PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   6800 GT (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40038)

zwer 26.05.2006. 20:37

6800 GT artifakti

Nisam pratio forum dosta dugo, pa ako je bila vec slicna tema s odgovorom, brisi :)

Dakle, imam tu 6800GT vec skoro dvije godine, radila je savrseno, na njoj je artic cooling silencer. Unazad nekih tjedan dana javljaju mi se artifacti na ekranu (obicno rezultat pregrijavanja) kojih se nikako nemogu rijesiti... Proizvodjac je Pixelview (ne pitajte oznaku modela jer sam je dobio u vrecici :-/)

dflt clock kartice je 350/1000, radila je mjesec-dva na 400/1100, kasnije sam vratio jer nije imalo smisla tada. dakle zadnjih barem 18 mjeseci radi na default frekvama, cooler je redovito ciscen od prasine i temperatura (idle) se uvijek kretala od oko 50-60 stupnjeva. Full load se ne sjecam, mislim da je najvise bilo 80ak stupnjeva, a posto pise da je Core treshold oko 120, mislim da tu nema problema...

I evo danas vec nemogu igrat nista, nakon 2 minute sljake krenu lagane tockice i pucanje tekstura, kasnije vec koma i mrcinski trokuti iskacu i slicno. Obicno se onda smrzne na 2-5 sec i nastavi opet s pucanjem tekstura... pa tako 3-4 puta i onda full freeze i moram rebootat. Nije pomoglo ni otvaranje kucista ni nafrljivanje ventilatora do jaja i slicno... Tako da mislim da nije stvar u temperaturi... Cak sam ju i downclockao na 280/800 - ista stvar, par minuta i sve ispocetka... :-/ Mijenjao i drivere, 3 razlicite verzije (zadnji, stari 3-4mj i 12 mjeseci)., nije pomoglo.

Ima netko kakve ideje? : hitthewa : hitthewa

Jerry 26.05.2006. 20:59

Frend je imao GF4 Titanium koja je radila iste probleme. Probao je razlicite coolere, pasivce na memi, drivere, taktove i nista nije pomoglo. Na kraju je slucajno probao cooler od Gainward 5900XT i sve je radilo normalno. Ponovo je stavio stock cooler i opet je imao sranje po ekranu! Pa sad ti skuzi do cega je! Mislim da 5900 cooler ocito hladi neki dio koji nema veze ni s GPU-om ni sa memorijom!

Panzer 26.05.2006. 22:38

Stavi neki vent da puse po repu kartice, mozda ti se kondenzatori previse griju i tak... Na mojoj su bili vruci kondice, pa sam stavio jedan 80mm vent da puse po reepu. :)

Fleks 26.05.2006. 23:49

lol. Da mi se tak nekej počne desavat pravac links REKLAMACIJA.

Crais 27.05.2006. 01:27

Brže-bolje na reklamaciju ako ju još imaš.

Milentije 05.06.2006. 14:01

Vidis zanimljivo to se i meni pocinje desavati. Imam Leadtek 6800GT TDH i radila je na frekvama iz siga kako spada i onda odjednom artefakti. Do temperature sigurno nije jer je u sobi vise ledenice sa plafona od zime. A dok je sve radilo bez artefakata temp je u sobi bila paklena i klima se samo povremeno ukljucivala tek toliko da mi zivi nebi pocrkali od pregrijavanja.

Broken Arrow 05.06.2006. 14:13

i ja imam pixelview 6800gt već godinu dana, i za sad fala bogu nikakvih problema...
samo kaj je sa njima problem što je garancija 12 mjeseci samo...

zwer 14.06.2006. 13:01

Citiraj:

Autor Milentije
Vidis zanimljivo to se i meni pocinje desavati. Imam Leadtek 6800GT TDH i radila je na frekvama iz siga kako spada i onda odjednom artefakti. Do temperature sigurno nije jer je u sobi vise ledenice sa plafona od zime. A dok je sve radilo bez artefakata temp je u sobi bila paklena i klima se samo povremeno ukljucivala tek toliko da mi zivi nebi pocrkali od pregrijavanja.

Upravo to... ISti simptomi kod mene. Kako si rijesio?

Kod mene je radila ok zadnjih par dana dok nije bilo vruce.... cim je temperatura vani skocila preko 20ak, gotovo, komp se rusi 2 min nakon pokretanja bilokoje igre, artifacti su strahoviti (ekran se doslovno pretvori u trokute i crte)... Evo danas ultimate sranje, i u 2d modu je krenulo (doduse, temperatura sobe je 5C vise nego inace i case cooleri su na 5v (inace 7-12v, ovisno kako nalozim)... Koma. Izlgeda da cu morat novu uzet, bezveze bacam pare al' sta cu... : Machineg : Machineg

Milentije 20.06.2006. 23:36

Hladnjak se malo shebo. Promjenio sma ga, nisam uzimo neki novi vec stavio isti fabricki ( drugu crkla ista pa ja se posluzio :))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:33.