PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nforce 2 -nevolje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4213)

mrki 31.03.2003. 22:57

Nforce 2 -nevolje

:fuming:
Imam nforce 2 ploču koja je podigla 3d markse ali donijela : 1-pokvaren dual chanel za memoriju-mijenjao ploču a druga neradi mrežni adapter da li je to moj peh ili?

Paske 31.03.2003. 23:19

Krivi thread ....

Piši ovo pod - AMD ili Problemi

Admin - delet molim ?!?

aurellie 31.03.2003. 23:46

aj malo više detalja o tome, pa onda možda netko bude znao.
Koju ploči uošće imaš
koju si memorij ustavljao da ti nije radilo
po čemu znaš da ti ne radi mrežna i na kraju koje drajvere za matičnu koristiš (nvidia unified driver package)

Trash 31.03.2003. 23:50

Re: Nforce 2 -nevolje

Citiraj:

Originally posted by mrki
:fuming:
Imam nforce 2 ploču koja je podigla 3d markse ali donijela : 1-pokvaren dual chanel za memoriju-mijenjao ploču a druga neradi mrežni adapter da li je to moj peh ili?

:D

Tko je ono govorio da je nforce2 zakon i da moja preporuka kt400 nije bas nesto? :)

sbp 01.04.2003. 00:44

Po zapovijedi druze komandire! Thread prebacen...(Kak neko moze pitat ovakvo pitanje u Komentari i prijedlozi)?????????

greg SE 01.04.2003. 09:55

Re: Re: Nforce 2 -nevolje

Citiraj:

Originally posted by Trash
:D

Tko je ono govorio da je nforce2 zakon i da moja preporuka kt400 nije bas nesto? :)

ma vjerovatno ako se tip vrati i pojasni problem (sta ima od HW uopce) cemo skuziti da je sve "ljudska pogreska"......
osim ako matsonic nije poceo praviti nf2 ploce :D :D :D

Paske 01.04.2003. 11:19

Re: Re: Re: Nforce 2 -nevolje

Citiraj:

Originally posted by greg SE
ma vjerovatno ako se tip vrati i pojasni problem (sta ima od HW uopce) cemo skuziti da je sve "ljudska pogreska"......
osim ako matsonic nije poceo praviti nf2 ploce :D :D :D

Heh istina.

To kaj ti Trash imaš KT 400, pa si jalan na ostatak ekipe s nforce2 - tha tu ti nemogu pomoći.

Da je nforce odličan chipset je činjenica. Ipak ako kupiš ploču ala - spomenuti - Matsonic , ili meni također mrski Gigabyte ( iako ga neki hvali ali dobro sad ... ), nemožeš očekivati mrak rezultate :rolleyes:

Komentar tipa - joj moja ploča za 825 Kn ne može na FSB 200 i ne radi mi Soundstorm - duh. Tko ti je kriv kaj si blesav, prvo pitaj, ako već sam neznaš, ekipu na ovom forumu pa pogeldaj odgovore i razmisli ... :rolleyes:

Trash 01.04.2003. 12:49

Re: Re: Re: Re: Nforce 2 -nevolje

Citiraj:

Originally posted by Paske
To kaj ti Trash imaš KT 400, pa si jalan na ostatak ekipe s nforce2 - tha tu ti nemogu pomoći.

Moram malo kuriti ljude, NHF :D

Jelc 01.04.2003. 13:00

Ma je...ziher...zato i prodaješ MSI...NForce ono...:D
A FSB ti ide na 190:( ,pa toliko ide i na mojoj KT400,neznak kaj ste se svi okomili na KT400 da je smeće...ja stabilniju ploču nisam vidio.
KT400 je sporija ali da je TOLIKO sporija koliko neki tvrde-nije istina.
A forumi puni pitanja "zakaj moja NForce ne ide na 200+FSB???
Jebemu...fakat mi nije jasno-dobro...nije takav raj za nabrijavanje kao NForce,ali imam vcore do 2v-za razliku od tog MSI-ja,množitelj 22.5,podešavanje napona chipseta,AGP,i sve lijepo u kompletu od USB2x6,Fire-Wirex3,SPDIF-a,LAN-a,SATA,RAID i neznam ni sam kaj sve ne...
Sve dela fino,NEMA problema s nekompatibilnošću i ne ruši se...

Da se ne bi krivo razumjeli-nemam ja ništa protiv NForce-a,ali imam protiv toga da je KT400 chipset u najmanju ruku -smeće...

