![]() |
GPS
htio bih instalirat gps na svoj mobilni i naisao sam na par zanimljivih kompanija kao sto su tomtom, nav4all i route66. s obzirom da je nav4all program besplatan oni me i najvise interesuju ali ja se slabo razumem u sve to. zna li ko kako da izaberem pravog provajdera?
|
kao prvo moraš napisato koji imaš mob...inače ništa! a koliko ja znam, tomtom i nav4al su jedni od boljih, čak sam na netu našao tomtom sa hrvatskim kartama
|
Kak to uopče radi?
|
TomTom radi samo na nekim mobitelima što je i navedeno na njihovim stranicama. Postoji i verzija za PDA tipa iPaq. Prije jedno godinu dana tražio sam frendici karte, ali nije bilo ničega zapadnije od Italije i južnije od Austrije. Da bi radio moraš imati GPS jer je TomTom ustvari route planer.
Princip rada je jednostavan - uspoređuje tvoju poziciju pomoću GPS-a sa kartom koju ima u memoriji i vodi te lijevo, desno,... Hebeno je ako se nešto radi na cesti pa je zatvorena i onda moraš tražiti alternativne rute od točke A do točke B. |
ja licno ti preporucujem nav4all jer ako ti mobitel nema gps a nalazi se na njihovoj listi onda ti je to najeftinija varijanta. njihov gps je dobar a jedan je od najjeftinijih na trzistu, plus dobijas i njihov program besplatno. imaju dosta mapa, skoro cijelu evropu, mozda cak i BIH...: stoopid a mozes i da izaberes jezik na kom bi da ti je navigacija...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:42. |