![]() |
Autocad- presjeci 3d modela
Zanima me kao iz 3D modela u AutoCad-u napraviti presjeke koje kasnije mogu iskotirati. Modele sam radio u SketchUp-u te ih prebacio u dwg format.
Koristim AutoCad 2006. |
pa kaj ti nije jednostavnije u sketchapu napravit presjek i sejvat ga ko 2d dravinh i sam iskotirat i usminkat u cadu?
|
Daj da vidim kako to izgleda...
|
Citiraj:
|
Na autora teme.
|
1 privitaka
Stvar je u tome kaj mi bmp, jpg, tif itd. ništa ne znače u Auto Cadu tako da ga moram baciti u dwg format.
Cilj mi je rascrtati nacrt u 3d te ga prebaciti u AutoCad također u 3D te raditi presjeke u AC. (Sketchup nije baš za kotiranje) Zanima me kako napravit uzdužni i poprečni presjek na 3D modelu (u AC-u). |
ma kaj brijes o jpeg?
napravi presjek u sketchupu i eksportiraj taj presjek u dwg formatu |
Citiraj:
|
export-2d garphic- i izaberes kao format u export type dwg
|
Citiraj:
E sada kako dobiješ presjek objekta (recimo neka zgrada ima stubušte i ja trebam presjek stubišta- tu mi bokocrt ne pomaže) Ako znadeš daj mi reci korak po korak!!! |
jel znas napravit presjek u sketchupu?
|
Citiraj:
|
ok
ovak onda: odi u perspektivu tools-section plane -i ncrtaj jedan veliki plane bilo di (ko da crtas kvadrat) kad si ga nacrto (plane) baratas s njim ko da je kvadrat - znaci mos ga pomicat bilo di i kako ga pomices tak on sjece tvoj model -postavi ga u poziciju zeljenog presjeka i to je to exsportiras dwg i editiras u cadu |
ak nisi nes skuzio reci pa cu objasnit jos jednom
|
sorry krivo sam ti reko
ne trebas ga crtat, vec je nacrtan nego ga samo postavis i pomices |
a i sad sam vidio da kad napravis presjek pod export ti se pojavi "section slice" kojeg isto mos sejvat kao dwg
cool |
: goood : radi
hvala ethan: cheers2 Ovaj sketchup me svakim danom iznenadi;) |
:beer:
nije bad |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23. |