PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   izbor novog proca (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41135)

MAHER 13.06.2006. 17:17

izbor novog proca

kaj mislite kaj mi se više isplati,operton 144 ili da se rastegnem do 146 ili 3700+ san diego(opty su sledhammer) i 144 je 300kn jefitniji pa bi molio da i to uzmete u obzir???čipset će biti neka verzija ulia,kolokanje na početku ništa ali kasnije možda ako skupim pare za bolju memu

BrunoZG 13.06.2006. 20:57

Ja mislim da se vise ne isplati kupovat jednojezgrene procesore, al isto sam tak mislio kad si ti kupoval intel iz siga da se ne isplati kupovat intele, tak da ne znam :)

Razer 13.06.2006. 23:09

davati 300kn zbog toga jer opty 146 ima mnozitelj 10, a san diego 11...nema smisla...samo si ti lijepo upikni opty-a 144...iz hg-a po mogućnosti (zbog dobrih steppinga)...i deri :D

-SSJ4- 13.06.2006. 23:21

Citiraj:

Autor BrunoZG
Ja mislim da se vise ne isplati kupovat jednojezgrene procesore

To se slažem s tobom u potpunosti,ali jedini problem dvojezgrenih je njihova cijena i u svemu su pokazali napredak i skok u preformansama.Citao sam o njihovom testiranju pise ono da programi s njim ubijaju,igrice takoder ali kod nekih igrica se i ne primjeti napradak ali isto se moze igrati bez problema

MAHER 13.06.2006. 23:30

nemam baš neka iskustva sa hg-om ali vidjet ću ja sam mislio links,a kaj se tiće 2 i više jegrenih procesora,to još nije dovoljno zrelo,a i preskupo mi je sada,bit će to za godinu,dvije,znači 144 je ok?

-SSJ4- 13.06.2006. 23:46

Hg-spot je ok,osim sta je ona zenska sta radi tamo cila s***ana stalno nesto prigovara,bia sam u ve-mila i zadovoljan sam uslugom koju su mi prizili neki nisu ali ja jesam.
Ti odluci po meni ja bi uzea 3700+,ovisi jos za sta ti treba??

frANZi 14.06.2006. 00:07

Citiraj:

Autor -SSJ4-
Hg-spot je ok,osim sta je ona zenska sta radi tamo cila s***ana stalno nesto prigovara,bia sam u ve-mila i zadovoljan sam uslugom koju su mi prizili neki nisu ali ja jesam.
Ti odluci po meni ja bi uzea 3700+,ovisi jos za sta ti treba??

Kolega razer govori da se uzme u HGspotu zbog dobrih steppinga procesora, a osoblje i prodavačice najbolje... zanemariti. :D

Razer 14.06.2006. 07:56

Citiraj:

Autor frANZi
Kolega razer govori da se uzme u HGspotu zbog dobrih steppinga procesora, a osoblje i prodavačice najbolje... zanemariti. :D

Uprav to! :beer:

MAHER 14.06.2006. 09:36

koliko se takav proc grije ako netko zna,za početak ne oc stoc cooler,c&c neću uključivati??? inače namjena proca je igranje,malo mutlitaskinga,nažalost prisiljen sam isprobati amd jer intel nema neku dobru ploču kao asrock uli čipset,pa ne mogu kombinirati ddr,agp i kasnije pce,sada zašto bi athlon 3700+ bio bolji a zašto optiji,molim objašnjenja. znam da su opty inače za servere,ne znam koliko to utječe na cijelu priču

Lihto 14.06.2006. 09:43

ak dobiš stepping ko thourght B i ja onda će ti biti dost hladan proc recimo nekih 24°C idle i nešt preko 35°C full load, ja sa freezerom imam još i manje temperature

Razer 14.06.2006. 10:01

Citiraj:

Autor MAHER
koliko se takav proc grije ako netko zna,za početak ne oc stoc cooler,c&c neću uključivati??? inače namjena proca je igranje,malo mutlitaskinga,nažalost prisiljen sam isprobati amd jer intel nema neku dobru ploču kao asrock uli čipset,pa ne mogu kombinirati ddr,agp i kasnije pce,sada zašto bi athlon 3700+ bio bolji a zašto optiji,molim objašnjenja. znam da su opty inače za servere,ne znam koliko to utječe na cijelu priču

