![]() |
Intel Core duo 1,66 vs Turion 64 MT34 1,8
Koji je procesor bolji od ova 2 iz naslova tj. da li Turion mozda ima vecu alternativu ako se uskoro prede na 64-bitne windowse?
Kakvi su Asusovi laptopi? Hvala na odgovorima |
Da preformuliram pitanje - znam da je duo core bolji proc ali me zanima da li ce turion obavljati u kracem roku neke operacije sa 64 bitnim aplikacijama
|
Koje to aplikacije koriste 64 bitne vindoze? Možeš ih nabrojati na prste jedne ruke. Kao i drivere za te vindoze. Po meni, 64 bitna vindoze se još ne isplati stavljati. Dok se one počnu 'stabilizirati', lap će ti biti za rashod.
Ja sam zagriženi AMD-ejac pa svejedno glasam za Turiona. |
ima dosta aplikacije i svaki dan ih je sve više. ako hoćeš dokaz, čak ima i 64 bitnih drivera za moj speedlink gamepad koji košta 80kn:D:D:D. ja bi i stavio samo 64 bitne da imam drivere za glupi usb adsl modem:fuming:
|
mislim, ako ces korisit 64-bitne windowse onda uzmi turiona, makar ne vidim razloga zasto preci na 64-bit???
ovisi jel ti treba dual core ili ne.... ja bi uzeo core duo, jer ne se igram ili sl. a sad sve ostalo ovisi... |
Buduci da je Vista pred vratima ja bih uzeo Turiona jer ces onda ipak osjetiti boost na 64 bita! :beer:
|
pa nece Vista biti samo 64 bitna.....a uostalom, znas kako ce se laptop vuci na Visti....i za 64 bita, treba min 1gb rama, a pozeljno je 2gb!
|
64 bit dolazi i to je neizbjezno! Sto se tice 32 vs 64 bit prednost je na strani na 64bit za nekih 25-40% po tvrdnjama ekipe iz Microsofta!
Ubost kasnije jos rama u laptop takodjer nije neki problem! Sigurno je lakse nego kupovat ponovo neki Intelov laptop koji ce imati podrsku za 64bit! :beer: |
A koje aplikacije koriste duo core?
|
photoshop, razni cad programi, programi za obradu videa, winrar i sl.
a usotalam, prednost je sto ti prava real time antivirusna zastita nece utjecati na performanse.... ako microsoft kaze 25-40%, podijelis tu vrijednost sa 10 i dobijes stvarni dobitak i to uz uvjet da dok si na 64-bitnim windowsima imas duplo vise rama... |
Citiraj:
|
ovako, ako nisi probao 64-bitni win, preporucam ti da to napravis.
drugo, ovdje imas link pa se informiraj malo o registrima i njegovoj sirini i kako to ide sve, jer se meni neda objasnjavat.... ne kazem da je turion los procesor, dapace, on je odlican procesor, ali ja ga ne bi uzeo zato sto nema 2 jezgre....jednostavno je puno ugodniji rad na dual coreu... |
Duo Core je odlican procesor, ali kako se ovaj Turion pokazao kao odlican procesor,
neces pogrijesiti uzmes li i njega. Moj osobni izbor bio bi Turion. |
mene zanima temperatura TUriona jer sam u jednom laptopu vidio athlon 64 koji je živa tragedija toliko se grije da cooler cijelo vrijeme radi na maximumu i zna se još pregrijat!
|
Citiraj:
|
ako nisu mobilci, onda se griju u laptopu, da....
a ostali su ok... a tvoja odluka oces intel il amd.... da ja biram jednojezgreni, izabrao bi turion, a ako je core duo u pitanju, onda intel |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:06. |