![]() |
Test hladnjaka za graficke kartice
-mogu samo potvrditi vrhunske rezultate Accelero X1 hladnjaka
-dotični hladnjak sam prije tjedan dana montiro na svoju 6800 Ultra karticu koja je dotada bila više pećnica nego grafička kartica -na njoj sam promjenio već 3 hladnjaka, i tek zadnji radi svoj poso onako kako je i zamišleno, tiho i hladno -evo i usporedbi izmedu NV5 i AcceleraX1 u zatvorenom malom kučištu Antec Sonata 2 sa jednim ispušnim ventilatorom od 120 mm na 1000 okr/min -napomena: rezultati mjerenja su znatno ekstremniji, s obzirom da se 6800Ultra grije znatno više nego 7900 GTX koji radi na čak 180 Mhz više NV5 Silencer : idle 63 stupnja load 82 stupnja Accelero x1 : idle 49 stupnja load 62 stupnja Tvornički h : idle 57 stupnja load 84 stupnja -iz ovih rezultata jasno je da će sve jače grafičke čipove učinkovito moći hladiti samo hladnjaci bazirani na tehnologiji toplinskih cijevi |
E kad vec stoji tema... drago mi je da je Accelero X1 napokon testiran i na PCEkspertu.. A sto se tice ovog VF1+ hladnjaka (kojem je puno ime tako komplicirano da sam ga vec zaboravio :D ), e tu mi je test odradjen polovicno. OK, nedostaci su napomenuti, ali nije ulozen trud u to da hladnjak pokaze sto moze tj. da se provjere mogucnosti pasivnog dijela. Zar je tako tesko zamijeniti limic od graficke i postaviti onu malu zujalicu od venta na pravu poziciju? Jesmo nekakvi eksperti ili nismo? Imam dojam da bi onda rezultati testa ipak bili znacajno bolji jer bi zrak isao kuda i treba ici - izmedju rebara.
Ocjena testa: 3 ..i to ponajvise zbog cinjenice da je testiran Accelero X1... |
I ja mogu reci da nisam bas ocaran samim testom. Znate to vi i bolje uraditi. Gdje je dio sa overclockovanjem? Na pocetku ste naveli da je u prvom redu razloga iz kojih se mjenja hladnjak bas OC, a vi niste nista uradili po tom pitanju.
Ocjena 2-3. |
"Mi smo se pak ograničili na sadržaj paketa i pokušali izvući maksimum iz njega."
Prilikom testova pokušavamo uvijek ispitati proizvod onakav kakv je, tj. kako će ga večina korisnika upotri***************iti. Piljenje držača ne dolazi u obzir, a to je bio jedini način da se ventilator pričvrsti na namijenjenu mu poziciju. Nije ovo A je to ili Grunf eksperimenti, već realan prikaz "što dobijem za tu paru". Činjenica da taj hladnjak nije kompatibilan s grafičkim karticama s duplim limom je okolnost zbog koje bi 99% potencijalnih kupaca odustalo od njegove kupovine...I još uz to, taj hladnjak nije vrhunac ponude, košta više od bliske i bolje konkurencije, a i ne može se kupiti kod nas! A i kad bi išao sjeći i piliti držač - pitanje je bi li i to pomoglo da se on pozicionira kako treba. Test smo radili da pokažemo što hladnjaci mogu (ili ne mogu u ovom slučaju) i to je to. Što se tiče rezultata ocanja, "detaljnijim" proučavanjem teksta -:) mogli ste pročitati da postoje problemi s mjerenjem temperature kod tog hladnjaka prilikom oocanja. Te brojke nisu bile realne i usporedive, a ja nisam htio stati iza njih u takvim okolnostima. I to je to. Mogao sam izmisliti brojke a to ne ide... A vaša očaranje ili ne - e tu vam nažalost ne mogu pomoči. Pišem svoje testove uvijek kako mogu najbolje, sviđalo se to vama ili ne. |
Citiraj:
: stoopid : bonker : : roller : |
Kolega Igore pa hebemu miša,mislim sve je o.k. ali zar nemaš filing da tu nedostaje Zalman VF900... :confused: : stoopid
|
Citiraj:
|
Citiraj:
btw dugujes mi pivu vec 2 god:P |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nažalost, Zalman je došao prekasno da se napravi usporedni test s ova dva.
Ali, bude test Zalmana na XTX-u pa bumo vidili onda čija majka crnu vunu... |
Citiraj:
Ovo je bez-veze jer GTX-ica ima već tvornički dobar hladnjak koji nema smisla mjenjati. Jedino ako ideš na vodeno ili fazno hlađenje za extremniji overclock. |
Citiraj:
|
prema MMovim riječima Vf900 za 10-15 stupnjeva dere VF700, na X1800XT
|
na def.volt ne kuri više od 70: hello2 : 700/850
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:34. |