE,mislim da je problem u kablu,pls help????: giljotin |
Zamjeni kabel, ako nije to, probaj drugi sata utor, ako nije to, probaj HDD prebacit u SATA2 (ili SATA1 ako je na SATA2 trenutno), probaj na nekoj drugoj ploči...
pa javi rezultate ;) |
Citiraj:
|
OT: zašto maxtor??? i još po ovim vručinama???
barica hitachi itd, |
$$kiLL3Rr
Bez brige, nisu svi maxtori loši, a bome su neki i hladniji od hitachija u istim uvjetima... |
rješeno,problem je bio taj sto je bio u SATA modu(1.5Gbps) i sad sam vratio na sata2 i radi bez problema
|
Citiraj:
u to sam se uvjerio u vise primjera.... npr. wd i maxtor, jedan ispod drugoga, nikakv vent ne puse po njima, ljetne vrucine, maxtor 29st (right....), a wd 44!!! a u prostoriji negdje ima 30st (+/1st).. to bi znacilo da maxtor, ne samo sto je disk, nego ima ulogu i klima uredjaja!! ;) kad sam to vidio, ja sam skoro otisao u ducan po par komada maxtora, jer ispadne da je jeftinije s maxtorima hladit prostoriju... a da ne govorim, test prst-na-disk da je bio topliji od wd-a.... : nono : |
Mislim da vi već zmišljate urote protiv maxtora...ja koje god sam do sada imao su radili perfektno i rade dan danas, mora da sam imao sreće.
Nadalje, ove temperature koje sam dal jesu sa ventom ispred oba HDD-a, sa njim je Maxtor hladniji. Kada se makne vent, onda je hitachi hladniji i to dosta, tipa 37°C naprema 45°C. Neznam kaj da velim, ako vam se ne sviđa, nemojte kupovati. Meni moj od 40GB šljaka super već par godina... |
kazem ti, ja ne bi vjerovao, da se nisam sam uvjerio!! ali naravno, nitko nikoga ne tjera na ovo ili ono...nek si kupi sto mu valja...
|
Moja dva maxtora se griju ali i rade po zimi grijem noge na njima a na pećnici Taganu grijem ruke kad mi je hladno
EDIT:Moja dva su u idleu 41celzijus a pod opterećenjem negdje oko 55celzijusa(trebam provjerit ali po toplini koju proizvode sigurno toliko) |
Citiraj:
|
Vi sa visokim temperaturama, pa dajte pomognite disku i stavite nekak neki vent pred njega...
|
Meni piri po njemu 120mm vent
|
Citiraj:
OT: nisam ni skužio evo mjenjam ga sry |
I 55°C u loadu!? :eek:
Meni neće po ovim vrućinama preći 40 u loadu, vent 120mm na 5V |
Evo sad mi je 44 jedan a drugi je 41 celzijus
|
Da se malo uključim, a vezano za Maxtore. Iz mog vlastitog iskustva Maxtori su odlični diskovi, u zadnje tri godine promjenio sam ih najmanje 4 komada (išao na veći kapacitet) i sada trenutno imam seriju 10, S-ATA, 250Gb 16Mb i disk je super, brz je i puno tiši od istog ali P-ATA 250Mb, 16Mb kojeg sam također imao, isto je radio bez ikakvih problema. Svaki disk koji stavim hladim malim ventom koji puše na elektroniku tako da i u ove vruće dane tem. varira od 33 do max 37 stupnjeva. Bila je jedno vrijeme malo problematična serija 9 (pojedinačni slučajevi), ali sa serijom 10 Maxtor se puno popravio tako da moj sljedeći disk bude opet, naravno Maxtor!!
|
Ja imam maxtor i temperatura mu je 26 stupnja, po njemu puše jedan vent s donje strane. U sobi mi je dosta vruće (južna strana...)
|
imas senzor zeznut. meni je normala, 38C, u sobi ima 30C ziher, ak ne vise
|
prije stavljanja venta ispod diska temp je bila 46 stupnjeva... a ako još senzor pokazuje manju vrijednost...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09. |