Toliko ste me naljutili da iz protesta idem iz ovih stopa u Prigorje zelene ubit se ko" svinja sa filekima:D
Odoh...

greg SE 01.04.2003. 13:51

ma sta si se zapjenio????
vec ce ljudi naci manu nf2 jednog dana i sprdat se s njim....recimo kad izadje nf8 :D :D :D :D

Paske 01.04.2003. 15:07

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ma je...ziher...zato i prodaješ MSI...NForce ono...:D

Heh gledaj Jelc ... stari moj ... SIG - nuf said ???

Ako nije, u tom slućaju, u sigu lijepo piše - Epox.

Daklem po n-ti put prodajem MSI jerbo sam nabavio Epoxicu koja je bolja za OC.

Zašto pljujem KT 400 ???
Zato jerbo mogu kupiti za iste novce kao i KT 400 - nforce 2 ploču. Stabilna, brža od KT i dobar OC - er.

Nije KT loš, samo je LOŠIJI po istoj cijeni.

To ti je ko da ti netko preporuči FIAT-a za cijenu Volva. Pa kaj - oba mogu do 220 km/h i imaju CD player - za ostalo te boli kurac :beer:

mrki 02.04.2003. 00:01

odgovor nforce 2 problemi

Imam Leadtek ploču sa Athlonom 2000+, kojoj prvo nije radio dual chanel koji sam riješio zamjenom ploče,a sada kad sam kupio još jedan pc koji ima via integriranu mrežnu"radi ok" kad sam se htio mrežiti 3 dana ne spavanja i dopisivanja s Goranom,
problem riješen Realtekovom novom mrežnom pci.
Koristim nforce 2,03 drivere neznam da li je tu drugo išta važno.

Paske 02.04.2003. 09:26

Re: odgovor nforce 2 problemi

Citiraj:

Imam Leadtek ploču sa Athlonom 2000+, kojoj prvo nije radio dual chanel koji sam riješio zamjenom ploče,a sada kad sam kupio još jedan pc koji ima via integriranu mrežnu"radi ok" kad sam se htio mrežiti 3 dana ne spavanja i dopisivanja s Goranom,
problem riješen Realtekovom novom mrežnom pci.
Koristim nforce 2,03 drivere neznam da li je tu drugo išta važno.

Goran :confused:

Ha nije radio dual chanell, dogodi se, nije kriv nforce već Leadtek kojem se eto potkrala greška - :eek: nemreš bolivit.

Kak to misliš VIA mrežna na nforce 2 ploči - malko si pobrkao lončiće :beer:

Realtek mrežna - OK niš posebno

2.03 - dobro

mrki 02.04.2003. 11:20

nforce 2

Via je na Asrock VIA 266 A , a ne na nforce nemogu se valjda sam sa sobom mrežiti.

sbp 02.04.2003. 13:24

Mislim da je Goran gdin. gpremec - naime, on je Dr. Jojboli na team-u (citaj - kad nam ljudi direktno pisu, rjesava njihove probleme - hardware, software, bracni problemi, problemi financijske prirode, problemi s djecom - you name it, he got it)

Paske 02.04.2003. 14:23

Citiraj:

Originally posted by sbp
Mislim da je Goran gdin. gpremec - naime, on je Dr. Jojboli na team-u (citaj - kad nam ljudi direktno pisu, rjesava njihove probleme - hardware, software, bracni problemi, problemi financijske prirode, problemi s djecom - you name it, he got it)
KK - got it ...

mrki - s kim se ti " mrežiš " u to ne ulazim :beer:

my point je bio - više informacija manje nabacanih, bolje raspoređenih u više rečenica ... thats all

NHF :cool:

Jelc 03.04.2003. 13:25

Tja...neće se nitko ni svađat:(
Šmrc...

mrki 04.04.2003. 11:05

nforce2

Pa bar mi informatičari možemo biti malo skraćeni ,valjda znamo neke osnove ali drugi put ću biti opširan.:o :p

CyberLord 04.04.2003. 15:35

Opa, čini se da je nForce pun bugova:D, bez uvrede AMDovci, ipak sam ja jednom bio jedan od vas. :beer: :beer:

Paske 04.04.2003. 18:25

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Opa, čini se da je nForce pun bugova:D, bez uvrede AMDovci, ipak sam ja jednom bio jedan od vas. :beer: :beer:
Pa i ne baš ....

Najgori bug koji sam do sada susreo su korisnici :rolleyes:

Inaće svaki chipset i svaka ploča ima loše i dobre strane i sakrivene bugove i Intel i SiS i Via i Nvidia ...

CyberLord 04.04.2003. 18:48

Citiraj:

Originally posted by Paske
Pa i ne baš ....

Najgori bug koji sam do sada susreo su korisnici :rolleyes:

Inaće svaki chipset i svaka ploča ima loše i dobre strane i sakrivene bugove i Intel i SiS i Via i Nvidia ...

