![]() |
dcm?
zanima me dali neko ima dcm flatrate jer uzeo bih ga umjesto adsl kad mi istekne ugovor,pa ako neko moze neka iznese iskustva koji flatrate uzeti,i kakva je kvaliteta skidanja kod dcm-a,jer uzeo bi bezicni modem od njih pa me zanima jos sta trebaju sve napraviti da inastaliraju to sve jer cuo sam da trebaju nekaj busiti da provuku kabel pa neki jos uredjaj staviti ako sam dobro shvatio...
|
Ja imam DCM. Iz vanjskog hodnika ti moraju probušiti sve zidove do kompjutera do kojeg ide cable. Kvaliteta skidanja - 5+. Meni ide kak je deklarirano 1000 kb/s - 125KB/s. Upload ne ide 192 al dobro, nema veze...
Nisam imao nikakvih problema s vezom u ovih 9 mjeseci koliko ga koristim, osim u zadnje vrijeme što mi u prosjeku jednom u 2 dana ne radi net po par minuta. Ali rekli su da je to samo na području malešnice i da će to riješiti do slijedećeg djedna. Eto.. |
e hvala,daj mi samo reci jos jeli ti imas bezicni modem,taj bi ja uzeo mozda i onu najsporiju flatrate vezu...
|
Ne, imam obični modem, alergičan sam na bežično kad vidim koliko ekipa ima problema s tim. A žice mi ne smetaju.
|
Nemaju oni bežične modeme...
|
Citat Crais : "Iz vanjskog hodnika ti moraju probušiti sve zidove do kompjutera do kojeg ide cable"
Nemoj plašit' buduće korisnike. Prije nego se odlučiš za DCM prostudiraj moguće puteve kabla do tvog računala, može se kroz štokove i uz parket-lajsne izbjeći puno bušenja zida. Majstori iz DCM-a su fleksibilni, ne štede na koaksijalcu i uredno sve obuku u zaštitni plastični kabel-kanal. |
Citiraj:
|
Ništa oni meni nisu stavili u 'zaštitni plastični kabel-kanal', i probušili su mi sve zidove do sobe. Nisu spominjali razvlačenje kabla okolo (iako je meni ovako i bolje).
|
Pa trebali su ti stavit u plastičnu kanalicu ko što je meni na početku bilo, sad polako štemam u zid...
|
Otkud ide kabel, od mjesta di tv spajaš? Ili je važno da je to hodnik? :D
|
kabel ide iz njihovog routera koji je obicno ili u podrumu ili na zadnjem katu stubista od ulaza. ide na svaki kat i iznad vrata ti zbuse u stan, iz stana kam god ti hoces. meni je isprava islo direkt do kompa al sam vrlo brzo stavili d-link na balkon i povukli kablove u svaku prostoriju u stanu tak da mozemo umrezit kompice i onda me svako malo netko strese kad pocne printat iz dnevne sobe na mom printeru 10cm od mene lol
imam dcm 2 godine i super zadovoljan sam. normalna cijena, rijetki problemi, sve posteno... no vjerojatno cu otic na vodatel na jesen jerbo sam zvao dcm s pitanjem dali ce dic brzinu buduci da konkurencija sve vise dize kaze mi on "vodatel i t-com nam nisu nikakva konkurencija. ne ocekujemo povecanje brzine prije 1.1. sigurno". a hocu brze :) |
Citiraj:
Meni su rekli "Nemamo nikakve informacije" |
: lol2 :
a sto se tice bezicnog...to mozes spojit bez beda, samo moras kupit wireless router |
tako je, utaknes cross iz modema u W router i to je to
|
e to me zanimalo hvala vam na dogovoru,ipak prelazim na dcm ovaj adsl me razocarao skroz,moram paziti na promet cijelo vrijeme,a oni povecavaju brzine umjesto da povecaju paket korisnicki...
|
dobro kolko dode taj DCM ?
najjeftiniji flat? |
Mistral Light 100/64kbps 94.00 kn
|
DCM su najgore neprofesionalno govno od firme, jednom davno sam sve detaljno napisao na 2crowded-u,sada mi se ne da ispočetka.
|
ne bi se ja sa ove brzine vratila na 10x manju da me siliš.... na 512 još kako tako.... ali 100.... čak mi je i isdn bio 128 :P
|
Citiraj:
kolko kosat uvodenje tog? zivim u preckom(zagreb ocito) - jel to sprovodljivo i sim? |
a ebiga, ljudi se zale na tredu "t-com dize brzine maxadsla" kako im nije dovoljno prometa i kako bi im bilo dovoljno 64/64 samo da je flat.
E pa sad ko oce brzinu nek si uzme adsl, ko oce neograniceno prometa nek uzme dcm, i bok. |
meni bi bilo dost ovih 100/64 da je flat.
ne skidam velke fajlove .. naso sam stranicu jel moze nek orec , ko to vec ima , kolko u praxi dodje ukljucenje tog , dakle jel moram placat najam tog vrazjeg modema i ukljucenje toga? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vjeruj mi... 100k ce ti biti presporo nakon 512k ... meni 200k nekad digne zivac jer mi mrsko cekat da skine 20MB... a to su recimo driveri... al ipak se ne mrdam sa flata... dok se adsl flat ne spusti na 250kn...ostajem na cable...
|
pa recimo ja cu imati 1Mbit/s i Flat za 250kn :smoke:
Kako ? pa uzmem Flat i 2mbit i dijelim sa susjedom :D placa se 50/50 a 2mbit i flat dode 500kn |
pa imas adsl flat paket kod alternative za 260 ili tako nest...
|
378kn je dsl flat paket, pa si ti misli... i to 1024/192 veza...
|
Citiraj:
|
Šta se događa sa DCMom?!?! Evo sad mi je proradio net nakon 3 sata!!! I to već mjesec dana tako, svaki dan bar po pola sata ne radi. 5 puta sam ih već zvao, svaki put žena nešto natrkelja, kao popravit će se ovo ono...E PA JADNA ONA KOJA SE SUTRA JAVI KAD NAZOVEM KORISNIČKU SLUŽBU!!! :fuming: :fuming: :fuming: :fuming: : finger : : finger : : Machineg : suicide : suicide
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21. |