PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Live / Audigy .... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4070)

keiku 15.03.2003. 16:29

Live / Audigy ....

Ovakoca .. ovo ce vjerovatno zanimat ljude sa P4 (HT enabled) i SMP frikove ko ja ...

Audigy 2 Set drivera .... je napokon ... HT (citaj SMP) compliant ...

naravno moze se natjerat instalirat na live/audigy kartice ...

ako koga zanima mogu postat detaljni opis ...

Do ovih drivera .. CL nije izdao nijednu seriju koja je ispravno radila na SMP(HT) masinama ....

Eto

metalac 15.03.2003. 19:16

Re: Live / Audigy ....

Citiraj:

Originally posted by keiku
Ovakoca .. ovo ce vjerovatno zanimat ljude sa P4 (HT enabled) i SMP frikove ko ja ...

Audigy 2 Set drivera .... je napokon ... HT (citaj SMP) compliant ...

naravno moze se natjerat instalirat na live/audigy kartice ...

ako koga zanima mogu postat detaljni opis ...

Do ovih drivera .. CL nije izdao nijednu seriju koja je ispravno radila na SMP(HT) masinama ....

Eto

ja imam Creative Lab Live! i radi fino na smp masini, moguce da je to bio problem samo sa HT procesorima.

gpremec 16.03.2003. 00:23

Nekoliko dana nakon pojave P4 3.06 i HTa, uocili su se problemi s Audigy linijom zvucnih kartica od CLa. Ako se ne varam, na nasim novostima je bila vijest o tome i link na originalan izvor.

Cini se da problemi kod Audigy nisu zbog SMPa, vec zbog HTa (koji se za sada pokazuje kao realno neupotrebljiv).

metalac 16.03.2003. 11:43

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Nekoliko dana nakon pojave P4 3.06 i HTa, uocili su se problemi s Audigy linijom zvucnih kartica od CLa. Ako se ne varam, na nasim novostima je bila vijest o tome i link na originalan izvor.

Cini se da problemi kod Audigy nisu zbog SMPa, vec zbog HTa (koji se za sada pokazuje kao realno neupotrebljiv).

neznam meni se taj HT uopste nesvidja, cini mi se ko da je neko zesce sranje. Cuo sam da postoji dosta problema i da se grije nenormalno tako da P4 non-stop radi na frekvenciji manjoj od navedene zbog onog njihovog "Thermal Throtling".

keiku 16.03.2003. 14:13

Re: Re: Live / Audigy ....

Nope .. problem je jer driveri nisu SMP compliant ... kako je HT ustvari idiotska izmisljotina intela da jedan proc moze radit ko 2 .. (hmmmz ...) ... to ti je "poor man's" SMP ...

basicly, driveri "zaborave" na kojem procu rade ... i ode sve kvragu ... to je poznata greska od Live na dalje i do sad CL nije nis napravio da popravi jer SMP uzera ima "malo" u svijetu ... kako P4 HT procesor je mainstream .. podgorilo im pod nogama pa morali malo to sredit :)

btw ... sa foruma koji redovito posjecujem (2cpu) do sad su ljudi imali problema sa CLom na ovim platformama ...

dual ppro
dual P II
dual P III
dual Xeon
dual Athlon

pa ono :)

metalac 16.03.2003. 23:04

Re: Re: Re: Live / Audigy ....

Citiraj:

Originally posted by keiku
kako je HT ustvari idiotska izmisljotina intela da jedan proc moze radit ko 2 .. (hmmmz ...) ... to ti je "poor man's" SMP ...
pa ono :)

neznam sad kako je to PoorMan's smp kad jedan HT procesor te dodje $600 dok ploca te dodje oko $250. Dok mozes uzeti dual Xeon, dva CPU oko $500 i ploca oko $350 i dobijes pravi dual sitem nekih $50 manje. Ili jos bolje uzmi dva XP oko $300 i ploca za nekih $200.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:15.