PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   MSN ne prikazuje custom smajlove (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42467)

Ladybug 07.07.2006. 13:44

MSN ne prikazuje custom smajlove

Glup problem, naizgled bezazlen, al me već živcira i luda sam jer ga ne znam riješiti. Krenulo je s tim da nisam vidla ničije ni avatare, ni custom smajlove, niti bi mi dopustio da sendan/receivam fajlove preko MSN-a. Koristila sam onaj "stari" msn, i prebacila se na Live Messenger, i stavila plugin Msn Plus. (kompatibilan je sa Liveom). Nakon disejblanja Win Firewalla jučer, vidim avatare i nekako jedva primim fajl, al ne vidim smajlije.

Što sam sve probala:
1. reinstaliranje MSN-a, uninstaliranje dodatnih plugina (MSN plus koristim). Probala sam i sa, i bez plugina, problem ne prestaje.
2. Uninstall avasta, install AVG-a.
3. Gašenje ZA firewalla.
4. Gašenje Windows firewalla
5. Gašenje connection firewalla (i ono u CP-u i ono od Iskona)
5. Turn offala sam u ZoneAlarmu IM security SKROZ.
6. u ZA-u je MSN-u POTPUNO dopušteno sve preko MSN-a, Mesengera, sve sve sve.
7. naravno, i u samom MSN-u je enejblano da šaljem/receivam custom smileys.
8. Cookie Control je POSVE disabled (u ZA), kao i Ad Blocking. OVO mi je u ZA>Firewall>Internet Zone Security>custom (napomena: dodatno sam allowala 1080 portove jer sam i to našla negdje u MSN-u da je to port koji koriste... ni TO nije pomoglo...
9. Čak i u CP>Windows Firewall sam u Exceptions stavila da ne dira MSN i LIVE MSN i sve to.
10. Administratorski je account.
11. Googlanje (ne znam ni kaj da googlam, sve sam nasumce išla...)

Mislim da bi to bilo sve. Više sam luda, i nemam ideja, i neću više ništa dirati jer ću na kraju sve živo allowati i posve ogoliti zaštitu svog kompa. Ostale animacije drugdje vidim, da napomenem i to. Skinula sam i neke druge firewalle (Sygate), al još nisam išla stavljati novi firewall, jer je MSN prije, sa istim firewallom radio normalno. Nekako je to krenulo nakon što sam stavila avast, čini mi se...

Imam ZA, AVG, Adaware, S&D, Ewido, CWShredder i CCleaner...

POmozite nOObici :( jer će poludit i reinstalirat Windowse lol.....

G0RKI 07.07.2006. 14:02

Jesi probala ukljucit u dialogu od razovora Tool/Show emotions?
Inace nekim custom smajlicima treba malo vremena da se prikazu kada razgovaras s nekim u dialogu...

Citiraj:

Imam ZA, AVG, Adaware, S&D, Ewido, CWShredder i CCleaner...
Puno babica kilavo dite...eto tako ti je to...

Inace sta se tice tih dodataka za MSN tipa Msn Plus savjetujem ti da ih zaobilazis...naime u njemu je sadrzan trojan i to direktno sa sluzbene stranice.

Vidis imas taj ZA a ja san ga skarta jer nicemu ne sluzi filtrira sitnice a ako skupis paravu stvar opet ce ga probit i on ga nece vidit i kasnije se muci. Tako da je po mom misljenju jedan free antvirus sasvim dovoljna i dostatna zastita sta se nametnika tice.
Inace mislim da tvoj problem nijepovezan sa firewallom ili stelanjem protokola vec direktno sa MSN-om odnosno tim pluginovima koji samo probleme pravu nista drugo!

thuNdeR 07.07.2006. 14:05

deinstaliraj sve (mislim na te verzije msn-a) i stavi msn 7.5

trebalo bi ti raditi normalno

Costa 07.07.2006. 14:32

Frend je imao problema sa ZA Security Suite jer on ima neku kontrolu IM-ova. Nakon shto bi izgasio ZA trebalo bi mu nekoliko minuta da se normalizira (pochne koristiti avatare i sl.). Mogu ti preporuchiti Agnitum Outpost kao firewall ili da koristish ZA bez IM kontrole (ZA Pro i ZA Free).

I na ZA forumu su nestrpljivi :D
http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...essage.id=2609

Ladybug 07.07.2006. 14:38

Ni 7.5 nije radio kako spada, tj. iste je probleme radio.

Trojan wOOt?? Ma zašto, kada nisam instalirala i onaj sponsor program! c/p sa http://www.msghelp.net/showthread.php?tid=21598 , koji nema ništa pametnoga za reći, a da to već nisam probala:
Citiraj:

If you installed the sponsor program that comes with Messenger Plus! and if you want to get rid of it, the procedure is very simple. Please, do not create another thread to complain: nobody forced you to install the adware and the removal instructions are the same for everybody. The sponsor that optionally comes with Messenger Plus! is a harmless piece of software that installs various advertisements in Windows, it is adware, not spyware.
A i rekla sam da mi je isti problem bio i kada sam maknula MSN Plus. Probat ću onda sve from scratch; maknut i ZA i MSNove i staviti Sygate. Tako mala stvar, a toliko me nervira....

edit: hvala costa, sad ih imam dva, sygate ili outpost? (meni svejedno, jer nikad koristila ni jedan ni drugi)
quote: Result: MSN display pics and emoticons are back again, and I can spend my time on other stuff. lolol istina :D

Crais 07.07.2006. 14:49

Uninstaliraj ZA pa probaj. Bez obzira što si dala sva moguća dopuštenja. Meni je to smeće radilo probleme, preporod nakon prelaska na Sygate.

Costa 07.07.2006. 14:50

Stavi outpost. Sygate je preshao symantecu tako da se vishe ne obnavalja, a i inache ga nisam volio :D
http://www.symantec.com/enterprise/sygate/index.jsp

Ladybug 07.07.2006. 14:58

Outpost ima samo 30 dana free triala, koliko vidim.

Costa 07.07.2006. 15:04

Stavi onda sygate ako ti je to problem ili ZA free. Lako se kupi inache :)

Ladybug 07.07.2006. 17:17

Outpost it is. I da znaš, sad sve vidim.... I avatare i smajliće... (Nikad nisam mislila da ću se radovat smajliću u kojem gola ženska paradira svojim atributima - jer to je bio prvi smajl koji mi je frend poslao kao testni :p LOLOL) Nevjerojatno! Sretna sam. Hvala Costa, i hvala, dečki! Problem bijaše u ZoneAlarmu, koliko god ga ja preferirala....

Sad se samo trebam sjetiti kaj sam sve štelala po kompu da vratim na defaultno stanje : suicide :

ZA: : nono : : baad : Drugs are baaaad, ZA is baaaad, stay away from drugs and ZA, kids!

thuNdeR 11.07.2006. 00:18

nemoj nam blatit ZA

ak kupiš licencu dobiš lijepi program:);)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:09.