PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Corrupted User Profile u win XP?! help!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42154)

Ivan_1 02.07.2006. 13:11

Corrupted User Profile u win XP?! help!!

neki dan sam ovo prvi puta dozivio i stvarno je lose. vjerujem da je greska izazvana nekom pogreskom na hard disku, to jos uvijek razjasnjavam o cemu je rijec, mozda bad sector. disk mi je u zadnje vrijeme u radu kliktao, kak to inace maxtor zna....disk je nov..mozda 2 mjeseca. to me stvarno ljuti....

vise mi nece loadati moj default user profile i uvijek loada neki temporary. sad sam izgubio sve postavke.

ovo je opis erora iz event viewera: Userenv: "Windows cannot load the locally stored profile. Possible causes of this error include insufficient security rights or a corrupt local profile. If this problem persists, contact your network administrator.

DETAIL - An I/O operation initiated by the registry failed unrecoverably. The registry could not read in, or write out, or flush, one of the files that contain the system's image of the registry."

kako ovo rijesiti, jako je hitno...imao sam neke enkriptirane dokumente koje mogu otvoriti samo sa tim profilom koji nece loadati. totalno sam u bedu!

Defcon.OS 02.07.2006. 13:31

Citiraj:

Autor Ivan_1

kako ovo rijesiti, jako je hitno...imao sam neke enkriptirane dokumente koje mogu otvoriti samo sa tim profilom koji nece loadati. totalno sam u bedu!

Za sada najbrže bi bilo, da skocis u safe mode i logiras se kao computer administrator. Ako se ne varam s tim accountom ces moci pristupiti.

Ivan_1 02.07.2006. 17:37

pokusao sam tako ali nisam mogao pristupiti.
medutim kasnije sam pokrenuo checkdisk i ukljucio opciju trazenja bad sectora, koje je nakraju i nasao. u meduvremenu je i nekoliko fajlova oporavio medu kojima je bio NTUSER.DAT koji je vjerojatno bio pogoden bad sectorima, vjerojatno je taj file zasluzan za load profila. uspio ga je popraviti i profil sad radi.
dakle cijelu stvar je izazvala meni nevjerojatna i iznenadna pojava bad sectora na disku starom oko 2 mjeseca, to me jako razocaralo u maxtora...:( disk sad vise ne radi normalno, svako malo skljocne. srecom pod garancijom je...valjda ce mi uvaziti.

Hamm 02.07.2006. 17:42

di si kupio disk?

Ivan_1 02.07.2006. 19:38

Citiraj:

Autor Hamm
di si kupio disk?

u HG-Spotu u Karlovcu. Model je 6L080P0 80Gb.

Ivan_1 13.07.2006. 21:39

eto..disk je zamijenjen. uzrok ovoj iritantnoj gresci je bilo pojavljivanje bad sectora na disku koji su se poceli siriti po C particiji...strasno. nakraju se vise nije htio ni loadati defaultni profil. nedaj Boze opet ovakve greske.

Cataphract 25.07.2006. 10:46

Citiraj:

Autor Ivan_1
... nekoliko fajlova oporavio medu kojima je bio NTUSER.DAT koji je vjerojatno bio pogoden bad sectorima, vjerojatno je taj file zasluzan za load profila.

Ne vjerojatno, već sigurno. :) U ntuser.dat su zapisane registry postavke profila i još masa stvari. Prilikom stvaranja novog profila koristi se ntuser.dat u Default User folderu. Tvoj ntuser.dat sadrži informacije za HKEY_CURRENT_USER, dok taj defaultni koristi HKEY_USERS\DefaultUser. Nakon što se to iskopira, pogledaju se postavke u folderu All Users i one se primjene na novi profil. Također se automatski postave i security permissions na cijeli taj novi profil. Ako te zanima što se sve u ntuser.dat nalazi, pokreni regedt32.exe i koristi load hive. Nećeš moći otvoriti svoj jer ga Windowsi koriste, ali bilo koji drugi ntuser.dat ćeš moći loadati.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:52.