![]() |
razlika između SATA i SATA 2
da li se može spojit disk sataII na ploču koja podržava samo sata diskove i koja je općenito razlika između njih?
|
Možeš bez problema, samo ćeš možda morat nekaj napraviti na disku da ga prebaciš u SATA150 mod (sad, dali je to jumper ili preko nekog tool-a kao npr. hitachi).
Razliku ja nisam primjetio, a i mislim da je nema... |
sata ti omogućuje brzinu do 150MB/s a sata II do 300MB/s, no to ti inonak nije važno kad ti diskovi prosječno rade brzinom oko 50-60MB/s
|
Da, ove brzine kaj blablu veli su teoretske. Mislim da je najbrži HDD koji sam videl onaj novi od Seagate-a 750GB-ni model, mislim da njemu brzina ide oko 70MB/s ali samo u početku...
|
kada smo vec tu....meni je spojen sata2 hdd hitachi...i pise mi da radi UDMA Mode 5 (Ultra ATA/100) a pise da podrzava UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133) kako da ga dobijem/prebacim da radi na taj veci?
|
Može biti da ti matična neda više od UDMA 5, probaj u BIOS-u nać, možda si postavio tamo da dela na UDMA 5 modu.
Jer ako misliš da ti je to radi toga kaj ti radi na SATA150 modu (naravno, ako radi tako), nije! Moj hitachi (serija 7K80, mislim isto ko i tvoja) od 80GB radi u SATA150 (znači SATA I ) i piše mi UDMA 6 pod devices...;) |
A de mi recite dal trebam sta namjestat na svom Seagateu 160gb sata2 i DFI Infinity Ultra (u vezi sata i sata2). Nesto mi kenja hdd u HDTachu, sve mi isara na testu i random acces mi je 13.0ms pa da nije do toga?
|
Citiraj:
Ne bi trebalo. nf4 ultra je po defaultu "otkljucan" za rad sa SATA 2 diskovima bez problema i bez ikakvog prebacivanja u SATA 1 mod. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@FRipper
Uf, tek sam sad pročital da imaš NF4 Ultra. Mislim da bi na tome moralo raditi na UDMA 6. @blablu A dobro...:) |
Citiraj:
|
Možda radi na sata 2 i krivo piše, možda ne radi u sata 2, ali uglavnom: nećeš primjetiti razliku...
|
Fripper, skini Hitachi Feature Tools i prebaci disk u SATA II mod.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:06. |