![]() |
webbill - dodjeljivanje imena brojevima
Dakle moze li se dodijeliti ime broju, kako bi jednostavnije pregledao potrošnju?
Mislio sam copy&pastat u excel, pa onda find & replace tel broj s imenom, ali nece mi pastati brojeve kao tablicu pa sve zavrsi u jednom cell-u. |
cime su ti razdvojeni stupci u trenutnom dokumentu?
mozes to past-at u notepad i saveat txt pa u excelu napravit import data i kad te pita uneses taj znakic kao ono sto razdvaj polja druga opcija ti je pasteat u word i tamo taj znakic zamjenit sa tab znakom (mozes sa replace) pa onda od tu kopirat u excel |
Evo probao sam sa wordom, ali nema nikakav znakic za zamijenit.
Ali zato u notepadu ide bez problema. I onda samo poslije copy&paste u excel i radi bez problema. Sad jos samo da napravim neki makro da zamijeni brojeve u imena i savrseno... hvala Tooma |
ne moras radit macro
mozes napravit u drugom sheetu stupac s brojem pa stupac s imenom onda u prvom sheetu uz pomoc vlookup formule iza broja nadodas ime |
Bilo bi jednostavnije kad bi to HT sam radio. Da dobijemo uz broj i ime & prezime vlasnika linije. Taj ispis ionako nije real-time, ne bi bio problem pustiti preko noći nekakav batch proces koji će čupat imena iz baze pretplatnika i bacat ih u famozni ispis poziva.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57. |