![]() |
64 = 65 ?
|
Fakat...
Te matematičke fore mi nejdu u glavu |
Treba pitat rendulu, ipak je on masni džiiik što se tiče škole :D
Kak on veli ja mu vjerujem, samo da nije napušen :D |
***************iga, al treba ga uhvatiti takvog! :)
|
LOL, to ti je nešto u vezi s koordinatnim sustavima. U svakom slučaju call rendula!
|
Ma fora je sto ove crte sto povlace idu u nekim grbavim smjerovima, pa tako "stvore" jos jednu kockicu. Napravite kvadrat 8x8 i izrezite kako su poslagali, i vidjet cete da se ne slaze u drugi oblik bas najbolje (koliko se sjecam pojavi se praznina, tj. 65-ti kvadratic izmedju trokutova ili tako nesto...). Uglavnom, dobra fora dok se ne skuzi...
|
vidite ona 2 pravokutna trokuta? e vidite da se ne poklapaju...;)
|
nekontam: stoopid
|
|
Citiraj:
Linije nisu savršene pa se "stvori" jedan kvadrat viška. Ovu foru smo radili u školi pod matematikom prije godinu, dvije. Uostalom, i u onom gornjem desnom kutu mu je malo izvirio rub, nemre se to savršeno poklopiti :) |
sad svi vidimo da savrsenost ponekad ne valja:). savrseno odsijeces i dobijes - rupu (?):)
u svemu postoji rupa |
Videl sam već nekaj slično, ali uživo.
|
to vam nije matematika, to su opticke varke :)
|
Citiraj:
|
a steta zakasnio sam...ak bolje pogledate vidjet cete da je u sredini na dijagonali veca provrsina crnog...iliti "dodani" prostor
|
da, to je paralelogram povrsine 1:D
|
Citiraj:
|
Sad sam se baš ufurao u to. Evo još jedan zadatak:
http://webpost.net/n0/n0cturnal/trigrid.gif Ajmo ko će prvi skužit. Ja sam odmah skužio. :D |
Meni ne radi link, no progooglao sam po nazivu slike iz linka, i mogu samo rec da se pogleda najduza stranica "trokuta" ;)
Ista fora kao i ovo iznad... |
404 Forbidden
You don't have permission to access /n0/n0cturnal/trigrid.gif on this server. |
mat: greska je 403 forbidden, 404 je not found ;)
bilo je pred koji tjedan isto tu :) edit: upisite trigid.gif u google pretragu slika i dobite odma :) |
Citiraj:
|
opticke iluzije :D
|
Jeste skužili?
P.S.: ne znam zašto ne radi link, sad ni meni više ne radi. :( |
Napisao sam iznad u cemu je stos...
Gledajte najduzu stranicu "trokuta" pa cete vidjet da se na jednoj slici uvija prema gora, a na drugoj slici prema dolje, dakle, nije ravna, kao i na prvoj slici... opticke iluzije potpomognute matemetikom... Uostalom, evo je i slika i rjesenje "problema" http://www.marktaw.com/blog/TheTriangleProblem.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:01. |