![]() |
Prenošenje komponenti iz SADa u Hrv.
Da li je netko imao iskustva s tim? Recimo da hoću prenijeti procesor i grafičku? Do kojeg iznosa se može prenositi? Ako ne može, jel ih mogu malo zamrljat, zamotat u spužvu, strpat u neku kutiju i reć da nije novo nego da sam dobio od bratića?
|
mozes prenest sta oces samo treba znatzi :D tj spakirati da neskuze :D
|
Citiraj:
|
Baš...objasni to 'pakiranje'.
|
makneš iz orginalne kutije, procesor zamotaš u wc papir i staviš ga u torbicu od fotiča :D
|
upravo tako maknuti iz origigi ambalaze
|
Sverceri jedni sram vas bilo. Ja tenesice na granici prijavim.
Jako jednostavno. Vadis van iz ambalaže. Strpas u torbu. Ak sveras nekej vece okini koju crticu na mjesto koje nije vidljivo (da te poslije ne smeta) da se vadiš na to da je rabljeno. Procesor je tak mali da ti stane u novčanik. Moš mislit kak carinici gledaju procesore. Graficka kartica nek bude vidljivo izlozena negdje u antistatickoj vrečici u nekoj torbi i samo velis osobne stvari. On kad to vidi njemu je to tak i tak samo ''čip'' :D . Ajde da monitor šveras, al ovakve sitnice su fakat pljuga za prebacit. Uostalom u HR se sveraju auti, ko da se ne sveraju procesori... Tak da ono. Da se to, jedino je pitanje grižnje savjesti. Ja kad nekej kupim vani uredno velim da sam kupio i SVAKI put ti samo veli vozi dalje. Nije sad da sam vesmasinu vozio, ali za ovakve gluposti od elektronike te nece ze***************avat. I carinici su ljudi i nije im cilj s***************at covjeka. |
A da cujemo razlog zasto moras izvana to unijeti ? ja sam alergican na taj sverc i sram vas bilo sve koji to radite , pa daj kupi tu i plati skegru .
|
Samo malo: kaj se na zračnim lukama ne provode pretrage (rengeni, ovo-ono) u potrazi što za oružjem, što za bombama i ostalim sitnicama koje život znače?
U svakom slučaju: npr. jedan HDD bi lako mogao podsjetiti na explozivnu napravu. P.S. Nikad nisam letio : baad : |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
a ja sam iz KINE, preko 4 aviona furao svoju grafu, u kutiji zapakiranu :D i vadio jer je ovaj na Charles de Gaulleu pizdio za neke kugle koje su mu ličile na ko zna što... niko ništa nije ni pitao za račun, carinu ili slično.
radilo se o ručnoj prtljagi, koja je valjda 4 ili 5 rentgena prošla... |
Citiraj:
|
A čuj kada ideš u americu ? trebalo bi i meni nekaj kupiti :D
Proc + grafa : D |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam iz sad-a (new mexico) dofuro 7600gt bez problema no zavisi ti iz kojeg dijela letis, imam frenda kojem su trazili potvrdu da je njegovo, a kad ju je blesan zaboravio (racun je ostavio kod rodbine jer za reklamaciju ionako moras ici natrag u sad) uzeli mu grafu... |
Citiraj:
|
tako nekako, ako stvarno nemas srece, nabit ce ti porez, ali ce ti se opet vise isplatit i sa porezom nego da si u hrv kupio
|
a jel ko imo iskustva sa online kupovinom iz amerike? ono tipa shipping preko fed-ex-a ili USPS--a, jel bilo kakvih problema i jel su u cijenu dodavani kakvi uvozni porezi (import tax) ili tako nesto? zanima me jer bih si slozio vodeno hladjenje i naso sam jedan super ducan (u New Mexicou) i shipping je 88$, al spominju i import taxes pa zato pitam?
|
Citiraj:
Na taj ces nacin sigurno platiti porez i to nemres izbjeci |
mene zanima cifra (otprilike) tog poreza na neke komponente koje sve skupa dodju oko 270$, ak neko zna...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:48. |