![]() |
divx to dvd
ima li tko kakav dobar program na pameti?
probao sam par (ne sjećam se kojih) i bila je katastrofa, previše kockica i štekanja |
Ovisi koliko si vremena spreman ulozhiti u svladavanje toga.
Najbolji rezultat chesh dobiti korishtenjem CCE-a, s tim da je on vjerovatno i najskuplji program te vrste. Nauchi se koristiti i Avisynth jer chesh tako moch dodatno poboljshat sliku, dodat titlove i izvodit razne perverzije sa slikom/zvukom. Ukratko Ulazni materijal > Avisynth > CCE, s tim da se chesto preporuchuje koristiti neki drugi program za pretvaranje formata zvuka (ukoliko je to potrebno), npr. BeSweet, no dobit chesh okej zvuk i sa CCE-om. Osim toga ti treba neki DVD Authoring program: IFO Edit, TMPGEnc Author ili sl. |
jel se s tim CCEom mogu pretvarat i ostali formati npr mpg u avi i tak*
|
Nakon dužeg traženja takvog programa(isproba san doslovno sve) pronaša san ovaj http://www.trustfm.net/divx/SoftwareAvi2Dvd.html
Prog je potpuno free i u sebi sadrži 4 besplatna (kvalitetna)kodera za prebacivanje avi u dvd.BTW program može koristiti i CCE...Iako je još u beta fazi svoj posao odrađuje bez ikakvih problema.Jednostavan je za uporabu,a i imate tutorijal na istoj stranici.Obavezno isprobati!!! |
Moj savjet je VSO ConvertxtoDVD, verzija 2.0 pa na vise, moze se raditi meni, titl podesiti, zvuk takodjer, kvaliteta enkodiranja je znatno poboljsana od verzije 1.9, te pri max kvaliteti je super slika... Jedino sto program nije free.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja tu koristim nekoliko programa:
1. DVDMaestro 2. SubRip 3. TMPGEnc Plus 4. VirtualDubMod 5. Audition Kvaliteta DVD-a ispadne identična DivX-u. |
Po meni je to uzaludan posao. Nijedan DVD napravljen iz DivX neće imati DVD kvalitetu. Ionako je 90% DivX napravljeno iz DVD-a. Šta nije jednostavnije prepržiti DVD?
|
hm.. gledaj ovu logiku... divx format se skine s interneta puno brze jer je manji i logicno je da ce se izraditi iz divxa dvd... a i neke stvari, kucni uradci sto se ima na kompjuteru, svatovi, krizme, pricesti ili sta li vec koje se snimaju kamerom pa prebacuju na komp, to treba prebacivati...
|
Otishlo sve u krivom smjeru.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:34. |