![]() |
GF4 MX 4000 ili GF4 MX 440 - koja je brža?
GF4 MX 4000 ima 128 mb a MX 440 64 mb .....
|
nijedna, obje su sr***
|
Citiraj:
|
varan je reko tocnu informaciju. imam mx4000 u jednom kompu i nije bas... memorija je samo za mazanje ociju... nista joj ne pomaze (nazalost)
|
Imao sam ja prije mx440 .. a čuj..."dobra" je grafa za uredske aplikacije,....
|
Da skratimo pricu mx440 je bolja, ali ako kupujes ne bi ti preporucio niti jednu od ove dvije, radje si negdje nadji polovnu GF3 Ti200 ili 500 i mozes si tu i tamo nesto dobrog i odigrat( heroje V, recimo)
:beer: |
imao obje,mx 4000 bi bila malo jača,po brzini su slične pa ovih 128MB presuđuje,ali ne bi preporučio,radije GF4200 128MB ili nekaj takvo samo da nije MX
|
Naravno da ne kupujem niti jednu od te dvije....grafe su vec tu (na poslu) pa da znam koju da smjestim u svoj komp. I meni se čini da je ova MX 4000 malo brža, tj. da manje zapinje zbog 128 MB. Ajd ako netko zna nešto više o samoj arhitekturi dotičnih neka kaže riječ-dvije. Da vidimo je li razlika samo u količini rama.
|
ma to su ti isti graficki chipovi.. pa ih lipo spucaj u komp, pokreni Everset ili nesto slicno.. pogledaj taktove memorije, širinu sabirnice, i takt GPUa... i onda cas i sma znati odluciti. Ako neka ima 64-bit sabirnicu, odmah je odbaci :)
|
mislim da bi obje morale biti 64bit,barem su ove koje sam ja vidio bile
|
Sve MX4000 su 64-bitne. Sad kod MX440 ima malo zbrke, SE modeli bi trebali bit isto 64-bitni, ali ima i 128-bitnih. Obje su AGP 4x. U svakom slučaju, pogledaj kolka je mem. sabirnica na MX440.
|
Ma i jedna i druga imaju toliko slab GPU da im ne treba neka 128-bitna mema :)
Mislim 9600-non pro ima jednaku mem. propusnost kao i MX440-ne SE :D |
Citiraj:
SE kod ATi-a = najzaguljenije SE kod nVidia-e = najbolje (ali samo kod serija 2, 3, i 4 vec kod FX serije ima i ono Ultra) Ja sam imao ABIT Siluro GF 4 mx440 AGP 8x i clockala se nenormalno. Imala je ogroman hladnjak sa jako dobrim ventilatorom. U RivaTuneru sam joj stavljo frekvencije GPU-a i meme i preko onih sa upozorenjem (sa znakom uzvicnika) i radila je kako spada bez zamrzavanja i pucanja tekstura... |
Definitivno je MX440 bolja! Imao sam obje i mogu reci da se MX440 puno bolje clockala i dosta brze su radile igre! Maksimalno sam ju uspjel natjerati na 350/680 ak se dobros sjecam, memorija je bila jako dobra, Tiny BGA chipovi... I da, MX440 SE ima podrsku za AGP8x, a MX440 obicna nema! MX4000 nemoj stavljat nikako : nono :
|
Citiraj:
P.S. Mislim na 128-bitnu, dakako. |
Citiraj:
|
Ako nije običnog onda je SE. : lol2 :
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52. |