Slažem se s tobom, ništa nije savršeno. Utopimo tu agoniju u alkoholu :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

(Evo greg samo 6 smajlića)

tor 04.04.2003. 19:18

Citiraj:

Slažem se s tobom, ništa nije savršeno. Utopimo tu agoniju u alkoholu :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

(Evo greg samo 6 smajlića)

Kaje, usro se grega:D
:fuming: :rambo: :smoke: :argue: :confused: :cool: :o :( :p :eek: :gringo: :clap: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Njemu za inat....:D

CyberLord 04.04.2003. 20:08

Citiraj:

Originally posted by tor
Kaje, usro se grega:D
:fuming: :rambo: :smoke: :argue: :confused: :cool: :o :( :p :eek: :gringo: :clap: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Njemu za inat....:D

Nisam se ja usro grega, evo :rambo: :rambo: :beer: :argue: :confused: :eek: :eek: :p :p :( ;) :mad: :burn: :gringo: :rambo: vidiš !

medo 06.04.2003. 16:05

Citiraj:

ja sam sa svojom konfom iznimno zadovoljan, a i sami vidite na kojem chipsetu furam zadnjih dvije godine. i sad, koliko ja moram doplatiti kad prodam za ploču, proc i RAM da bi kupio NForce2 sa RAIDom, XP1700+ i 1GB DDRa... i za koliko ono ubrzanja...!? neee.... :p

jedini upgrade koji definitivno moram napraviti je na GF4 (priznajem da sam nvidiot, jer mi je svojedobno ATI na računalima na poslu pio krv i živce godinu i pol)

mrki 06.04.2003. 16:19

nfoce 2 odgovor ili gf4

Ako ćeš me slušati čekaj GFX ili ovaj novi NV35 , ja sam imao na glavnom pc-u Leadtek GF4 4200 mijenjao za Radeon 9500 Gygabyte, a na drugom imam GF2MX400 64mb i slika nije puno gora nego na GF tI 4200 sve igre se vrte pa sad razmisli , što se tiče Radeona slika je izvrsna ali prilikom bootanja Windoza ide mina živce što slika ide prvo na TV.

tor 06.04.2003. 17:03

Re: nfoce 2 odgovor ili gf4

Citiraj:

prilikom bootanja Windoza ide mina živce što slika ide prvo na TV.
Vauuuuuuuuuuuuuu, stvarno velika stvar za kritiku
:rolleyes:
Kod nvidie se zna desiti da slika ne ide nikako na Tv:D

greg SE 06.04.2003. 21:04

Re: Re: nfoce 2 odgovor ili gf4

Citiraj:

Originally posted by tor
Vauuuuuuuuuuuuuu, stvarno velika stvar za kritiku
:rolleyes:
Kod nvidie se zna desiti da slika ne ide nikako na Tv:D

kako ja nikad nisam naletio na takav problem......
inece vidio sam da ljudi traze nesto ala tv tool ali za ati, dakle i njega pati crni obrub oko slike???nvidija je to rijesila, a kako ati izdaje drivere rijesit ce to za dvije godine :)

Jelc 06.04.2003. 21:57

Re: Re: Re: nfoce 2 odgovor ili gf4

Citiraj:

Originally posted by greg SE
kako ja nikad nisam naletio na takav problem......
inece vidio sam da ljudi traze nesto ala tv tool ali za ati, dakle i njega pati crni obrub oko slike???nvidija je to rijesila, a kako ati izdaje drivere rijesit ce to za dvije godine :)

Zato kaj su lijeni poigrati se sa Control Panelom u driverima i malo eksperimentirati...
Jebiga-Omega driveri imaju čak i overscan.
Po meni-ATI i Matrox imaju najbolji tv-out...
Super sliku na TV-u daje i MX 4 serija...

greg SE 07.04.2003. 00:03

meni je slika uvjek bila ok, i na mx400 i sad na ovoj (na ovoj je cak malo bolje)......
ali to ovisi i do tv-a.....vec sam spominjao ovdje da na aiinom u dnevnoj mogu radit ko na monitoru dok na gorenjcu u sobi mogu gledat filmove, i to bi bilo to, ostalo je premutno.snalazim se napamet jer za 99% stvari nemoram ni gledati sta radim da bi s njima radio ali svejedno nije to to.....
sad nagovaram starog da si kupi neki novi, veci tv kad se preselimo u novu kucu a da meni ostavi taj aiwin..... :D

Stalker 07.04.2003. 07:27

:p Svaki čipset pati od dječjih bolesti u početku , Ja imam ABIT NF7-S ploču i nisam primjetio da ima bilo kakvih problema, Očito je kod Nforce2 čipseta da voli raditi sa brzim konfiguracijama hardvera.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39.