Opteroni oznaka tipa 2xx su namijenjeni za serverska računala...san diego je skuplji od opterona 144 250-300kn...a jedina je razlika kao što sam i prije rekao u množitelju (11 vs 9)...oba imaju 1mb cachea

MAHER 14.06.2006. 11:05

znači opti je bolje i jeftinije riješenje,super,valjda me ne bude razočarao

^SuperUnknown^ 14.06.2006. 13:59

Citiraj:

Autor BrunoZG
Ja mislim da se vise ne isplati kupovat jednojezgrene procesore

Potpisujem, no treba imat love za AMD dvoglavce :rolleyes:

BrunoZG 14.06.2006. 17:16

postoji 3x jeftiniji intelov dvoglacac, a nije tolko puno losiji kolko je jeftiniji. Mislim na D-805, a cak je i D920 trenutno povoljnija kupnja.

Vjerojatno ce se situacija promjenit kad dodje conroe alo tom po tom.

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^
Potpisujem, no treba imat love za AMD dvoglavce :rolleyes:

nicko 14.06.2006. 17:45

ja ti preporucam da se strpis jos kojih mjesec dana, jer amd prepolavlja cijene svojim dvoglavcima i onda si upiknes X2 3800+ za cijenu opty 144 :)

MAHER 14.06.2006. 23:13

može,inače bruno i ja sam htio intela ali ovo je samo nadogradnja i ne mogu sve komponente mjenjati pa moram ići na uli čipset ili nešto jako slično,zato ne mogu intela,bit će amd neki!
@nicko kaj misliš da će za mjesec dana biti stvarno 50%,ja ne vjerujem baš,ali ajde pričekat ću malo

Razer 14.06.2006. 23:35

Citiraj:

Autor nicko_029
ja ti preporucam da se strpis jos kojih mjesec dana, jer amd prepolavlja cijene svojim dvoglavcima i onda si upiknes X2 3800+ za cijenu opty 144 :)

Eh da dočekam i to....stvarno bi bilo to poželjno...:D

nicko 14.06.2006. 23:43

hoce, jer izlazi conroe koji je sam po sebi dual core i amd je najavio snizenje 23.7 za x2 proceve do 50%!!! ja isto planiram ubost ili x2 ili conroe :)

Crais 15.06.2006. 03:29

Ako se to stvarno dogodi, nekako imam osjećaj da će Linksu i ostalim dućanima posao 23.7. procvjetat (više nego sad) :D

yedwy 15.06.2006. 09:20

Mislim da nema razloga da se za period od bar dvije do tri godine ne kupi jači singlecore...:cool:

Nema skoro ničega u čemu će DC AMD radit toliko brže, koliko više košta, a posebno ne nekome ko ne radi video enkoding, 3d animacije u max ili sl, neke backround procese tipa servera ne vrti i sl...

Još nije DC dozrio za kućnu upotrebu, mislim da će za jedno 2 godine MOŽDA imati (za gejmanje i ostale kućne aktivnosti) smisla DC a do tada je to većini samo skupa igračka koju niti ne iskorišćuju... :D

Oni koji misle da su iznimka nek se zapitaju pošteno o tome, a ako stvarno jesu iznimka onda svaka im čast... :)

Dakle na tvom mjestu ja bi pucao na neki SC proc koji ima multi 10x ili 9x i neku ploču koja dere do oko 300fsb-a i tu je skoro svejedno oćeš A64 ili Opteron uzeti (ovisi o tvojim financijama dali si možeš 1mb cachea priuštit, ja nisam mogao, tj. nisam procjenio da će mi to trebat) i navali na OC-kanje...

nicko 15.06.2006. 11:23

Citiraj:

Autor Crais
Ako se to stvarno dogodi, nekako imam osjećaj da će Linksu i ostalim dućanima posao 23.7. procvjetat (više nego sad) :D

vjeruj mi, ja cu biti prvi u redu...

@yedwy: meni dual core ne treba za igrice, ali mi treba kad radim par stvari istovremeno (sto 95% vremena radim) da mi ide sve glatko...i za to je dual core dusu dao....igrice uopce ne igram, tako da me za to nije briga...

i ne kaze se "iskoriscuju" nego iskoristavaju!

