![]() |
windows oem
ovako..
imam doma na jednom cd-u win XP SP2 corporate, a na drugom nekakav "windows xp oem preinstallation kit" i zanima me ovo.... jel pomoću ovih cd-a mogu instalirati XP ali oem verziju... sada se neki ptaju zašto... jer imam nekoliko nepiratskih cd key-eva za win xp oem.... zanima me od svega najviše što je to točno "windows xp oem preinstallation kit" i kako da ja to instaliram... ako netko ima nekakve upute.... hvala... |
Nazovi M$ službu za korisnike, vjerujem da oni znaju odgovor.
|
1) MS Hrvatska, besplatni broj telefona: 0800 300 300
2) treći hit na gugletu: http://www.ltcom.com/page/FAQ/WinXP%...llation%20FAQ/ |
M$ služba za korisnike je zbilja OK. A imaju mali test: pitaju te za ime i prezime. Ako napraviš tu-tuuu znači da foliraš s nelagalnim softverom. Ako ostaneš na liniji i kažeš kako se zoveš, ideš na drugi level.: goood :
|
da, okej su. pitaju je tko si, što si i odakle si, zapišu te i prebace dalje, pa ti pitaj ponovno. to me podjsetilo, nisam im dugo uletio s nekim polu-suvislim pitanjem. :D najjače mi je dok zbunim operatera toliko da tip cima još dvojicu pored sebe i onda mi nakon par minuta veli da će mi se javit mejlom. ><
|
Taj windows xp oem preinstallation kit ili OPK ti je inače namijenjen system builderima odnosno sastavljačima računala, a sa njim se kao može:
- Mogućnost dodavanja vlastitih kontaktnih podataka u sustav da bi korisnici znali od koga zatražiti podršku. - Mogućnost dodavanja prečaca i označavanja računala logotipom tvrtke. - Prilagodljiva metodologija nudi mogućnost odabira predinstalacije s CD-a, mreže ili drugog računala. - Omogućuje hardversku fl eksibilnost jer nudi mogućnost predinstalacije upravljačkih programa za uređaje za koje ne postoji ugrađena podrška u operacijskom sustavu. - Omogućuje predinstalaciju softverskih programa za vrijeme instalacije sustava Windows XP. - Mogućnost ispitivanja putem testiranja računala s predinstaliranim softverom bez prekida postupka predinstalacije. eto.. ako ti je šta pomoglo :) za službene neke informacije od MS-a treba biti partner da se dođe na te stranice.. |
Citiraj:
pa kao da im preko telefona ne mozes rec da si pasko patak :) |
windowsi koje ja trenutno koristim mi je MS služba za korisnike aktivirala preko telefona i regala na moje ime i prezime.
windowsi su bili na cd-u vrijednosti cca 1kn i 60 lipa :D |
Super. Što misliš da će se dogoditi kad se pojavi čovjek s originalnim medijem i računom?
|
ukrao mi je oboje!
|
Ne znam. Nadam se da neće doći do toga. Mene su, s druge strane, kad sam kupovao upgrade verziju win XP, tražili da im pošaljem kopiju holografske naljepnice s win98, što sam i učinio.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45. |