PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   ACDsee-glup "problem" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41323)

naftaš 17.06.2006. 11:58

ACDsee-glup "problem"

Slučajno sam updateao "nelegalni" ACDsee, pa su me oni lijepo obavijestili i dali mi trail version na 30 dana.

Da ja njega sad lijepo cijelog izbrišem i ponovo instaliram (i više ga ne updateam :) pa će bit sve ok, il nešto drugo?

Na greškama se uči!!!

Što se događa kad prođe trail version?

tnx!

Facelessone 17.06.2006. 12:04

Kad prođe trial verzija, izdvojiš nešto novca i uplatiš autorima za sav trud koji su uložili da naprave program...........ili.....

Bubba 17.06.2006. 12:08

Citiraj:

Autor Facelessone
ili...

... koristis Irfana kao svaki normalan covjek.

naftaš 17.06.2006. 12:14

a reinstalacija i ponovna instalacija?

Vuco 17.06.2006. 12:21

Pa di ćeš uz sve ove besplatne programe koristit taj shareware?
Kako Bubba pametno veli, za pregled slika, i neke manje radnje, Irfanview.

A i imaš Paint.NET, The Gimp za obradu fotki.

A mislim da ako reinstaliras ACDsee i ponovno ga instaliraš, da će ti ostat u registry-ju od prije i niš neš napravit time...

domy_os 18.06.2006. 11:37

ACDSee je nekad davno bio preglednik slika, danas to definitivno više nije...

mat 18.06.2006. 11:45

windows picture and fax viewer je cisto dovoljan za pregledavanje slika... nikad necu shvatit cemu te gluposti od programa ljudima na kompovima

Hrvoje xyz 18.06.2006. 13:29

meni je acdsee A MUST HAVE
zbog jednostavnosti editiranja slika , u 5 sekundi mogu resizeat sliku , izrezat neki dio slike , smanjit rezoluciju

a win fax n pict viewer nemre nis od tog.

Vuco 18.06.2006. 13:51

A ima i onaj Xview ili kak se već zove program, isti ko ACDSee...nonstop je na BUG-ovom DVD-u...
Citiraj:

Autor Hrvoje xyz
zbog jednostavnosti editiranja slika , u 5 sekundi mogu resizeat sliku , izrezat neki dio slike , smanjit rezoluciju

Irfanview :smoke:

mat 18.06.2006. 14:13

photoshop 7.0, lol

naftaš 18.06.2006. 15:36

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz

UPRAVO ZATO-navikao sam se na njega-ima koji sličan njemu?!

Imam i photoshop, al onda se moram na njega opet navikavati :rolleyes:

Znači onda ja više nikako ne mogu (besplatno) koristiti ACDsee?
A nije ni bitno......ima hrpa drugih!

Vuco 18.06.2006. 15:55

Ajd probaj Xnview

Evo ti SS-ovi, čini mi se jako sličan ACDSee-ju, a ovaj je free
http://perso.orange.fr/pierre.g/xnvi...reenshots.html

McG 18.06.2006. 16:11

:)
http://www.imagesforme.com/thumbs/9891ACDSee.JPG
Godinama se služim tim programom (došel je u sklopu bundlea) i tom verzijom. Sve novije verzije su nakrcane tolkim nepotrebnim funkcijama da to ni normalno, a žderu RAM ko da nema sutra. XnView i Irfan su i više nego dostojna (i još k tome besplatna) zamjena.

mat 18.06.2006. 17:36

i dalje tvrdim da je svaki program koji vec u drugoj verziji postoji u windowsima - nepotreban

Hrvoje xyz 18.06.2006. 23:56

molim te risajzaj sliku sa nekim programom iz windowsa
promjeni velicinu slike (mislim u kb)
posvjetli ju , potamni
efekti razni..

nemoj svasta pricat molim te.
jel pazi
to su komplicirane stvari

mat 19.06.2006. 14:47

to radim s ps-om i molim te, ako ce postojati ijedna osoba na ovom svijetu s kojom neces ulazit u raspravu o ps-u, kao niti nitko drugi ovdje, onda neka to budem ja

ja govorim o programima koji sluze za PREGLEDAVANJE SLIKA. daj molim te lijepo. isto kao programi za formatiranje diska, defragmantaciju ili mozda przenja cd-a? za sto? ako nero radi sve, ako windowsi rade sve, ako windows picture and fax viewer prikazuje slike pa cak i fucking slide show. zasto, pobogu zasto bih ja za takve stvari imao poseban program? niste normalni, samo pokusavam objasnit da nema potrebe ionako nakrcani OS programima muciti sa jos nepotrebnih. ja imam instaliranih cca 70-80 programa na kompu. svaki upotr***************im minimalno jednom tjedno. nekih 20 ih koristim svakodnevno. kad mi se komp boota imam 30 running procesa. nakon 15 minuta broj je poduplan. uz gigu ddr2 i HT pentium 4 3,0gHz to sve radi okej. ali zasto pobogu silovati komp? ja volim svoju masinu, svoj os i svoje programe. volim ih jer me doblo sluze. moje racunalo ima i ime. zove se Branimir. i ne vidim razloga da ga ubijam u pojam sa nekakvom retardiranom polu aplikacijom poput acd see ili irfan view
EOD

McG 19.06.2006. 15:18

Citiraj:

Autor mat
to radim s ps-om i molim te, ako ce postojati ijedna osoba na ovom svijetu s kojom neces ulazit u raspravu o ps-u, kao niti nitko drugi ovdje, onda neka to budem ja

Ak je tak, bilo bi lepo (štoviše, čak prokleto ljubazno) od tebe napraviš neki vodič o korištenju Photoshopa, tak da i ostali otkriju sve čari tog alata/programa.: stoopid Vjerujem da bu i Bubba velikodušno uskočil u pomoć, ako ti de zapne.: hello2 :

Citiraj:

Autor mat
niste normalni, samo pokusavam objasnit da nema potrebe ionako nakrcani OS programima muciti sa jos nepotrebnih.

