![]() |
AMD Athlon 64 vs. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core
http://www.amdcompare.com/us-en/desk...=ADA4200DAA5CD
Posto se dvoumim izmedu njih dvoje koji da kupim moze li mi netko objasniti ovo jednojezgreni radi na vise MHz da li mu to utjece na rad s obzirom na dvojezgrenog mislim je on po tome brzi u radu??? Ispricavam se malo sam nejasan zapravo sta mi je najbitnije to je koji se vise isplati uzeti od ova dva??? |
Dvojezgreni radi na 2x2200 MHz, a jednojezgreni na 1x2400MHz, pa ti vidi.
Ali razlikuju se i u količini cache-a, pa razmisli i o tome. A ne zaboravi i da ne podržava sav software više jezgri |
Kupi dvojezgreni, ako već biraš između ta dva. Fučkaš 200Mhz više na kad ovaj ima 2 jezgre, ugodniji je rad...
|
Daleko ugodniji a osim toga sve više igara i programa će biti optimizirano za rad s više jezgri tako da ...
|
uzmi X2, ali pricekaj kraj 7.mj, past ce cijene za 50%!!!
|
Znam pricekat cu jer mi se ne zuri,cita sam o dvojezgrenim i ono u sve mu su im se preformanse poboljsale osim ka za igrice da se na nekim ne vidi napredak ali da isto rasturaju.
segregatore npr. koji softwer ne podrzavaju dvojezgreni??? |
Sad bio kod frenda, doma dobio na poklon X2 4400 (Toledo core), skoro sam suzu pustio kad sam vidio da to čudo čuči vani u kutiji :(
Ma da mi je i X2 3800+... |
Citiraj:
sam polako, bumo zajedno vidli kaj to cudo moze..... sam ga necu previse forsirat da nebi zavrsio res peceno.... |
Ne u smislu da ne radi uopće, nego da koristi samo jednu jezgru...jedno 98,95% softvera trenutno
|
Nije važno kaj dosta software-a nema podršku za 2 jezgre. Sam rad u windowsima je puno ugodniji, većina nas ima po par programa otvoreno istovremeno, a bome, istovremeno delanje više stvari, tipa kodiranje u divx i igranje nije za odbacit. Pogotovo npr. kodiranje videa i istovremeno snimanje novog materijala...:beer:
|
jasna stvar...mislim da poslije 23.7 uopce nece biti upitno koji proc uzet...
|
Asti dvojezgrene rasturaju,na glasu su i cetverojezgrene bas me zanima sta ce to biti : DualWiel
|
marketing...
|
Moje misljenje je da je 3800+ X2 uvrh glave, cim mi kapne lova od prakse odmah skacem po njega :)
|
Nisi trebao dizati temu iz groblja : nono :
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:19. |