PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Abit NF7-S i restartanje kompa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4216)

Nik 01.04.2003. 08:14

Abit NF7-S i restartanje kompa

Frend zamijenio svoju MSI KT3 Ultra ARU plocu s Abitovom i eto problema.
Naime kod dizanja Win XP kad se pojavi slika komp se restarta i tako svaki put.
Komp se nije restartao samo kod prvog pokretanja windoza, a nakon toga se svaki puta restarta.

Ostatak konfe je:

2 x 256 DDR 333 Kingmax
VGA Gainward TI 4600
MAxtor 80 GB
CD, CDRW Teac
Asus PCI ISDN adapter PIN-100
Napajanje 350W

Inace s MSI plocom je sve radilo bez problema.
Ako ima netko kakvu ideju za rjesavanje problema neka slobodno javi.

Zahvaljujem

greg SE 01.04.2003. 09:53

nek flasha novi BIOS - vjerovatno je rijec o problemu koji gotovo sve abitove ploce imaju a tice se ti4xxx pod winXP.simptomi izgledaju bas tako nekako

tor 01.04.2003. 19:24

Re: Abit NF7-S i restartanje kompa

Citiraj:

Originally posted by Nik
Frend zamijenio svoju MSI KT3 Ultra ARU plocu s Abitovom i eto problema.
Naime kod dizanja Win XP kad se pojavi slika komp se restarta i tako svaki put.
Komp se nije restartao samo kod prvog pokretanja windoza, a nakon toga se svaki puta restarta.

Ostatak konfe je:

2 x 256 DDR 333 Kingmax
VGA Gainward TI 4600
MAxtor 80 GB
CD, CDRW Teac
Asus PCI ISDN adapter PIN-100
Napajanje 350W

Inace s MSI plocom je sve radilo bez problema.
Ako ima netko kakvu ideju za rjesavanje problema neka slobodno javi.

Zahvaljujem

Ili isključi opciju za restart pod CP/system properties/advanced/start up & recoveri. Ako uspiješ uči ijednom u win. Probaj u safe modu. I flashaj BIOS. I stavi XP s SP1.
Pretjera, a:D

greg SE 01.04.2003. 20:17

Re: Re: Abit NF7-S i restartanje kompa

Citiraj:

Originally posted by tor
Ili isključi opciju za restart pod CP/system properties/advanced/start up & recoveri. Ako uspiješ uči ijednom u win. Probaj u safe modu. I flashaj BIOS. I stavi XP s SP1.
Pretjera, a:D

zasto da iskljuci opciju za restart???kako ce onda skuziti jel ovo drugo pomoglo?inace ako je ono o cem sam ja pricao ni iskljucivanje te opcije mu nebi pomoglo, zapravo neznam ni kako bi ju iskljucio s obzirom da se komp odmah restarta :D

tor 01.04.2003. 23:39

Re: Re: Re: Abit NF7-S i restartanje kompa

Citiraj:

Originally posted by greg SE
zasto da iskljuci opciju za restart???kako ce onda skuziti jel ovo drugo pomoglo?inace ako je ono o cem sam ja pricao ni iskljucivanje te opcije mu nebi pomoglo, zapravo neznam ni kako bi ju iskljucio s obzirom da se komp odmah restarta :D
Ja mu dao izbora pa nek bira. A svejedno, restarta u slučaju greške u sistemu. To se i meni događalo prije SP1 i novog BIOSA. Morao sam odmah nakon instalacije i prvog restart, prije bilo čega drugog isključit tu opciju da mogu dalje...

Nik 02.04.2003. 08:09

Problem rjesen, hard disk je otpjevao karijeru.

Rijec je o Maxtoru DiamondMax Plus 9 80GB ATA 133, koji je star, zamislite, mjesec i pol :fuming:

P.S. To je vec drugi po redu koji je riknuo u garantnom roku, prijasnji je izdrzao 1g., kupljeno u vemilu...a sad 3. sreca.

Bios flashan (prevencije radi) sve radi besprijekorno.

Frend zahvaljuje na savjetima :beer:

Paske 02.04.2003. 10:14

Citiraj:

Originally posted by Nik
Problem rjesen, hard disk je otpjevao karijeru.

Rijec je o Maxtoru DiamondMax Plus 9 80GB ATA 133, koji je star, zamislite, mjesec i pol :fuming:

P.S. To je vec drugi po redu koji je riknuo u garantnom roku, prijasnji je izdrzao 1g., kupljeno u vemilu...a sad 3. sreca.

Hebemu i život, sad su i Maxtori počeli crkavat ko muhe ...

Ma ostajem ja na Seagetu, na njih se još nitko ne žali :D
Nisu najbrži, ali su najpouzdaniji :beer:

Ipak imam istog Maxtora od 80 Gb u compu, nakon 2 IBM HDD-a pušem i na hladno :eek:

marac 02.04.2003. 16:55

Pa imam i ja jednog Maxtora u kompu od 40GB ali medjutim desavaju se cudne stvari.
Taj disk je podijeljen na 3 particije od kojih je particija C sistemska, medjutim kad recimo na tu particiju instaliram Windowse te pokrenem Norton Doctor javlja mi da ima 260kb bad blockova i sve bi to bilo uredu da kad formatiram tu particiju i pokrenem Doctora onda javlja da nema bad blockova.

Pa se ja pitam kao hloverka: G: Budisa sta bi to moglo biti, sta???

greg SE 02.04.2003. 17:46

Citiraj:

Originally posted by marac
Pa imam i ja jednog Maxtora u kompu od 40GB ali medjutim desavaju se cudne stvari.
Taj disk je podijeljen na 3 particije od kojih je particija C sistemska, medjutim kad recimo na tu particiju instaliram Windowse te pokrenem Norton Doctor javlja mi da ima 260kb bad blockova i sve bi to bilo uredu da kad formatiram tu particiju i pokrenem Doctora onda javlja da nema bad blockova.

Pa se ja pitam kao hloverka: G: Budisa sta bi to moglo biti, sta???

cuo sam za takve stvari i nekim cudom samo kod maxtora....
isto navodno javlja i maxtorov tool za te stvari....kad se maknu XP BS nekim cudom nestaju sto znaci da ih ni nema, dakle nema razloga za brigu....valjda :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:12.