Wolverine 15.06.2006. 11:57

Citiraj:

Autor MAHER
kaj mislite kaj mi se više isplati,operton 144 ili da se rastegnem do 146 ili 3700+ san diego(opty su sledhammer) i 144 je 300kn jefitniji pa bi molio da i to uzmete u obzir???čipset će biti neka verzija ulia,kolokanje na početku ništa ali kasnije možda ako skupim pare za bolju memu

Opteroni su SanDiego jezgra ;)
uzmi 144 Opteron jer je on za sada stvarno povoljna kupnja...

iako istina za te pare možeš kupit 920Presler no ako ideš na AMD onda uzmi 144...

X2 je OK ali kad bi išao na X2 onda bi išao na Opteron 165 tj na Toledo jezgru a ne Manchester

nicko 15.06.2006. 12:24

ja iskreno mislim da tih dodatnih 1mb/512kb cachea u normalnom koristenju ne znaci bas previse...opty bih uzeo jedino zato jer se dobro clocka...

yedwy 15.06.2006. 12:43

Citiraj:

Autor nicko_029
vjeruj mi, ja cu biti prvi u redu...

@yedwy: meni dual core ne treba za igrice, ali mi treba kad radim par stvari istovremeno (sto 95% vremena radim) da mi ide sve glatko...i za to je dual core dusu dao....igrice uopce ne igram, tako da me za to nije briga...

i ne kaze se "iskoriscuju" nego iskoristavaju!

Ma da?
I što to radiš ako nije tajna? :cool:
Video kodiranje u divx u backroundu dok surfaš? :D

I ne brini se ti za moj pravopis...

nicko 15.06.2006. 13:12

programiranje (koje zauzima 100% procesorske snage), gledam tv, slusam muziku, antivirus i firewall, dosta cesto kopiram sa/na diskove, przim i tako...
NHF sto se tice pravopisa...

yedwy 15.06.2006. 13:25

Citiraj:

Autor nicko_029
programiranje (koje zauzima 100% procesorske snage), gledam tv, slusam muziku, antivirus i firewall, dosta cesto kopiram sa/na diskove, przim i tako...
NHF sto se tice pravopisa...

Ahh kompajliraš u pozadini... :)

Da to je već nešto drugo... :)

Btw NHF taken... :cool:

Šta ćeš malo sam ulovio neku prehladu na pedijatriji pa mi mozak radi na 50% kapaciteta... :(
Trebao sam nešt drugo napisati iza pa sam prepravljao...
Znaš i sam kako to već završi... : hitthewa

MAHER 15.06.2006. 14:14

Citiraj:

Autor Wolverine
Opteroni su SanDiego jezgra ;)
uzmi 144 Opteron jer je on za sada stvarno povoljna kupnja...

iako istina za te pare možeš kupit 920Presler no ako ideš na AMD onda uzmi 144...

X2 je OK ali kad bi išao na X2 onda bi išao na Opteron 165 tj na Toledo jezgru a ne Manchester

si siguran za ovu san diego jezgru,jer ovdje piše na links sajtu da su neki sledgehammer??to mrzim kod amd izbacuju jezgre ko na traci a sada više isus ne bi znao po dućanima koja je koja

nicko 15.06.2006. 14:26

je, 100% je san diego jezgra...to su im samo marketinski trikovi....

Wolverine 15.06.2006. 22:56

Citiraj:

Autor MAHER
si siguran za ovu san diego jezgru,jer ovdje piše na links sajtu da su neki sledgehammer??to mrzim kod amd izbacuju jezgre ko na traci a sada više isus ne bi znao po dućanima koja je koja

pišu gluposti....Sledge Hammer se ne proizvodi već jako dugo...to je SanDiego zato i jesu npr Opteron 148 i 3700+ SanDiego isti procevi...

u glavnom to je SanDiego core i svi Opteroni 144/146/148 su SD

BrunoZG 16.06.2006. 19:45

Onda cekaj, jel to mora drasticno pojeftinit.

Citiraj:

Autor MAHER
može,inače bruno i ja sam htio intela ali ovo je samo nadogradnja i ne mogu sve komponente mjenjati pa moram ići na uli čipset ili nešto jako slično,zato ne mogu intela,bit će amd neki!
@nicko kaj misliš da će za mjesec dana biti stvarno 50%,ja ne vjerujem baš,ali ajde pričekat ću malo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18.