Kaj se tiče nakrcavanja OS-a nepotrebnim programima....ne znam kaj se ti zamaraš s tim, svaki dela ono kaj hoće sa svojim hardwareom/softwareom i šlus. Nije ko da ljudi tebi tvoj OS "zagađuju nepotrebnim" programima.

Citiraj:

Autor mat
ali zasto pobogu silovati komp? ne vidim razloga da ga ubijam u pojam sa nekakvom retardiranom polu aplikacijom poput acd see ili irfan view

Ma zamisli, oba programa traže samo nekolko (cca 5, ako i tolko) mizernih MB-a memorije... Žešće ubiš u pojam OS s Winampom nego s tim preglednicima.

Citiraj:

Autor mat
ja volim svoju masinu, svoj os i svoje programe. volim ih jer me doblo sluze. moje racunalo ima i ime. zove se Branimir.

: roller :

atha 19.06.2006. 15:35

Jako lijepo mat. Ovo stivo koje si napisao, biti ce mi pogodno za pet minuta.

Citiraj:

Izvrsno. Ako pak pozelis rasprave o PS-u, mozes me kontaktirati na mail ili pm, pa cemo popricati. :)

Sto se tice preglednika, IrfanView mi vec dugi niz godina koristi jako dobro.

mat 19.06.2006. 15:38

Citiraj:

Autor McG
Ak je tak, bilo bi lepo (štoviše, čak prokleto ljubazno) od tebe napraviš neki vodič o korištenju Photoshopa, tak da i ostali otkriju sve čari tog alata/programa.: stoopid Vjerujem da bu i Bubba velikodušno uskočil u pomoć, ako ti de zapne.: hello2 :

mozda i budem, kad cu imat vise vremena. zasto ne. no tesko prije jeseni. previse posla s ispitima i jobom.
vec sam u biti imao predavanje o ps-u na faksu pa bi mogao to prevesti u php, vidjeti cu

Citiraj:

Autor McG
Kaj se tiče nakrcavanja OS-a nepotrebnim programima....ne znam kaj se ti zamaraš s tim, svaki dela ono kaj hoće sa svojim hardwareom/softwareom i šlus. Nije ko da ljudi tebi tvoj OS "zagađuju nepotrebnim" programima.

ma znam znam... al eto ja vodim odnos sa svojim kompom pa mi je cudno kad netko ne (LOLčina kak ovo nastrano zvuci :D : lol2 :

Citiraj:

Autor McG
Ma zamisli, oba programa traže samo nekolko (cca 5, ako i tolko) mizernih MB-a memorije... Žešće ubiš u pojam OS s Winampom nego s tim preglednicima.

hehe sad ce crn doc sa svojom foobar kampanjom :D :D :D

Citiraj:

Autor McG
: roller :

ajde ajde, kao da svi svog (računala!) ne nazivaju nekog. koji je tebi computer name? :) ;)

naftaš 19.06.2006. 20:43

pa nemojte se sad svađati...........: bonker2

idemo se svi lijepo :beer::beer:

moj komp se zove Neno :)..........a ACDsee nije više na mom kompu i dobio sam slobodnih cca 30 MB prostora!

:D

Hvala svima na korisnim informacijama..........: cheers2

mat 19.06.2006. 21:46

Citiraj:

Autor naftaš
moj komp se zove Neno :)

lijepo ime ;) :D :D

domy_os 20.06.2006. 09:35

Moj je H5N1...

Black Dragon 20.06.2006. 10:45

Irfanview ili Xnview ako ćemo free ako ćemo komercijalno onda se koplja lome na ACDSee 2.41 ili 2.42 ,,,
Osobno vozim ACDSee 2.42, po meni zadnji ACDSee koji je valjao. Ne vozim Irfana i Xnview radi navike, stari zmajevi teško uće nove trikove :D

lost.in.file 23.06.2006. 01:05

Citiraj:

Autor Black Dragon
Irfanview ili Xnview ako ćemo free ako ćemo komercijalno onda se koplja lome na ACDSee 2.41 ili 2.42 ,,,
Osobno vozim ACDSee 2.42, po meni zadnji ACDSee koji je valjao. Ne vozim Irfana i Xnview radi navike, stari zmajevi teško uće nove trikove :D

Tih sam razmisljanja bio i ja dok nisam probao i neko vrijeme koristio Irfana, poslije mi je bilo tesko vratiti se na ACDSee, pa sam i ostao na Irfanu.
Inace sto se tice editiranja, Irfan moze otprilike sve sto i ACDSee, a moze se skinuti i nesto plugin-ova ako vam to nije dosta.

Emissary 23.06.2006. 03:04

Citiraj:

Autor Bubba
... koristis Irfana kao svaki normalan covjek.

Word. : goood :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:36.