![]() |
Cvili napajanje
Često kada palim komp se čuje napajanje(cvili), jedno par sekundi, najčešće pri samom ulasku u win, no dok sam na hibernaciji to cviljenje se događa rijeđe te znatno tiše, e pa koliko je opasno takvo napajanje(cviljenje)
|
koje napajanje? kolko watta? kolko je staro itd...?
|
Vjerojatno je problem u ležaju venta.
|
Meni je jedno počelo ispuštat neki piskutav zvuk kad bi izvadio, pa ubo nazad kabel od struje u njega. Ubrzo je crklo, tako da...
|
codegen 400W, cca 2 godine
|
vjerovatno je ventilator otisao, ali ne bi bilo zgorega da kupis neki chieftec ili fortron...ak nis drugo, danas bar napajanja nisu skupa...
|
mislio sam uzet čifteka 410W, 304 kn u hgspotu(nešt mi je to sumnjivo, 400W košta oko 350kn)
|
slobodno uzmi tog 410W, odlicno napajanje...
ovaj od 400W vjerojatno ima dupli 12V rail, pa je zbog toga malo skuplji... |
Citiraj:
|
što znači taj 12v rail, i mislim da ovaj od 410W ima jače struje
|
Znači da ima dvije neovisne 12 V grane...
|
Citiraj:
|
prednost je u tome da manje opteretis vodove, a dobijes i vecu snagu. Uglavnom, stabilniji su naponi...
|
Drmni nogom napajanje kad počne cvilit i prestat će
|
jel onda bolje uzet taj chieftec od 400W koji ima 2x12V ili ovaj od 410W koji ima 1x12V
|
kako hoces...ma uzmi onog od 400W
|
Citiraj:
Uostalom dodaj još 50kn i uzmi ćufteka od 450w u hg-šrotu... |
razmišljao sam o tih 450W, možda to uzmem, no ak 410W ima 2x12V onda ću uzet njega, uostalom za ovu konfu koju imam mi je i 350W dovoljno (i 300W bi bilo, ali knap)
|
ovo cviljenje sam i ja imo na codegenu. to ti je jer nije kvalitetno napajanje, pa struja u zavojnicama proizvodi taj iritantno visokofrekventni zvuk. ja sam poludio kad sam imo to:) nemoj uopce komp pokretat s tim vise, krepat ce.
sto vise to bolje, ja bi uzo 410 chiefa. |
Meni je frendov čiftek 4xxW koji mi je posudio da ga isprobam isto ispuštao takav zvuk. ALi i hrpa MS ovih i codegena ( jeftinjava) ali kod čifteka me to iznenadilo.
|
mortal baci tog chiefa u smece:D
|
Vratio sam ga frendu :)
Ja sebi uzimam OCZ |
Meni je radi Codegena 400W crkao disk i optički uređaj, to sve treba pobacat
|
ja imam dva diska tak da trebam što prije mijenjat
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:04. |