![]() |
Abit KV7 tiru-liru prob
Molim pomoc!
KV7 sa Athlonom 2500+ bez overclocka, jedan dan samo se poceo gasiti i tuliti. Otvorio i vidio da MB chipset cooler ne radi. Skinuo, stavio plavog zalmana pasivnog, radio je 5 minuta i opet... Poskidao sam sve kartice osim graficke, i jednostavno nece. A nije topao, BIOS javlja max 65 stupnjeva na CPU i 60 na ploči prije nego se ugasi. U cemu da trazim prob? |
Kako su postavljene shutdown temp. u biosu?
Probaj ih povečat na 70-75 |
Na 95/120
|
malo su rti temperature visoke, za 5 minuta rada kompa
|
Sad se sjetih dodatnog detalja, MB chipset je bio jako vruc dok su kartice bile unutra... nakon sto sam ih povadio, vise nije toliko vruc ali i dalje ne radi.
(skystar 2 + diseq, tv tuner, firewire kartica, adsl modem) |
Hmm... dal sad na kraju opce pali masinu ili ne??? Isporbaj sve komponente posebno na drugoj masini i ako rade onda nazalost znas kaj je :D
|
Hvala na inspiraciji i mišljenjima, dovele su do rješenja!
Usput sam još malo prekopao forum i našao how-to kompletnog čišćenja cijele mašine i mijenjanja paste, mašina sada radi, PWM 52 st., CPU 48 st. Hvala još jednom! |
KV7 očito ima problema sa grijanjem čipseta koji se grije ko mutav. Nije mi jasno zašto jer imam i jednu Epox ploču sa istim kt600 čipom i taj se ne grije jako.
Bit će da je Abit nešto zahebo na toj ploči. Ja sam problem riješio pripasivanjem kulera za s.370/s.A sa 6 cm ventom, a i sada mi je temperatura procesora 5-10 stupnjeva manja od one čipseta. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54. |