![]() |
Ventilatori - sa 4 pin molexa na 3 pina - kako?
Imam tri ventilatora koji se spajaju na molex na 12 V. S obzirom da imam potenciometar, htio bih ih regulirati.
Problem je što se na potenciometru nalaze 3-pinski konektori. Nije problem skinuti molexe, ali mi je problem naći tri ženska 3-pinska konektora sa pripadajućim pinovima. Dakle, jel ima netko te konektore, jel može nekako preraditi te ventove ili ima neku alternativu? |
Adapter?
Pogledaj na nabava.net s 4pin molexa na 3pin.. Našao sam 2 u linksu i ADMu.U linksu na slici je s muškim 3pinskim ,a u admu nema slike,a isto je šarkun.Sumnjam da postoji takav adapter ,te da su napisali krivo ime. Jer je to zapravo,onda 3pin na 4pin molex,a takvih ima xy. |
Imam tu dva ta sharkoona i treba mi nešto obrnuto od toga.
|
imam ja...donesem ti na zderonje, ak ne oglusis do tad :D
samo mi se cini da imam 2kom samo...nisam siguran... |
Citiraj:
amater... : bonker : joj Sky, nikako da ja onu cugu popijem... : nuts : o da, za molex, otrči u Chipoteku, zapravo, bolje upotri***************i svoj 4 motion, pa kupiš par komada ženskih 3pin konektora, kod kuće imaš lemilicu, pa fino ocvikaš molex, i fino žičice prilemiš skupa, i voila... tako nekako.. kužiš ne? :D |
Uf, treba mi nešto hitnije. :)
Gabre, jučer sam masnog pitao za cugu. Bumo neš smislili. ;) |
pa ak se zaletis tu do kvarta, ja ti ih dam...nemam bas previse vremena izlazit vani, sad su mi ispiti, pa ono...
|
Koji si kvart?
|
spansko
edit.....errr....krive imam...sori...sa 3 na 4 pina... |
Moja fixna ideja! :)
Kupi takve adaptere ; s 2 molexa m/ž i m 3pin. Odi u chipoteku i kupi takve ženske,skini muške i stavi ženske.. Javi dal je bilo bijelog dima! :beer: |
Ja sam to davno riješio OVAKO ... sa jedne strane idu žice sa potenciometra a sa druge sa ventova. Nema adaptera, nema lemljenja i lako dodaješ i kombiniraš.
|
Dobra ideja!
Trebat će malo prilagođavanja, ali mislim da bi i tako mogao nešto iskemijati. :) |
Imaš toga za kupit u Chipoteci, ja sam sebi kupovao. Dobiješ taj 3-pinski ženski konektor i još na njemu 20-ak cm kabla.
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52. |