![]() |
konfiguracija, jamstvo
pitanje o jamstvu, pošto je svuda jamstvo na konfig. 1god., zanima me jel onda prestaje garancija i na ostale komponente? hvala
|
Komponente izvan gotove konfiguracije, dakle printer,monitor i druge stvari imaju svoju garanciju (barem u većini slučajeva ;))
|
al unutar, npr. graf koja ima 2 godine automatski ima samo godinu? ak je tak, jel ima ikakv način da imam garanciju samo na komponente.
|
ne..godinu dana je na konfiguraciju kao cjelinu, dakle: nešto ti ne valja, nosiš cijelu konfu tamo di si kupio i oni su dužni otkloniti kvar.
Cijelo vrijeme imaš puno jamstvo na pojedine komponente, samo nakon isteka jamstva na cijelu konfu, dužan si sam dijagnosticirati kvar i odnesti pokvaren dio na servis, inače ti servis naplaćuje dijagnostiku, ugradnju novog dijela i sl. Ako ti daju neznam tri godine garancije na komp, to znači da prodavatelj sam pokriva dodatne godine jamstva na one komponente koje nemaju same trogodišnje jamstvo; uglavnom jako rizična igra za shopove koji ovo rade, obično recimo očajnički čin da se privuku kupci :) makar ova strategija ne jamči da će taj isti dućan i postojati za koju godinu ;) |
hvala
|
ustvari, imam još jedno pitanje. ako u konf. naknadno ugradim zamjenim neku komponentu, jel time gubim ikakvu garanciju na ostale. nadam se da nisam dosadan, al ne želim da se s***************em. hvala svima
|
gubiš samo garanciju na cijeli komp kao cjelinu, pošto obično stave naljepnicu koje onemogućuje otvaranje case-a bez da se primjeti.
Garancije komponenti vrijede normalno. |
Citiraj:
|
Svaki! Na komponente vrijedi garancija koja je na garantnom listu. Ovo sam već jednom pisao: Garancija na cijeli komp je mamac da kupiš cijelu konfiguraciju u tom dućanu. Time ti njima činiš uslugu jer si sve komponenete kupio kod njih. Nema šanse da ti igdje to poništava garanciju na pojedini komponenete!
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:12. |