![]() |
Pomoc oko Windowsa
Ovako, imam Intel Pentium Celeron koji radi na 700 Mhz,
32 ili 64 MB RAM... Koje windowse da stavim gore, a da nije presporo, da je stabilno..?!?! Bili su Milenium, no mozda moze gore i 2000 ?!? Hvala. |
Re: Pomoc oko Windowsa
.
Citiraj:
|
Za pristojan komp Win98. Ostalo je preteško.
|
Kova, a sto ce ti 2000 pro:gringo:
|
radi novih drivera, i puno vece stabilnosti sustava, kova stavi win98se i vozi nema boljeg od tog za tih 64 rama.
|
w2k pro ne stavljati na masinu s manje od 128mb rama...xp-e ne manje od 256 mb...
kupi jos rama za tu masinu nije da te 256mb kosta tak puno....a ak nemas para uzmi 128... |
Ako ne citate ja imam svoj komp :))) SIGNATURE...
No ovo sredujem jednoj curi..., a zaboravio sam vec kako funkcionira .. A za vasu informaciju ja sam imao na Celeronu 300 win XP i radili, nije bitno kako, ali jesu :))) Jos samo da nabavim Win 98 SE, pa cu snimiti.. Problem je sta ima Office 2000, pa prepostavljam da se to malo krsi sa slabijim windowsima.. ?!? |
ma moze stvati i 98 ak vec imas to:beer:
|
Citiraj:
sta bi onda meni komp trebao izgoriti kad ne winME pokrenem officeXP?? :D :D :D |
Ok ok ...
Ne da se krsi..., ali sigurno radi sporije.. Stavit cu Win 98, ako ne nadem SE ili Milenium..., a office 2000 Hvala na pomoci decki.. |
BEDASTO PITANJE
DA VIČEM DA ME SE ČUJE!!!
Kaj je tak teško skupiti još 100 - 200 kn i kupiti koju pločicu onih crnih keksiju kaj se zovu RAM? Mislim ljudi po oglasnicima daju te PC133 / PC100 u bscijenje pa mislim da bi bilo lijepo kupiti još koju za tu 700-tku, kaj ne?:confused: |
true, true :D
|
sto ne nabavis nekih 256mb i stavis u taj komp i onda mozes staviti koji god OS hoces, jer cpu ju je dovoljno dobar.
|
Kao prvo nije moj kompjuter...
Curi se zamrzne samo ekran dok radi na kompu... ocito se pregrijava... Zuji prejako napajanje (vent). Ima win 98 Se i Office 2000, i kaze da od kada ima office da joj se bloka komp. tj. slika se samo zamrzne... A ja daj uzmem vece kuciste, bolje napajanje, novu memoriju i .... ?!?!? Ja bi to sve napravio.. no objasni to curi kojoj je komp. radio prije offica i koja ne zeli dati vise ni lipe za taj komp. ?!?!? A ima neko micro kuciste, napajanje je duplo manje od standardnog, tako da nisam uspio ni to zamjeniti... Probat cu prvo samo instalirati Win 98 i Office 98 (ili 2000). Pa ako se bloka onda mijenjam kuciste, napajanje i memoriju ... |
Prema M$-u, za win 2000 Pro minimalna konfa je P133 i 64MB RAM-a.
Volio bih viditi Billa da radi na takvom stroju. Što se Offica tiče, kažu da je potrebno 4MB za svaki otvoreni Office program. Inache, radio sam na Celeru 300@450MHz;128MB i Win XP, upotrebljivo je. P200MMX, 128MB, Win XP, Office 2000 - za 'net i mail - ide. Naravno, ako ne očekuješ čuda. |
To se slažem jer sam ja imao na PI I 300 s 256 RAM i radili su :)
A ovo je za curu kojoj trebaju samo word, excel i to je to .. |
Ma radi i Office XP na windowsima 98, samo možda premalo RAMa kao u ovom slučaju može zamrznuti komp-zašto ne predložiš toj curi da kupi još malo RAMa-pa nije skup a poboljšao bi stvari. Kad smo već kod RAMa znate da sada 512 MB SDRAMa stoji više od 512 MB DDR 333. Istina samo za 7 kuna (prema HGspotu) ali kako god bilo DDR je više puta bolji od SDRAMa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:06. |