![]() |
Abit NF7-S i restartanje kompa
Frend zamijenio svoju MSI KT3 Ultra ARU plocu s Abitovom i eto problema.
Naime kod dizanja Win XP kad se pojavi slika komp se restarta i tako svaki put. Komp se nije restartao samo kod prvog pokretanja windoza, a nakon toga se svaki puta restarta. Ostatak konfe je: 2 x 256 DDR 333 Kingmax VGA Gainward TI 4600 MAxtor 80 GB CD, CDRW Teac Asus PCI ISDN adapter PIN-100 Napajanje 350W Inace s MSI plocom je sve radilo bez problema. Ako ima netko kakvu ideju za rjesavanje problema neka slobodno javi. Zahvaljujem |
nek flasha novi BIOS - vjerovatno je rijec o problemu koji gotovo sve abitove ploce imaju a tice se ti4xxx pod winXP.simptomi izgledaju bas tako nekako
|
Re: Abit NF7-S i restartanje kompa
Citiraj:
Pretjera, a:D |
Re: Re: Abit NF7-S i restartanje kompa
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Abit NF7-S i restartanje kompa
Citiraj:
|
Problem rjesen, hard disk je otpjevao karijeru.
Rijec je o Maxtoru DiamondMax Plus 9 80GB ATA 133, koji je star, zamislite, mjesec i pol :fuming: P.S. To je vec drugi po redu koji je riknuo u garantnom roku, prijasnji je izdrzao 1g., kupljeno u vemilu...a sad 3. sreca. Bios flashan (prevencije radi) sve radi besprijekorno. Frend zahvaljuje na savjetima :beer: |
Citiraj:
Ma ostajem ja na Seagetu, na njih se još nitko ne žali :D Nisu najbrži, ali su najpouzdaniji :beer: Ipak imam istog Maxtora od 80 Gb u compu, nakon 2 IBM HDD-a pušem i na hladno :eek: |
Pa imam i ja jednog Maxtora u kompu od 40GB ali medjutim desavaju se cudne stvari.
Taj disk je podijeljen na 3 particije od kojih je particija C sistemska, medjutim kad recimo na tu particiju instaliram Windowse te pokrenem Norton Doctor javlja mi da ima 260kb bad blockova i sve bi to bilo uredu da kad formatiram tu particiju i pokrenem Doctora onda javlja da nema bad blockova. Pa se ja pitam kao hloverka: G: Budisa sta bi to moglo biti, sta??? |
Citiraj:
isto navodno javlja i maxtorov tool za te stvari....kad se maknu XP BS nekim cudom nestaju sto znaci da ih ni nema, dakle nema razloga za brigu....valjda :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:12. |