![]() |
rezanje lima
kupija sam lim debljine 0.55, ali ne znam čime da ga rižem. proba sam ubodnom pilom, ali ne može. Previše je neprecizno, i loše ispadne.
Čime bi to moga pririzat, ili bi moga negdi odnit da mi izrižu (u splitu naravno)? |
mozes dremel-om al ces potrosit puno ploca za rezanje..
|
Citiraj:
|
kako se to radi. iman brusilicu, a di da kupim ploču za rezanje i koliko to košta
|
A sta mislis izrezat? Rupu za ventilator, za pleksi...?
|
Pa uzmeš ubodnu s finim listom i polako. Stavi dva klipa drveta ispod i klekni na to sve da se ne trese. ;)
|
Citiraj:
|
imaš na brdima jednu bravariju..odnesi tamo....kad ideš iz grada na brda samo pravo do kraja..proćeš kraj igrališta..ima tamo par uskih ulica ,ali blizu je..pitaj nekog..znat će....
|
kao prvo, nema razloga zašto lim debljine 0,55 nebi mogao rezat ubodnom pilom sa listom za metal. ak ti već neide, uzmi malu fleksu i kupi si reznu ploču za inox debljine 1mm. i ne košta nikakvih 40 kn, to su gluposti već cca 10kn. s inox reznom pločom možeš vrlo precizno rezat.
|
Citiraj:
Evo covjek ti nije mogao bolje preporuciti. A na kraju ako ce trebati malo doradivanja zemes brusni papir u listicima(neznam kak se tocno zove) i to se onda stavi na busilicu i obradi do kraja. Postoji u Pevecu ziher i isto kosta par kuna |
ako još netko prati najjednostavnije je uzet škare za lim i izrezati
|
Ali kako misliš počet?
|
Citiraj:
Bušilicom! |
IMO tu se izgubi na preciznosti. Dremel je pravi alat, samo ipak malo skuplje rješenje.
|
može i bušilicom pa onda turpija da dođe ravno...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |