PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Koja je "normalna" temperatura za Durona 1200? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4094)

Srky 17.03.2003. 23:59

Koja je "normalna" temperatura za Durona 1200?

Temperatura mi sad bude 48°C, a preko ljeta bude i 54°C pa sad neznam jel to normalno za Durona ili je los cooler? Inace cooler je GlacialTech Igloo 2200.

metalac 18.03.2003. 01:31

pa dobro to je neka OK temperatura kontajuci da nemas neki nenormalno dobar heatsink. Inace nabavi neki bolji heatsink i bice ti temperature znatno manje. Duron sa nekim dobrim heatsink(om) bi trebao na nekih 35-40c da radi.

LordNitro 18.03.2003. 19:50

Temperatura je dosta visoka, no recimo da je u granicama normale.Niš se ti ne brini, jedino ak oćeš kupi neki bolji vent.

MadBoY 18.03.2003. 20:09

Meni je ljeti stalna temperatura 50c a zimi je negdje oko 35 do max 40c. Meni tih 50c nepredstavlja nikakav problem. Windowsi stabilni, igre se ne smrzavaju zbog AMD-a nego zbog lose hlađenje grafičke ( GPU i mem skoro pa vruci na dodir :().

Srky 18.03.2003. 21:03

Dobro a sad kad bi kupovo novi cooler, koji bi mi preporucili odnosno koji dobro hladi a da nije glasan (ovaj moj daje buku od 35 dB) i da dobro hladi i Athlone posto cu uskoro kupit neki?

metalac 18.03.2003. 22:16

probaj negdje naci ThermalRight AX-7, heatsink razbija samo steta sto stu ga prestali praviti, ali je djaba a razbija.

tor 18.03.2003. 22:32

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Meni je ljeti stalna temperatura 50c a zimi je negdje oko 35 do max 40c. Meni tih 50c nepredstavlja nikakav problem. Windowsi stabilni, igre se ne smrzavaju zbog AMD-a nego zbog lose hlađenje grafičke ( GPU i mem skoro pa vruci na dodir :().
Što ti se grije Kyro?! Svašta, moje je bila uvjek led maltene.

MadBoY 18.03.2003. 23:12

Citiraj:

Originally posted by tor
Što ti se grije Kyro?! Svašta, moje je bila uvjek led maltene.
Nemam pojma. Originalni hladnjak mi se pokvario pa sad imam neki od TNT2 koji nevalja nista. A to mi je i do kućišta. Nevalja 5 para . Napajanje se grije ko ludo i bucno je ko sam vrag. Mislim da samo napajanje zagrijava proc jos 5c. Uglavnom nemam za novo kuciste, a ujak nikako da mi donese plexi :( .

tor 18.03.2003. 23:16

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Nemam pojma. Originalni hladnjak mi se pokvario pa sad imam neki od TNT2 koji nevalja nista. A to mi je i do kućišta. Nevalja 5 para . Napajanje se grije ko ludo i bucno je ko sam vrag. Mislim da samo napajanje zagrijava proc jos 5c. Uglavnom nemam za novo kuciste, a ujak nikako da mi donese plexi :( .
Tako več da. Znam da je moja bila led ledeni, još su u svim testovima hvalili hlađenje od herculesa, kao dobro napravljeno i to, a ti uletiš s ovom pričom. Niš, zali je dušikom i na posao:D

greg SE 18.03.2003. 23:19

Re: Koja je "normalna" temperatura za Durona 1200?

Citiraj:

Originally posted by Srky_866
Temperatura mi sad bude 48°C, a preko ljeta bude i 54°C pa sad neznam jel to normalno za Durona ili je los cooler? Inace cooler je GlacialTech Igloo 2200.
idle ili high????pretpostavljam high.....
meni je sad na 40 high (stalno jje high jel seti radi 24 sta na dan (btw, ja imam 4WU/dan, netko drugi?) ali posto ja volim hladnije okruzenje (nemogu spavati u toplom po zimi da ga jebes) to bas i neznaci puno
inace dva dana je bio bez termalne paste i s napjanjem koje za razliku od ovoga nepuse u proc i drzao se na 55 high, bojim se pomisliti koliko bi to bilo po ljeti :)

Srky 19.03.2003. 15:59

Re: Re: Koja je "normalna" temperatura za Durona 1200?

Citiraj:

Originally posted by greg SE
idle ili high????pretpostavljam high.....
meni je sad na 40 high (stalno jje high jel seti radi 24 sta na dan (btw, ja imam 4WU/dan, netko drugi?) ali posto ja volim hladnije okruzenje (nemogu spavati u toplom po zimi da ga jebes) to bas i neznaci puno
inace dva dana je bio bez termalne paste i s napjanjem koje za razliku od ovoga nepuse u proc i drzao se na 55 high, bojim se pomisliti koliko bi to bilo po ljeti :)

Da, high je 48°C sad ali sta kad dodje ljeto i budem igro po par sati igre pa usijat ce se, zato bi neki bolji ventilator uzeo koji ce mi ostat i za Athlona.

medo 20.03.2003. 14:34

računalo zatvorenog middle towera sa Duronom 1.3GHz hlađen Volcano 9 hladnjakom. na full opterećenju 61 pri najmanjoj brzini vrtnje, 46 na najvećoj.

tsuka 06.04.2003. 03:11

Citiraj:

Originally posted by medo
računalo zatvorenog middle towera sa Duronom 1.3GHz hlađen Volcano 9 hladnjakom. na full opterećenju 61 pri najmanjoj brzini vrtnje, 46 na najvećoj.
...meni je duron radio na 63-65...zatvoreno kuciste,igloo 2410,full opterecenje(4-5 sati igranja),midi tower,nije bio clockan...radio je cetiri mjeseca pa crko prosli tjedan pri bootanju(zato me inema na forumu,cekam novi proc)...LJUDI SAD PITANJE, jel moguce da je smece imalo neku gresku ili sam ja kriv kaj nisam napravio propuh kroz kuciste(u idle stanju temperatura je bila 50-52)...

msvrtan 06.04.2003. 04:14

Citiraj:

Originally posted by tsuka
...meni je duron radio na 63-65...zatvoreno kuciste,igloo 2410,full opterecenje(4-5 sati igranja),midi tower,nije bio clockan...radio je cetiri mjeseca pa crko prosli tjedan pri bootanju(zato me inema na forumu,cekam novi proc)...LJUDI SAD PITANJE, jel moguce da je smece imalo neku gresku ili sam ja kriv kaj nisam napravio propuh kroz kuciste(u idle stanju temperatura je bila 50-52)...
zamisli da ja tebem stavim par mjeseci na 50C .. mislim da bi riknuo...a i proc moze raditi neko vrijeme na visokim temeraturama ali fora je da ako radi an 5C iznad deklarirane preporucane da mu se vijek trajanja smanji za pola...sto znaci da ako je deklarirano 40 a ti ga picis na 60 da ce umjesto 10godina raditi godinu i pol...

cifre nisu skroz tocne..mozda se radilo i o 10C a ne 5C ali pokusavao sam ti karikirati..a i ostale vrijednosti su djelomicno karikatura...

a ako je on tebi bio konstantno na 62 u igri moze biti da ti je jedan dan bilo i toplije pa je otisao i na puno vise...da li imas ukljuceno u biosu da ti na 70 ili 75C gasi komp? ovo je jako vazno za postaviti a nazalost puno bios-a ima po defaultu ovo maknuto (ukljucujuci i abit!!!!)

Srky 07.04.2003. 10:51

Imam jedno pitanje da li pasta na procesoru igra vaznu ulogu kod hladjenja ili su to samo nijanse i gdje se ona stavlja (samo po jezgri proca ili...)?:beer:

greg SE 07.04.2003. 14:15

Citiraj:

Originally posted by Srky_866
Imam jedno pitanje da li pasta na procesoru igra vaznu ulogu kod hladjenja ili su to samo nijanse i gdje se ona stavlja (samo po jezgri proca ili...)?:beer:
igra poprilicnu ulogu i da, stavlja se samo na jezgru (bojim se i pomisliti na sta si ti mislio :D)
i daj please zamjeni/smanji ili vec nesto napravi s tim avatarom, jebeno me iritira.....

Srky 08.04.2003. 10:05

Citiraj:

Originally posted by greg SE
igra poprilicnu ulogu i da, stavlja se samo na jezgru (bojim se i pomisliti na sta si ti mislio :D)
i daj please zamjeni/smanji ili vec nesto napravi s tim avatarom, jebeno me iritira.....

Tvoja zelja je ostvarena i hvala na odgovoru :D :D :D :beer:

STRMX 08.04.2003. 16:00

kak se mora slusat grega:rambo:

Srky 08.04.2003. 16:07

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
kak se mora slusat grega:rambo:
Ma ne i tako je bilo vrijeme da mijenjam avatar :D :beer:

tsuka 12.04.2003. 03:25

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
zamisli da ja tebem stavim par mjeseci na 50C .. mislim da bi riknuo...a i proc moze raditi neko vrijeme na visokim temeraturama ali fora je da ako radi an 5C iznad deklarirane preporucane da mu se vijek trajanja smanji za pola...sto znaci da ako je deklarirano 40 a ti ga picis na 60 da ce umjesto 10godina raditi godinu i pol...

cifre nisu skroz tocne..mozda se radilo i o 10C a ne 5C ali pokusavao sam ti karikirati..a i ostale vrijednosti su djelomicno karikatura...

a ako je on tebi bio konstantno na 62 u igri moze biti da ti je jedan dan bilo i toplije pa je otisao i na puno vise...da li imas ukljuceno u biosu da ti na 70 ili 75C gasi komp? ovo je jako vazno za postaviti a nazalost puno bios-a ima po defaultu ovo maknuto (ukljucujuci i abit!!!!)

...sorry sto se ne javljam stroj mi nije radio...sto se tice proca riknuo je nakon samo cetiri mjeseca i to pri bootanju(znaci bio je potpuno hladan)...temperatura nije mogla preci 65 stupnjeva jer bi proradio alarm u motherboard monitoru(podesen na 65) a u biosu je podeseno gasenje na 70 stupnjeva...inace promjenio sam cooler i kuciste i sad je temperatura 44 idle 49-50 full load...

msvrtan 12.04.2003. 03:55

da ali ti je lako mozda proc odgulio svoje do tada i onda pustio dusu..nemogu ti nis reci na daljinu...

a na kojoj voltazi si ga drzao?

tsuka 12.04.2003. 04:17

...sve je bilo po default-u...nisam nista dirao jer sam vec spalio celeron 566 pa sam morao kupiti plocu i procesor...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:09.