![]() |
Home LAN
Cimer mi je kupia comp(nforce2+xp1700,512 DDR...) i spojismo se mi fino u mrežu. Poradi igrica, naravno, i interneta. Oba OS su XP i umreženi su ono,Network Connections,home or small oficce network. E sad, sve šljaka samo nije to to. Probali smo stari UT, ide fino. Šeramo uredno internet vezu i moj modem. Problem je u tome što kad idemo preko mreže jedan drugome u comp vrti nekad tri dana. I onda bez nekog velikog razloga nema mreže (iako recimo internet sharing uredno radi), i ne možeš do njega. Kaj, postoji neka fora da se to drugačije i bolje izvede?
Na poslu sam slagao 5 compova isto tako samo preko network huba i sve šljaka savršeno. Jedan ISDN modem i ludilo. Naši compovi su spojeni preko mrežnih kartica (moja je neka jeftinara 10/100 naravno, on ima integriranu na matičnu Epox +). |
To se i meni događalo. I ja i frend imamo xp sp1 , danas se spojimo i sve radi, a sutra mada nismo ništa mijenjali ili opče nema mreže ili jedan ne vidi drugoga.Sad se spajamo direktno na IP i sve radi savršeno.:beer:
|
Fixni IPovi bi trebali riješiti taj problemčić
|
Citiraj:
|
Gle, imaš tamo u Accessories\Communications\Network Setup wizzared i lijepo pokrenete njega i na prvom ili drugom pitanju samo uredno odgovorite na jednom PCu - ovaj ide na net preko nekog drugog, a na drugom ovaj ide preko samoga sebe i nema problema. Zakaj ne koristiti wizarde, templemate i ostale sintice ako rade. Eto ovaj uredno i dobro radi:beer:
|
Citiraj:
|
Rješio!
E da mu mamu j......"#$%"$&($&
Cjelo vrijeme me je zajebavala mrežna!?*"$"=($)"/$/"& Silovaču joj sestru i brata i cjelu familiju. Promijenio sam dva kabla, sto konektora i IP adresa, wizarda i ostalih trica i kučina. I na kraju mi padne napmet. Imao sam neku mrežnu s posla koja kak ti nije htjela raditi pod 98 i ja donio doma:D Pa ajd idem probat nemam što izgubiti. I radi ko zmaj, bez imalo problema. J.... mrežnu za 58 kn koliko sam je platio. sda je gledam i neznam da je odem reklamirati i uzmem neku bolju ili da je razbijem ispred kuče, svečano s macolom od 10kg.:fuming: Ajd što vi kažete-macola ili reklamacija? |
3Com s moje strane (vidi dolje), Intel s druge strane, oba full duplex, kabla od mene do MasterXa nekih 70 metara (nije prošlo bežično:D ) i imamo sim i tam oko 11000 KB/s. Bez alata nema zanata, ne košta trikomica bezveze kao sedam tih koje si spomenuo:beer:
|
Re: Rješio!
Citiraj:
Moja preporuka je udri batom, bar ces se osjecat sretnim:smoke: |
Re: Re: Rješio!
Citiraj:
:clap: :clap: :clap: |
Nadam se da nisi ogrebao macolu, šteta čekića:D
|
Re: Re: Re: Rješio!
Citiraj:
A slike :) ? |