![]() |
hladjenje cm stackera 830
zanima me koliko bi se nize temp dobile kada bi se ugradili svi pred idjeni ventovi, odnosno dodatnih 4 u panel vrata i onaj na vrhu kucista?da li se isplati dodati jos tih 200-tinjak kn za bolji protok?
|
Jedino ako misliš raditi ekstremni overclock a i tada bi ti bolje bilo vodeno...za sve ostalo dovoljna su ti dva 120mm venta - jedan naprijed da ti puše kroz kavez za diskove i drugi nazad da izvlači vruči zrak. Dobro je ugraditi dva malo 'jača' venta i spojiti ih na poteciometar tako da u idleu samo lagano pirkaju a po potrebi ih možeš odvrnuti i napraviti propuh. Ja sam stavio 2x TT 120mm i spojio ih preko Aerogate1 tako da se na min vrte na ~800 RPM i nečujni su a na max idu ~3000 RPM i stvaraju nenormalan propuh (doduše meni su uvijek na min :) ) - za detalje vidi sig...
|
neznam, probao bih lagano oc-at procove a da mi se ne pregriju slucajno.od viska glava ne boli jel tak?
|
kako kaze Crn, stavi jedan 120mm iza i naprijed i jos eventualno jedan na bocnoj stranici...i to ti je to...
a oc-at na takvoj ploci i s takvim procevima je steta :) |
zasto steta, zbog tih 200-300 mhz nece se nista lose dogodit
|
istina, ali takve ploce jednostavno nisu namijenjene oc-u...to ja za vadit im mast 24/7 :D
|
vidjet cu jos, al mislim da cu lagano podic frekv.treba mi sto vise mhz za renderiranje, pa ako dodjem do 2.0 il 2.2 bit cu jako sretan :)
|
imaš ti sliku te konfe?
imaš kakvih podataka/brojki kako se ponaša u radu? jer bi na tom trebalo sve letit.. |
nije jos u pogonu, evo tu stoji kraj mene cekam pon da mi stignu proc-ovi i seagate pa cu vidjet sta sam to uzeo.
aj slikat cu sad maticnu pa cu poslat |
ma nemaš šta tu klokat napravi sam onak kak je majstor crni reko
|
|
koja grdosija :D
stavi ti za sad jos jedan ventilator naprijed pa vidi kak ce ici temperature, ako budu visoke, lako stavis jos bocni vent |
ma problem je u tome sto mi je ovaj stari pod stolom di bi trebao ic i novi a tam je uvijek par stupnjeva vise, a nemam di s njim drugdje.zato bi htio sto bolji protok zraka da ne bude problema
|
Uh ljepa konfa:)
|
Citiraj:
|
Koju si banku opljačkal :D
|
ma nijednu, uspio sam si to priustit pa cu malo uzivat sad
|
uzivaj za sve nas :D
btw, ako ti treba sto pomoci pri slagnju, narihtavanju i sl, tu sam :D |
hvala, mozda ce trebat jer je ovo prvi komp da cu se bas trudit i brinut oko njega.imam jos nekih pitanja oko postavki memorija, latencije itd pa kad ce netko imat vremena da mi to objasni.odnosno koliko one utjecu na rad memorija
|
no problem!
|
Citiraj:
|
evo sve mi je stiglo i imam jedan problemcic:skinuo sam si win64 bitne i jel moram napravit image da bi mogao bootat s cda il mogu samo snimit?
|
U kojem obliku si skinuo te Windowse? U Image-u ili kak?
|
nije image nego kao unzipan, jel trebam radit image?
|
Covjek bi mislio da netko s tom konfiguraciom ima love i za original windowse :rolleyes:
|
jel se moze upgradat sa 32bit na 64 bit win xp?
|
Daj malo postaj rezulate kad to sve skrpaš. Super pi i everest
|
budem cek da ga pokrenem, tu sad pokusavam napravit boot cd od win64
|
danas mi je lik u hgspotu pokrenuo 3dmark05 pa s obzirom da je bio pod win32 bitnim, tojest da je prepoznao samo 2.5 gb i da je imao neke drivere za grafu vjerovatno starije itd... score je bio 8441
|
Citiraj:
Sinko, bacio si lovu, steta. Postojalo je nebrojeno mnogo nacina da se ona pametnije iskoristi - a ti bi kloko... :rolleyes: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:50. |